Kézilabda

2024.08.23. 19:56

Szoros volt, de Katrine Lundéval nem bírtak a Loki kézisei – fotókkal, videóval

Katherine Lundéval nem bírtak a piros-fehérek. Szombaton 18 órától a bronzéremért játszik a DVSC Schaeffler.

Molnár Szilárd

Nagyot küzdött a DVSC Schaeffler

Forrás: Czinege Meilnda

Rangos nemzetközi tornát rendez a DVSC Schaeffler pénteken és szombaton. Az európai klubkézilabda négy meghatározó csapata vesz részt az I. Kermann IT Nemzetközi Kézilabda Tornán. A pénteki, első napon a Loki a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Vipers Kristiansanddal csapott össze. A két klub a BL nyolcaddöntőjében, és az előzetesen toronymagas esélyesnek gondolt norvégok összesítésben mindössze egy góllal tudták felülmúlni a Debreceni VSC kéziseit úgy, hogy a piros-fehérek a továbbjutásért támadtak a visszavágó utolsó percében.

DVSC Schaeffler, kézilabda, Vipers Kristiansand, Loki, Debreceni VSC, I. Kermann IT Nemzetközi Kézilabda Torna
Ezúttal is szoros meccset játszott a DVSC Schaeffler a norvégokkal
Forrás: Czinege Melinda

Minden nyári szerzemény pályára lépett a DVSC Schaeffler együttesében

A kezdés előtt Papp László polgármester, Ábrók Zsolt ügyvezető és Szabó Péter, a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetője virágcsokorra köszöntötte a két gárda olimpikonjait. A Loki a lehetőségekhez képest teljes kerettel tudott kiállni a mérkőzésre, tehát az új szerzemények: a svéd válogatott Kristin Thorleifsdóttir, a francia Océane Sercien-Ugolin, az osztrák válogatott jobbátlövő Kristina Dramac, illetve az irányító Tóth Nikolett is szerepet kapott az összecsapáson. Hullámzó, technikai hibákkal tarkított első félidőt láthatott a kilátogató szépszámú közönség. Nem kezdett jól a DVSC Schaeffler, a norvégok gyorsan elhúztak 6–1, Szilágyi Zoltán időt is kért, ami nagyot lendített, magához tért a Vasutas, és 19. percre utolérte a Viperst (8–8). Onnantól fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 28. percben átvette a vezetést a Loki, mégis 13–12-es norvég előnynél vonultak pihenőre az együttesek.

Fordulás után pár perc alatt fordított a DVSC Schaeffler, köszönhetően a feljavult védekezésének Már 3 gól (18–15) is volt a fór, de visszazárkózott a Vipers Kristiansand, amely a hajrára több gólos előnybe került. Ebebn főszerepet jtszott a világ legjobb kapusa, a norvég olimpiai bajnok Katrine Lunde, aki szinte megbabonázta a mieinket, bár a debreceniek hálóőre, a horvát Gabrijela Bartulovic is remkelt.  27–25 lett a vége a norvégok javára, így a Loki szombaton 18 órától a bronzéremért lép pályára.

Az Kermann IT Nemzetközi Kézilabda Torna másik pénteki mérkőzésén  a Buducsnoszt Podgorica 34–32-re legyőzte az FTC-Rail Cargo Hungária együttesét, így szombaton 18 órától Loki-Fradi lesz a bronzéremért, majd 20 órától következik a Vipers–Buducsnoszt döntő.
 

Kermann IT Kupa, elődöntő
DVSC Schaeffler–Vipers Kristiansand 23–25(12–13)
DVSC: Gabriel – Grosch 2, Sercien-Ugolin 5 (2), Füzi-Tóvizi 1, Thorleifsdottir 5, Szabó N. 2, Petrus 3. Csere: Bartulovic (kapus), Dramac, Jovovics 1, Haggerty, Tóth N. 1, Juhász, Hornyák, Töpfner 3 (2), Vámos M. Edző: Szilágyi Zoltán.
Vipers:  Lunde – Höve 5 (3), Koppang 2, Arcos 2, Debelic, Abbingh 4 (2), Andersen 2. Csere: Solberg-Östhastel (kapus), Waade, Roberts 6, Tomac, Nusser, Hesselberg, Emenegger, Johansen 2, Knedlikova 2.  Edző: Hlavaty Tamás.

Kiállítások: 4, illetve 10 perc
Hétméteresek: 6/4, illetve 5/5

Szilágyi Zoltán: Örülök neki, hogy ismét szoros meccset tudtunk játszani a Vipers ellen. Néhol még domináltunk is, voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, ahol kifejezetten hatékonyak voltunk mind támadásban, mind védekezésben. Kár a végjátékért, mert reális esélyünk volt a győzelemre. Ismét kijött az ellenfél a rutinja.

Hlavaty Tamás: Ahhoz képest, hogy mindössze három edzésünk volt eddig, nagyszerűen játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. Ez a Debrecen ebben a szezonban is kőkemény ellenfele lehet bármelyik csapatnak. Örülök neki, hogy minden játékosom maximálisan odatette magát. A végjátékban mi voltunk higgadtabbak, ez döntött. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában