Labdarúgás

2024.08.09. 20:51

Volt itt minden: VAR, piros lap, döntetlent játszott a DVSC Kecskeméten

A Loki jól kezdett, a vezetést is megszerezte, de győzni nem sikerült. A DVSC hősiesen küzdött Kecskeméten, amely egy pontra volt elég ezúttal.

Orosz Krisztofer

Bárány Donát ezúttal nem tudott a kapuba találni

Forrás: NS-archív

A DVSC a múlt heti Győr elleni győzelem után ismét idegenben játszott bajnoki mérkőzést. Szrdjan Blagojevics együttese ezúttal a Kecskeméthez látogatott, ahol 18 óra 50 perctől igyekezett újabb győzelmet szerezni. A hajdúságiak kezdőcsapata ezúttal tartogatott változást, hiszen Hamzat Ojediran játékjogát csütörtökön értékesítette a piros-fehér klub , helyén a korábbi KTE-játékos, Szuhodovszki Soma szerepelt. 

DVSC, Loki, Kecskemét, Debrecen, Labdarúgás
DVSC: Brandon Domingues ismét hatalmas találatot szerzett
Forrás: NS-archív

DVSC: alaposan bekezdtek a csapatok 

A Kecskemét–DVSC mérkőzés kezdőrúgását a vendégek végezték el. A Széktói Stadion lelátója egyébként szépen megtelt, rengetegen voltak kívácsiak a két vidéki együttes meccsére. A felek tapogatózó játékkal kezdtek, valamelyest tudatosabbnak tűnt a debreceniek futballja, nyugodtan építgették támadásaikat Dzsudzsák Balázsék. A mérkőzés első helyzete a hazaiak előtt adódott: a Loki kissé bealudt egy labdakihozatal közben, de Nikitscher lövését blokkolta Szuhodovszki Soma. Ezek a Kecskemét pillanatai voltak: egymást követően négy szögletet is elvégezhettek, amelyből a harmadik volt a legveszélyesebb, de az exdebreceni Belényesi fejese elkerülte a kaput. Ahogy telt az idő, úgy vette át az irányítást Szabó István együttese, nagyon beszorult a Loki. 

A 19. percben aztán Domingues villant: a debreceni szélső hatalmas gólt szerzett, amellyel megszerezte a vezetést a Loki! A találatot követően visszább vettek a tempóból a csapatok, a mezőnyben zajlott a játék. A 36. minutumban ismét Nikitscher veszélyeztetett, de centikkel mellément a kísérlet. A játékrész utolsó perceire rákapcsolt a „Kecsó”, szögletekben felülmúlták a cívisvárosiakat Májerék. A 44. percben kis híján megduplázta előnyét a Vasutas, de Dreskovics fejesét védte Kersák. A 47. minutumban aztán jött a hidegzuhany: Vágó is bombagólt szerzett, így 1–1-es állásnál vonulhattak az öltözőbe a felek. 

Felpörögtek az események 

A fordulást követően mindkét tréner változtatott, a DVSC-be Szécsi és Szűcs érkezett. A 48. percben rögtön jött az első helyzet, Nikitscher lövésébe Pálinkás ért bele, a labda így a kapufán csattant. 

Az 53. minutumban ismét vezetést szerzett a Loki: egy remek szögletvariációt követően Ferenczi talált a kapuba, de a játékvezető visszavonta a találatot, elég kérdéses döntést hozott a bíró. Néhány pillanattal később azonban aligha örülhetett „Janika”, hosszas videózás után kiállította őt Csonka. 

Alaposan feltüzelte a játékosokat a játékvezető ténykedése, a meccs közepéhez érve rengeteg sárgát osztott ki Csonka. A kecskeméti közönség is beállt kedvenceik mögé, hangosan drukkoltak a liláknak. A hazai játékosok egyébként több időt töltöttek fetrengéssel, mint futballal, a DVSC igyekezett szervezetten futballozni. A KTE igyekezte kapujához szegezni a fehér mezeseket, de masszívan játszottak Bárány Donáték. A DVSC sem adta könnyen a bőrét: Domingues és Silué vezettek kontrát, az elefántcsontparti lövése szögletre vágódott. Az utolsó tíz percre szétszakadt a pálya, észnél kellett lennie a csapatoknak, a hajdúságiak leginkább a gyors ellentámadásokban bízhattak. A lilák minden erejükkel igyekeztek támadni, a Loki pedig védte a döntetlent. A legvégén Szécsi futott el a szélen, tette középre a labdát, de elment keresztbe a labda. Az állás nem változott, 1–1 lett a vége. 

A tények: 

NB I. 3. forduló 

Széktói Stadion, Vezette: Csonka B. 

Kecskemét–DVSC 1–1 (1–1)

Kecskemét: Kersák – Májer (Zsótér 73.), Szabó, Belényesi, Katona, Zeke – Nikitscher (Lukács 94.), Vágó, Meskhi (Helmich 46.), Kovács (Nagy K. 73.)– Pálinkás

Vezetőedző: Szabó István

DVSC: Megyeri – Sztojkovics, Dreskovics, Pellumbi, Ferenczi – Szuhodovszki (Szűcs 46.), Lagator – Domingues (Shaghoyan 90.), Dzsudzsák (Braga 63.), Vajda (Szécsi 46.) – Bárány (Silué 76.) Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics. 

Gól: Domingues 19. perc (0–1), Vágó 47. perc (1–1), 

Kiállítva: Ferenczi János 63. perc

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában