DVSC

2024.08.30. 15:00

Igor Bogdanovics: a Lokinak mindig az érmekért kellene harcolnia

Szerinte Szrdjan Blagojevics sikeres volt Debrecenben. Igor Bogdanovics nagy álma, hogy leülhessen a DVSC kispadjára.

Molnár Szilárd

Igor Bogdanovics Dombi Tiborral már dolgozott korábban együtt

Forrás: NS-archív

Hétfő óta ideiglenes edzővel készül a DVSC, hiszen ahogy portálunkon is többször foglalkoztunk vele, Szrdjan Blagojevics vezetőedzővel közös megegyezéssel szerződést bontott a Loki, és helyette megbízott edzőként a klubikon Dombi Tibor irányítja a csapatot, akinek a munkáját az edzéseken Balogh János, Pallai Zsolt és Madar Csaba segíti a héten. (Idő közben már hivatalossá vált, hogy Máté Csaba lesz a csapat új edzője). A hír megbolygatta az állóvizet helyi és országos szinten is, sokan elmondták a véleményüket pró és kontra. A HAON Igor Bogdanovicsot, a Debreceni VSC valaha volt egyik legjobb csatárát kérdezte a szituációról. A Loki-drukkerek egyik nagy kedvencének azért is érdekes a véleménye, hiszen régebbről ismeri a szerb szakembert.

Igor Bogdanovics, Loki, DVSC, edző, edzőváltás, Debrecen, Szrdjan Blagojevics, Dombi Tibor, Debreceni VSC
Igor Bogdanovics jól ismeri Szrdjan Blagojevicset
Forrás: Czinege Meilnda

Igor Bogdanovics: kellett volna egy újabb áttörés

– Mondhatom, hogy jó kapcsolatot ápolunk, volt, amikor telefonon, máskor egy kávé mellett beszélgettünk a futballról – erősített rá a jelenleg az NB III. Északkeleti csoportjában érdekelt Cigánd SE vezetőedzőjeként dolgozó korábbi gólzsák.

Ő is érezte, hogy valami nem kerek, nem úgy jön a játék, ahogy azt szerette volna.

Nem akarom véleményezni a döntést, az idő majd úgyis eldönti, de ha nem jönnek az eredmények egy csapatnál, akkor edzőváltás szokott lenni, könnyebb új edzőt keresni, mint lecserélni 10-15 labdarúgót, főleg, hogy nyakunkon az átigazolási időszak vége. A legfontosabb, hogy a Loki visszataláljon a győzelmi ösvényre, mert az együttesnek a presztízse, a szurkolók, a város és a közeg miatt mindig a dobogós helyezésekért kellene harcolnia.

Most rossz passzban van a DVSC, és bármivel próbálkozott a szakmai stáb, az előző idényekkel ellentétben most nem működött a sztori.

Viszont én nem akarom elhinni, hogy ez nem tudott volna újra működni, csak kellett volna egy áttörés, ám a vezetőség úgy döntött, hogy maga próbálja meg előidézni az áttörést a váltással, amihez joguk van. Ők látják, hogy mi történik házon belül, szerintem ez nem egy hirtelen felindulásból hozott döntés volt. Dombi Tibi viszont képes rá, hogy felrázza a csapatot, mert biztos, hogy a fejekben is rendet kell tenni – ecsetelte.

Ilyen a stílusa

Felvetettük a szakembernek, a szurkolók között az terjedt el, Szrdjan Blagojevics elég távolságtartó ember. –  Egyáltalán nem az. Már régóta ismerem, és nagyon jó embernek tartom. Lehet, hogy a meccsek előtti vagy utáni feszültségben ez máshogy jön le. Neki ez a stílusa, Szerbiában és Kazahsztánban sem viselkedett másként. Számára tényleg az volt a legfontosabb, hogy a munkájához jó eredmény párosuljon, én úgy gondolom, mindent összevetve szerintem sikeres volt Debrecenben – szögezte le Bogdanovics, akit azzal is szembesítettünk, arra a kérdésre, kit látnának szívesen új edzőként a DVSC kispadján, sok szurkoló az ő nevét írta. – Nagyon jól esik, nehéz is ilyenkor megszólalni. Külföldiként kerültem a Lokiba, és így is elfogadtak a szurkolók. Azért a szeretetért, amit tőlük kapok, a halálom napjáig hálás leszek, és megpróbálok minél többet visszaadni ebből.

Nekem a legnagyobb álmom, hogy leülhessek a DVSC kispadjára, de tolni magamat nem fogom. Én 100 százalékban a munkámmal szeretném ezt elérni, és nem úgy, hogy valaki mondjuk odaszólt.

Ki tudja, egyszer remélem meg is valósul majd. De én boldog vagyok a mostani helyemen is, tisztelem a munkámat, a cigándi szurkolókat és vezetőket. Még egyszer hangsúlyoznám, bárki lesz az edző, a Lokinak vele vissza kell kerülnie oda, ahová való, vagyis az élmezőnybe, csak ez számít! – nyilatkozta Bogdanovics.

A DVSC legközelebb a Zalaegerszeg együttesét fogadja a Nagyerdei Stadionban, a mérkőzés szombaton 17.45-től kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában