Labdarúgás

2024.08.31. 19:53

Jól zárult a nyár, Dombi Tibor győzelemre vezette a Lokit! – fotókkal, videókkal

Dombi Tibor ideiglenes vezetésével a Loki az első félidőben korán hátrányba került. Azonban a DVSC-ZTE meccs második félidejében a házigazdák egyértelműen jobbnak bizonyultak, és végül 3–1-re nyertek.

Tóth Huba Elemér

Az NB I. legmozgalmasabb napjain van túl a DVSC. A csapat éléről ugyanis az újpesti kudarc után Szrdjan Blagojevics vezetőedzőt menesztették, és bár pénteken este bejelentették, hogy a gárda irányítását Máté Csaba veszi át, a szombati, Zalaegerszeg elleni hazai bajnokin ideiglenesen még Dombi Tibor adta az utasítást oldalról. Ugyanakkor már a Loki leendő szakvezetője is ott ült a Nagyerdei Stadion lelátóján Ike Thierry Zaengel elnök mellett. Minden szempontból érdekesnek ígérkezett a DVSC-ZTE meccs, megjósolhatatlan volt, mi fog történni. A nyár utolsó napján, jó időben rendezett összecsapás előtt a Match Day Festival programkínálatát is sokan kihasználták, a stadionban pedig 5072 néző követte a történéseket.

DVSC-ZTE meccset rendeztek az OTP Bank Liga 6. fordulójában
DVSC-ZTE meccset rendeztek az OTP Bank Liga 6. fordulójában
Forrás: Molnár Péter

A felek legutóbbi öt egymás elleni találkozóját a debreceniek nyerték. A mostani összecsapás előtt a Haonnak Dombi Tibor arról beszélt, úgy érzi, hogy a játékoskeretük erősebb, ugyanakkor hozzátette, a futballisták lelkiállapotán igyekszik segíteni. A vendégek trénere, Márton Gábor a Zaolnak az edzőváltás kapcsán úgy fogalmazott, hogy „adhat pluszt egy csapatnak, de éppenséggel fordítva is elsülhet”. Hozzátette, hogy bár a korábbi beidegződéseken nem lehet egyik pillanatról a másikra változtatni, mégsem tudja, mire számíthatnak.

Kik hiányoztak a DVSC-ZTE meccsről?

A DVSC-nél ezúttal már nem volt eltiltott. Immáron csak két sérültje van a Lokinak, Thor Úlfarsson és a portálunknak az elmúlt napokban nyilatkozó Kusnyir Erik. A ZTE FC-nél viszont többen voltak maródiak. Stefanos Evangelou hathetes kihagyás után ugyan visszatért, de Yohan Croizet, Csonka András és Csóka Dániel még nem volt abban az állapotban, hogy bevethetők legyenek, minthogy a héten igazolt nigériai Jack Ipalibo sem kapott szerepet még.

Ilyen felállású Lokit még sose láthattunk

Dombi Tibor próbálta meg húzni a váratlant, és olyan kezdőcsapatot küldött a pályára, amely összeállításban még sose játszott a gárda. Három légiós és nyolc magyar futballista kapott lehetőséget. Az előző meccsel ellentétben Dreskovics, Braga, Domingues, Shaghoyan és Silué neve csak a cserék között szerepelt, viszont a sérülése után felépülő Batik Bence most debütált – belső védőként játszott –, továbbá az eltiltását letöltő Pellumbi is visszatért. Az ideiglenes szakmai stáb kezdőként számított Szécsire, Bárányra és az ezúttal szélsőként bevetett Szuhodovszkira is.

A meccs előtt a 25 éve Magyar Kupát nyerő DVSC tagjait köszöntötték – Böőr Zoltán és Vadicska Zsolt személyében a főszereplők végezhették el a jelképes kezdőrúgást –, míg a Diósgyőr ellen az 50. bajnokiját játszó Dreskovics vehetett át egy emlékplakettet.

Korán betalált a Zalaegerszeg

Túlzás lenne állítani, hogy a csapatok a meccs elején tapogatóztak volna. Bár a mérkőzés első pillanataiban a Loki volt aktívabb, és úgy tűnt, hogy nem egy „sebzett” csapattal találta magát szembe a Zete. 

Ennek ellenére a vendégek egy szöglet utáni variációt követően már a 6. percben megszerezték a vezetést: Szendrei Norbert okos passza után az üresen érkező Dénes Csanád talált a kapuba, öt méterről a léc alá varázsolta a játékszert.

Túl masszívan védekeztek a vendégek

A DVSC ultrái a bekapott gól után is fantasztikus hangulatot teremtettek, a „Veled vagyunk, Bombázó!” rigmussal Dombi Tibort éltették, és oldalról mindent megtettek azért, hogy a Lokomotív robogjon. Debreceni helyzeteket azonban jó ideig mégsem láthattunk.

A 13. percben a ZTE pedig meg is duplázhatta volna előnyét, Medgyes bal oldali beadását ugyanis Dénes elfejelte, a labda pedig a bal oldali kapufa mellett ment el. Nem sokkal később a túloldalon Szűcs próbálkozott, ám távoli kapáslövése csemege volt Gundel-Takács Bence számára.

Az ivószünet után a zalaegerszegiek térfelén pattogott többet a labda, de védőik jól blokkoltak, a piros-fehérek nem nagyon találtak rést. Dzsudzsák húsz méterről is bombázott, de az is kijött a kapusról. 

Aztán Szécsi célozta meg remekül a bal felsőt, ám sistergős lövésébe Gundel-Takács belekapott, és szögletre mentett. A szünet előtt óriási nyomást helyezett ellenfelére a Vasutas, ám mégsem jött a gól, így a csapatok 0–1-es állásnál vonultak öltözőbe

A második félidőben érett gólokká a nagy nyomás

A fordulást követően Várkonyi fejelte ki a tizenhatoson belülről a labdát, amire Lagator érkezett, majd rögtön tüzelt, a labda pedig a kapufán csattant. 

  • A debreceni gárda harcolt, becsülettel ment előre, Szafronov pedig mivel lerántotta Bárányt a büntetőterületen belül, tizenegyes következett, amit az 54. percben Dzsudzsák magabiztosan értékesített. Az addig görcsösen játszó piros-fehérek egyre inkább felszabadultan futballoztak. 
  • Szűcs Tamásnak ugyan még nem jött össze az újabb gól, de a 65. percben már a Debreceni VSC vezetett: Dzsudzsák zseniális, hajszálpontos passza után Ferenczi János az ötös bal sarkából kipókhálózta a rövidet.

A hangorkántól „felrobbant” a Nagyerdei Stadion, nem is csoda, hisz debreceni szempontból már minden jól alakult. Dombi Tibor a 81. percben használta ki első cserelehetőségét, Bárány Donát helyett Yacoube Silue érkezett, a hajrára pedig Szécsit Domingues, váltotta. A Zalaegerszegnek mennie kellett előre, és bár több helyzetük is volt, az utolsó passzoknál vagy lövéseknél rendre pontatlannak bizonyultak. 

Mindenki a „megmentő” Dombi Tibi nevét skandálta, rég volt már ennyire fantasztikus atmoszféra a Nagyerdőn. Főleg, hogy a végén Dzsudzsák újabb mesteri passzát követően Domingues is éles szögből betalált, és eldöntötte a meccset. A DVSC sorozatban hatodjára is nyert a Zalaegerszeg ellen!

 

A mérkőzés végén mindenki Dombi Tibor nevét skandálta
A mérkőzés végén mindenki Dombi Tibor nevét skandálta
Forrás: Molnár Péter

 

 

OTP Bank Liga, 6. forduló.

DVSC–ZTE 3–1 (0–1).

Nagyerdei Stadion, 5072 néző. Vezette: Rúsz M.

Debrecen: Megyeri – Sztojkovics, Batik, Pellumbi, Ferenczi – Lagator, Szűcs T. (Braga, 89.) – Szuhodovszki (Shaghoyan, 89.), Dzsudzsák, Szécsi (Domingues, 86.) – Bárány (Silue, 81.). Megbízott vezetőedző: Dombi Tibor.

Zalaegerszeg: Gundel-Takács – Szendrei N., Safronov (Evangelou, 59.), Várkonyi, Medgyes, Mim – Bakti (Németh D., 59.), Szankovics, Kiss B. – Sajbán M. (Szpoljarics, 81.), Dénes (Nyíri, 71.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Gól: Dzsudzsák (54., 11-esből), Ferenczi (65.), Domingues (96.), illetve Dénes (5.).

Sárga lap: Szécsi (61.), Pellumbi (63.), Domingues (96.), illetve Szankovics (21.), Várkonyi (51.), Evangelou (87.).

Már a DVSC-ZTE meccs előtt is remek volt a hangulat a Nagyerdőn, igazi futballünneppel zárult a nyár Debrecenben:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában