Kézilabda

2024.08.29. 08:47

Planéta Szimonetta hibátlan mérleggel zárta a felkészülést új csapatával

A 67-szeres válogatott jobbátlövő idén nyáron Debrecenből Lublinba tette át székhelyét. Planéta Szimonetta az elmúlt hetekben több meccsen is megcsillogtatta tehetségét.

Tóth Huba Elemér

Planéta Szimonetta már többször is magára öltötte új csapata szerelését

Forrás: MKS Funfloor Lublin/Facebook

A DVSC Schaefflertől idén nyáron távozó Vámos Petra és Kácsor Gréta mellett már Planéta Szimonetta is bemutatkozott új csapatában. A 67-szeres válogatott jobbátlövő a piros szerelést zöldre cserélte, hiszen immáron a lengyel MKS Funfloor Lublin együttesét erősíti. A gárda tavaly a bajnokságban bronzérmesként zárt, így a Lokihoz hasonlóan az Európa-liga selejtezőjében küzd meg majd a csoportkörbe jutásért. 

Planéta Szimonetta
Planéta Szimonetta immáron Lengyelországban szórja a gólokat
Forrás: MKS Funfloor Lublin/Facebook

A Győrben nevelkedett Szimó most játszik harmadjára külföldön, korábban a német Thüringerben és a francia Chambray Touraineben kapott lehetőséget.

Planéta Szimonetta az edzőmeccseken is jól teljesített

A Debrecenben 106 meccsen 314 góllal záró 30 éves kézilabdázó az MKS Lublin Facebook-oldalán több képet is látható. Az együttes a felkészülést hibátlan mérleggel zárta, amely a klub szurkolóinak bizakodásra adhat okot.

Az Lublin felkészülési meccsei:

  • MKS Lublin–MKS Piotrcovia 44–28
  • MKS Lublin–Iuventa Michalovce 36–27 és 29–21
  • MKS Lublin–NEKA 32–27
  • MKS Lublin–RK Lokomotiva Zagreb 38–27
  • MKS Lublin–MKS PR Gniezno 40–29
  • MKS Lublin–Sosnica Gliwice 40–19
Az MKS Lublin együttese
Forrás: MKS Funfloor Lublin/Facebook

Mint korábban Tomasz Lewtak, az igazgatótanács elnöke elmondta, sokat várnak Planéta Szimonettától, aki az elmúlt időszakban bizonyította is tudását, remek találatokkal hívta fel magára a figyelmet. A több mint 300.000 fős Lublin városának alakulata szombaton játszik először a bajnokságban, hazai pályán a Jaroslaw együttesét látja vendégül.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában