DVSC

2024.08.27. 20:00

A fekete hétfő krónikája: megtudtuk, mi történt a Lokinál az edzőváltás napján

Nem véletlen, hogy estig kellett várni a hivatalos információra. Szrdjan Blagojevicsnek nem volt könnyű napja.

Molnár Szilárd

Bár valamennyire sejteni lehetett, azért a szurkolók nagy többségét meglepetésként érte, hogy a DVSC hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Szrdjan Blagojevics vezetőedzővel. Arra majd az idő ad választ, hogy jó döntés született-e, mert az tagadhatatlan, hogy a két évvel ezelőtti bajnoki bronzérem siker, de amellett is akadt jó pár emlékezetes meccse a csapatnak.

Szrdjan Blagojevics, Dombi Tibor,  Debreceni VSC, Loki, DVSC, edzőváltás, edző, tréner, DVSC edzőváltás
Szrdjan Blagojevics távozása után ideiglenesen Dombi Tibor veszi át a DVSC együttesét
Forrás: Czinege Melinda

Szrdjan Blagojevics utódlását ideiglenesen házon belül oldotta meg a klub

A Haon inkább annak igyekezett utánajárni, mi is történt a hét első napján a klubnál.

Információnk szerint a kinevezett vezetőedző, Dombi Tibor is hétfőn tudta meg, hogy edzőváltás történt a Lokinál. A klub ikonját telefonon érte utol portálunk, a szakember elmondta, egy átmeneti edző mindig speciális helyzet, hiszen a játékosok is tisztában vannak vele, hosszú távon másik szakemberrel dolgoznak majd, így az sem mutatja, aki örült a váltásnak. Miután a vezetők tájékoztatták a helyzetről, felkérték, hogy megbízott edzőként alakítson ki egy ideiglenes szakmai teamet, amellyel felkészíti az együttest a hétvégi, Zalaegerszeg elleni bajnokira. A Debreceni VSC ikonja Balogh Jánost, Madar Csabát és Pallai Zsoltot választotta be a stábjába, együtt megtervezték a foglalkozásokra lebontott heti edzéstervet.

Úgy tudjuk, a fél hatra tervezett edzés előtt öt órakor Szrdjan Blagojevics bement az öltözőbe, hogy elbúcsúzzon a játékosoktól. Tartott egy rövid beszédet, majd a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs is beszélt, aztán a búcsúkézfogásokat követően a tréner és kísérői távoztak, az ideiglenes stáb pedig megtartotta a tréninget a labdarúgóknak.

A tréner természetesen nem feledkezett meg a szurkolókról sem, a klub honlapján mondott köszönetet a támogatásukért. Közben már elkezdtek szállingózni az első hírmorzsák az edzőváltásról, elsőként a Csakfoci szellőztette meg váltásról szóló információt, majd nem sokkal később az NB1.hu oldal állt elő az FTC-nél hosszú éveket dolgozó Máté Csaba nevével, mint aki a fő jelölt a Loki kispadjára. A szakember a mi információnk szerint is komoly esélyes a kispadra, de mellett más magyar és külföldi edzők neve is benne van a kalapban. Végül este tíz órakor a klub is megerősítette a felröppent hírt, így  hivalossá vált a DVSC edzőváltása. A piros-fehérek, vélhetően azért olyan későn kürtölték világgá a szerződésbontást, mert elhúzódott a papírmunka.
Természetesen a szurkolókat sem hagyta hidegen az edzőváltás: voltak, akik örültek, akadtak, akik bánkódtak, Szrdjan Blagojevics személye megosztotta a fanatikusok többségét. Sokan azt is hosszasan kifejtették, megítélésük szerint mi vezetett a szakember menesztéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában