Labdarúgás

2024.08.30. 12:00

DVSC: A heti edzésprogramot kicsit lazábbra vette a szakmai stáb

Dombi Tibor a hétvégi bajnoki előtt elmondta, igyekszik a játékosok lelkiállapotán erősíteni. A DVSC Zalaegerszeg elleni meccse szombaton 17.45-kor kezdődik.

Tóth Huba Elemér

Dombi Tibor szeretné, ha a játékosok felszabadultan játszanának

Forrás: DVSC/Facebook

Miután Szrdjan Blagojevics közös megegyezéssel szerződést bontott a Debrecennel, a Zalaegerszeg ellen megbízott vezetőedzőként Dombi Tibor vezetheti sikerre az együttest. Nem ismeretlen ez a szerepkör számára, ugyanis korábban már két bajnokin és egy Magyar Kupa-mérkőzésen irányította a Lokit, eddigi mérlege két győzelem és egy vereség. – Az a legfontosabb, hogy nyerjünk, mert az a legjobb gyógyszer a mostani helyzetben – kezdte a meccs előtti nyilatkozatát a DVSC legendája, aki úgy fogalmazott, hogy a heti edzésprogramot kicsit lazábbra vette a szakmai stáb. 

DVSC, Dombi Tibor
Dombi Tibor szeretné, ha a DVSC játékosai felszabadultan játszanának
Forrás: DVSC/Facebook

Ilyen rövid idő alatt elsősorban a játékosok lelkiállapotán lehet segíteni. Erre helyeztem a hangsúlyt a négyszemközti megbeszéléseken is. Bár a legfontosabb tényleg a győzelem, arra próbáltam felhívni a figyelmüket, ne feszüljenek rá semmire, próbálják élvezni a játékot. A fiúknak elmondtam, hogy amíg tart a pályafutásuk, életük legszebb időszakát élik ebben a 15-20 évben, ez lebegjen a szemük előtt

– osztotta meg gondolatait Dombi Tibor. 

Dombi Tibor szerint jobb a Loki játékoskerete

A Kicsi becenévre hallgató szakember megjegyezte, hogy neki is eszébe jut, hogy a Lokomotív 2022 szeptemberében irányításával 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Vidit – ugyanezzel az eredménnyel most hétvégén is elégedett lenne. 

Dombi Tibor úgy gondolja, hogy a jelenlegi NB I.- es mezőnyben a Ferencváros más szintet képvisel, és idén talán a Puskás Akadémia és Újpest csapata számít még erősebbnek, de az élvonalban jó a verseny, így bárkit legyőzhetnek, ugyanakkor bárkitől ki is kaphatnak.

A Zalaegerszeg szerintem hasonló erőt képvisel, de meggyőződésem, hogy a DVSC játékoskerete minőségibb. Azonban mint azt láthattuk korábban többször, nem mindig ez számít, és ettől szép a labdarúgás.

Sok találkozó kimenetele függ attól, hogy a játékosok milyen fizikai és mentális állapotban vannak, és még akár a szerencse is dönthet. Bízom benne, hogy ezúttal is minél többen szorítanak majd a lelátóról, a három pont megszerzése most tényleg nagyon sokat jelentene – hangsúlyozott Dombi Tibor

 

Ferenczi Jánosék vajon sorozatban hatodjára is nyernek majd a Zalaegerszeg ellen?
Forrás: DVSC/Facebook

A labdarúgó NB I. állása:

1. Puskás Akadémia 4 4 – – 8–3 +5 12

2. MTK Budapest 4 3 – 1 6–2 +4 9

3. Ferencvárosi TC 3 3 – – 4–0 +4 9

4. Paksi FC 4 2 1 1 7–7 0 7

5. Diósgyőri VTK 5 2 1 2 5–7 –2 7

6. Újpest FC 5 2 – 3 9–6 +3 6

7. Fehérvár FC 5 1 3 1 8–9 –1 6

8. Kecskeméti TE 5 1 2 2 3–4 –1 5

9. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 5–5 0 4

10. Debreceni VSC 4 1 1 2 4–5 –1 4

11. Nyíregyháza Spartacus 5 1 1 3 7–12 –5 4

12. ETO FC Győr 4 – – 4 3–9 –6 0

 

A labdarúgó NB I. 6. fordulójának menetrendje:

  • Augusztus 30., péntek
    20.00: Fehérvár FC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
  • Augusztus 31., szombat
    17.45: DVSC–ZTE FC (Tv: M4 Sport)
    20.00: DVTK–ETO FC Győr (Tv: M4 Sport)
  • Szeptember 1., vasárnap
    15.00: Kecskeméti TE–Újpest FC (Tv: M4 Sport+)
    17.30: Paksi FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
    19.45: Ferencvárosi TC–Nyíregyháza Spartacus FC (Tv: M4 Sport)

A ZTE már régen szerzett pontot a Debreceni VSC ellen

A felek legutóbbi randevúján a Loki 5–1-es győzelmet aratott. Szendrei Norbert, a kék-fehérek csapatkapitánya klubja honlapjának elmondta, ezúttal azonban sokkal szorosabb mérkőzésre számít. – Nem gondolom, hogy ismét egy nagyobb arányú győzelem születne bármelyik részre, persze nem szomorkodnék, ha a javunkra történne meg. Szoros mérkőzésre számítok és remélem, hogy a végén mi örülhetünk majd, ehhez pedig az kell, hogy jobban koncentráljunk a találkozó utolsó perceiben, mint eddig. A hosszabbításokban elkövetett hibák ellenére az öltözőben jó a hangulat, a mutatott játék úgy gondolom rendben van és ha sikerül megoldani az említett problémát, várhatóan az eredmények is jönni fognak – tette hozzá.

Az elmúlt öt egymás elleni NB I.-es bajnoki találkozó során rendre a debreceniek tudták begyűjteni az áhított három pontot. Szendrei Norbert arról is beszélt, hogy Dzsudzsák Balázsra külön készülnek. – Rendkívül stabilan, szervezetten kell majd védekeznünk, mert a debreceni csapatban nagyon jó játékosok játszanak. Külön figyelmet kell majd fordítanunk a pontrúgásokra, mert ezek levédekezése sajnos sokszor okozott problémát az elmúlt fordulókban, és az, hogy ezeket a labdákat Dzsudzsák Balázs osztogathatja majd el, nem könnyíti meg a helyzetünket – taglalta.

A DVSC–ZTE összecsapás tehát szombaton 17 óra 45 perckor kezdődik, a meccsre érdemes hamarabb érkezni, ugyanis ezúttal is színes programkínálat várja a nézőket. Aki nem tudna a Nagyerdei Stadionba kilátogatni, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Dombi Tibor üzent is a DVSC-ZTE meccs előtt a debreceni szurkolóknak:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában