Labdarúgás

2024.08.15. 19:06

Bárány Donát: „mindenki felfokozott állapotban várja a keleti rangadót"

Szrdjan Blagojevics kiemelte, hogy tavaly nem nyertek a Diósgyőr ellen, de kettőzött erővel hajtanak majd a győzelemért. A vezetőedző az eddig látottakkal elégedett, de szeretné, ha a játékban a DVSC-DVTK meccsen még inkább előrébb lépnének.

Tóth Huba Elemér

A DVSC labdarúgócsapata a Győrben aratott 3–0-s győzelme és a Kecskeméten elért 1–1-es döntetlen után szombaton 17 órától hazai közönség előtt is bemutatkozik, az ellenfél a Diósgyőr együttese lesz. A keleti rangadó előtt Szrdjan Blagojevics vezetőedző és a Loki első számú csatára, Bárány Donát fogalmazta meg gondolatait.

DVSC-DVTK meccs, Bárány Donát
Bárány Donát bízik benne, hogy győzelemmel örvendeztethetik majd meg a szurkolókat
Forrás: DVSC-archív

Bíznak a szurkolók támogatásában

Szrdjan Blagojevics a legutóbbi két találkozón látottakat összességében pozitívan értékeli, de mint kiemelte, folyamatos fejlődést vár el mindenkitől. – Az első két meccset idegenben játszottuk, a megszerzett négy pont jó eredménynek számít. Nyilván arra törekedtünk, hogy hat pontunk legyen, mert mindig a maximumra törekszünk. Volt még egy hetünk dolgozni, remélem, hogy a folytatásban még előrébb lépünk, és fejlődik a csapat. 

Tisztában vagyunk azzal, hogy a szurkolók jó játékot szeretnének tőlünk látni, mindent megteszünk, hogy boldoggá tegyük őket. Remélem, hogy minél többen kilátogatnak majd a Nagyerdei Stadionba, és biztatnak bennünket a nehéz pillanatokban is. A DVTK ellen az előző idényben nem nyertünk, ez egyben motivál is bennünket, kettőzött erővel hajtunk a győzelemért. Abban biztos vagyok, hogy nem lesz könnyű, de meg szeretnénk oldani a feladatot, nagy löketet adna a csapatnak, ha a hazai idénynyitón behúznánk a három pontot

– tette hozzá a tréner.

20240619-DVSC-edzes-Debrecen-KA_1
Szrdjan Blagojevics szerint a DVSC-DVTK meccsen most is nüanszok dönthetnek majd
Forrás: Napló-archív

A DVSC új igazolásai is hamarosan beilleszkednek

Szrdjan Blagojevics arról is szót ejtett, hogy a mostani szezon más lehet, mint az előző. – Tavaly szinte az egész csapat kicserélődött, most pedig sok olyan alapember maradt, akik már ismerik a játékfilozófiánkat, ezáltal könnyebb is így dolgozni. Az új játékosoknak még szükségük van egy kis időre, fizikailag is kell még javulniuk, és meg kell érteniük, mit is várunk tőlük. Jó úton járunk, ha egy új csapatot építünk, ez hozzátartozik, ugyanakkor a bajnokságban már bizonyítanunk kell. A Diósgyőr játékoskerete is átalakult, de egyelőre nehéz megmondani, hogy erősödtek vagy gyengültek. Egy szervezett gárda, jó edzővel, sok ügyes játékossal. Ha a futballisták egyéni képességeit nézzük, az egyik legerősebb csapat az OTP Bank Ligában. Bár néhány alapemberük távozott, helyükön sok a tehetséges fiatal. Természetesen ők is motiváltan fognak nekivágni az összecsapásnak. 

Tavaly minden meccsen végig partiban voltunk velük, csak nüanszok döntöttek, és megítélésem szerint a pontok sorsa most is apró részleteken fog múlni. Remélem ezúttal mi jövünk jobban ki a meccsből

– fogalmazott Szrdjan Blagojevics.

A Loki-játékosokat kizárólag a győzelem hajtja

Bárány Donát szerint a megszerzett pontok alapján jól rajtolt a csapat, de játékban még van hova fejlődni. – Egy felkészülési időszakban kicsit újra vettük az alapokat, az új játékosok is megpróbáltak alkalmazkodni, mi pedig, akik régebben a csapat tagjai vagyunk, megpróbáljuk őket mindenben segíteni. Egy nyári időszakban mindig vannak változások, de remélem minél jobban összeszokunk, és a játékunk is hétről hétre jobb lesz – mondta Bárány Donát.

A támadó hozzátette, reméli, sikerrel veszik a DVTK elleni meccset, csak a három pont megszerzése hajtja őket. 

Az, hogy éppen egy keleti derbivel rajtolunk, nem kell, hogy teherként éljük meg. Mindenki felfokozott hangulatban várja a hétvégi meccset, nagyon fontos számunkra, hogy a Loki-szurkolók előtt hazai pályán jól rajtoljunk

– zárta Bárány Donát.

A DVSC-DVTK meccset szombaton 17 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban. A környékre érdemes hamarabb kilátogatni, ugyanis óriási programkavalkáddal várják a drukkereket. Aki a keleti rangadót nem tudná a helyszínen követni, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában