Labdarúgás

2024.08.22. 11:41

Szrdjan Blagojevics bátorságot vár el a DVSC-játékosoktól Újpesten

Megyeri Balázs bízik benne, hogy ezúttal nem kerülnek emberhátrányba, és elhozzák a három pontot a Megyeri útról. A Debreceni VSC pénteken 20 órától szoros csatát vívhat egy minden téren átalakult csapattal.

Tóth Huba Elemér

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a Győrben aratott győzelem és a Kecskeméten elért döntetlen után hazai pályán vereséget szenvedett a Diósgyőr ellen. A Loki pénteken 20 órától Újpesten a Szusza Ferenc Stadionban javíthat. Noha a lilák három vereséggel (Puskás Akadémia, Paks, Ferencváros) és egy győzelemmel (Fehérvár) kezdték a 2024/2025-ös idényt, mint ismert, a klubnál a nyár folyamán nagy átalakulás volt, és a csapat jó eséllyel pályázik arra, hogy a végelszámolásnál az NB I. dobogós pozíciójában végezzen.

Debreceni VSC, Blagojevic
Szrdjan Blagojevics bízik benne, hogy a Debreceni VSC Újpesten javít
Forrás: Napló-archív/Czinege Melinda

Az Újpest-DVSC statisztikailag

A jelenlegi keretértékeket összevetve a Transfermarkt alapján az Újpest 11,38 millió eurós értéke a 3., míg a DVSC 10,33 millió eurós játékosállománya a 4. legmagasabb az OTP Bank Ligában. A csapatok eddig 112 alkalommal találkoztak a bajnokságban, az UTE 51-szer, míg a Loki 25-ször nyert, 36-szor pedig a pontokon osztozkodtak a felek. Dzsudzsák Balázsék az előző idényben egy több mint tíz éven át tartó átkot törtek meg azzal, hogy győzni tudtak a fővárosiak otthonában, de a legutóbbi, Nagyerdei Stadionban vívott találkozó is debreceni sikerrel zárult.

A labdarúgó NB I. állása:

1. Puskás Akadémia 4 4 – – 8–3 12

2. MTK Budapest 4 3 – 1 6–2 9

3. Ferencvárosi TC 3 3 – – 4–0 9

4. Paksi FC 4 2 1 1 7–7 7

5. Kecskeméti TE 4 1 2 1 3–3 5

6. Fehérvár FC 4 1 2 1 5–6 5

7. Debreceni VSC 3 1 1 1 4–2 4

8. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 5–5 4

9. Diósgyőri VTK 4 1 1 2 4–7 4

10. Újpest FC 4 1 – 3 6–6 3

11. Nyíregyháza Spartacus 4 1 – 3 4–9 3

12. ETO FC Győr 4 – – 4 3–9 0

Mit vár a meccstől Szrdjan Blagojevics?

A DVSC mestere, Szrdjan Blagojevics is azzal kezdte mondandóját, hogy az NB I. mezőnyében Újpesten történt a legnagyobb változás nyáron.

– Új struktúra szerint haladnak. Sok játékost szerződtettek, az új edzői stáb irányításával a dobogóra is esélyesek. Megújult a közegük, szurkolóik éhesek a sikerre, bizonyára telt ház előtt futballozhatunk. Az előző fordulókban látszódott, hogy az újpestiek jó munkát végeznek, de még egyelőre csak a Fehérvár ellen szereztek pontokat, de ennél ők sokkal többre képesek, a tabellán elfoglalt helyük nem mutatja az erejük. Tiszteljük az ellenfelet, de természetesen mi is megpróbáljuk majd a legjobb arcunkat mutatni, úgy érzem, szoros küzdelem várható – hangoztatta a Loki trénere, aki szerint az Újpestnél többek között Mamoudou Karamokora, Fran Brodicsra és Matija Ljujicsra még inkább oda kell figyelni.

Szrdjan Blagojevics azt is hozzátette, hogy a DVSC-játékosok korábban is bizonyították már, hogy nehéz, idegenbeli meccseken is helyt tudnak állni, most sem feltartott kezekkel látogatnak a lilákhoz. – Motiváltak vagyunk, tudjuk, hogy sok dolog kizárólag rajtunk múlik majd. Az a célunk, hogy elhozzuk a pontokat. 

Bátorságot várok a csapattól, azt szeretném, hogy higgyünk magunkban. Legutóbb Újpesten hosszú idő tán nyertünk, most is hasonlóra törekszünk. Remélem, hogy ötleteinket meg tudjuk majd valósítani a pályán, és érvényesíteni tudjuk az akaratunkat

– zárta a meccs előtti nyilatkozatát a vezetőedző.

A labdarúgó NB I. 5. fordulójának programja

  • Augusztus 23., péntek
    20.00: Újpest FC–DVSC (Tv: M4 Sport)
  • Augusztus 24., szombat
    16.45: DVTK–Kecskeméti TE (Tv: M4 Sport)
  • Augusztus 25., vasárnap
    17.45: Nyíregyháza Spartacus FC–Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
  • December 4., szerda
    MTK Budapest–Paksi FC
    ETO FC Győr–Puskás Akadémia
  • Február 5., szerda
    ZTE FC–Ferencvárosi TC
CM20240817_DVSC-DVTK_OTP Bank Liga 4. forduló_HAON (42)
Megyeri Balázs védéseire Újpesten is szükség lesz
Forrás: Napló-archív/Czinege Melinda

A Debreceni VSC az elmúlt két meccsen emberhátrányban játszott 

A Kecskemét ellen Ferenczi János, a DVTK ellen pedig Jorgo Pellumbi is a kiállítás sorsára jutott. A DVSC kapusa, Megyeri Balázs szerint ez ugyan megnehezítette a dolgukat, a csapat ennek ellenére mégis jobban játszott. – A Diósgyőr ellen agresszívebb letámadóbb focit játszottunk. Látható volt, hogy küzdünk egymásért, a csapatért, a klubért. Nyilván nem engedhetjük meg magunknak, hogy következőnek is ilyen helyzetbe hozzuk magunkat. Ha végre egy meccset befejezünk tizenegy emberrel, jó eséllyel akár győzhetünk is Újpesten – fogalmazott a hálóőr, aki azt is megosztotta, milyennek látja az átalakult Újpestet. – Nagyon sokan a bajnokságon belülről érkeztek, tehát jól ismerjük őket, játszottunk ellenük. 

Új edzőjük van, de ő is az NB I.-en belül váltott, tehát tudjuk az elképzelését. Tudjuk azt is, mit akart játszatni az előző csapatával, és most valami nagyon hasonlót próbál Újpesten is. Támadó szekciójuk erősödött, gyorsak, technikásak, veszélyesek lehetnek, de nem szeretnénk teret adni nekik.

Szerintem fel tudunk rájuk megfelelően készülni, bízunk benne, hogy elhozzuk a három pontot – hangsúlyozott Megyeri Balázs.

Az Újpest-DVSC mérkőzés pénteken 20 órakor kezdődik, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Megyeri Balázs röviden a DVSC-szurkolóknak is üzent:


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában