Labdarúgás

2024.08.28. 08:00

A játékosok és a mester viszonya elhidegült? – így reagáltak a szurkolók Blagojevics menesztésére

Van, aki időt adott volna még neki, van, aki örül a távozásának. A közösségi médiában olvasható kommentek alapján nagyon változó volt Szrdjan Blagojevics megítélése.

Tóth Huba Elemér

„Halottról jót vagy semmit” – tartja a mondás. Mint ahogyan általában a szurkolók egy edzőváltás után is inkább a pozitív dolgokat tartják meg emlékeikben, a negatívumok pedig feledésbe merülnek. Miután a DVSC hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Szrdjan Blagojevics vezetőedzővel és segítőivel, a klub Facebook-oldalán található bejegyzéseknél a hozzászólások között böngésztünk. Arra voltunk kíváncsiak, a Loki drukkerei a hírre hogyan reagáltak.

szrdjan Blagojevics, Kocsis Dominik
Szrdjan Blagojevics taktikai utasítást adott a csereként pályára lépő Kocsis Dominiknek a tavalyi Fehérvár elleni hazai idényzárón
Forrás: Napló-archív

Voltak, akik örültek, voltak, akik bánkódtak, Szrdjan Blagojevics személye megosztotta a fanatikusok többségét. Sokan azt is hosszasan kifejtették, megítélésük szerint mi vezetett a vezetőedző menesztéséhez.

Szrdjan Blagojevics taktikáját kiismerték az ellenfelek?

„Kicsit sajnálom, de meg kellett lépni. A támadójátékunk esetleges. Néha úgy érzem, hogy elképzelés nélküli. Dorian Babunski óta nincs egy igazán gólérzékeny befejező csatárunk” – írta az egyik drukker.

Egy másik hozzászóló kiemelte, hogy a szerb edzőt kedvelte, mert kialakított egy olyan játékrendszert, ami a Loki számára nagyon jól fekszik. Azonban úgy érzi, kissé sablonossá és kiismerhető vált, ha valaki ellen nem működött a taktika, akkor nem volt más alternatíva.

Ezt a nézhetetlen focit nem lehetett tovább engedni, ennek így kellett lennie, sok sikert neki a továbbiakban!

– fogalmazta meg gondolatait egy szurkoló, egy másik kommentelő pedig így reagált: „Meg kellett volna újulnia. Egy idő után az általa játszatott labdakihozatal az egy csatáros játékkal, ezzel a kerettel – köztük egy nyugdíjas Dzsudzsákkal hatástalan az ellenfelekre”

Valaki szerint Blagojevics menesztése már egy elkerülhetetlen lépés volt, mivel a csapat zsákutcába került, ahonnan nem volt más kiút. Más is örült, hogy az edző távozott, mert megfogalmazása szerint „ez már rég veszett fejsze nyele történet volt”. Ugyanakkor bízik benne, hogy egy erős markú, karakán, következetes és igazi vezér-jellemmel bíró trénert igazol a Loki.

Az egyik ultra is megmagyarázta, szerinte miért fáradt el a kapcsolat. „Nagyon változó volt a mester megítélése, folyamatosan váltakozó kettősség jellemezte a munkáját. Az elején mikor idejött az addigi pedigréje miatt nagyon nem várt tőle senki sokat, aztán a rövid idő alatt elért eredmények őt igazolták. A bronzéremmel pedig legitimálta is a módszereit. Igaz, hogy hosszabb távra nem tudta átmenteni a jó formát, a jobb csapatok idővel kiismerték a játékunkat. A csapat fejlődni tudott alatta, de ő maga nem fejlődött: elképzeléseihez mereven ragaszkodott a pályán, nem tudott megújulni, ráadásul a játékosokkal folytatott túl hűvös viszony is eddig bírhatta. Minden jót, sokat köszönhetünk neki, de vele eddig tudtunk eljutni” – vélekedett.

Ha erős a Debreceni VSC, jobb a verseny!

Még egy újpesti szurkoló is kommentelt. Kiemelte, fontos számára, hogy a magyar futball egésze erősödjön, és a rivális csapatok is méltó ellenfelek legyenek. „Bár a pályán a Debrecen ellen mindig kemény küzdelmet várunk, és természetesen a lila-fehér győzelem a cél, azt is kívánom, hogy a Loki is megtalálja a stabilitást és a sikerekhez vezető utat. Hiszen csak akkor lehet igazán élvezetes és magas színvonalú a verseny, ha minden csapat, így a DVSC is a legjobb formáját hozza” – hangsúlyozta.

Sokat köszönhetnek neki

Egy fanatikus Blagojevicset egy szimpatikus, szerény, felkészült szakembernek tartja. „Nem debreceni születésű emberként is minden Loki-drukker elfogadta, de a labdát a futballisták kergették. Érdekes játék a foci, a labdarúgók hibázhatnak, de az edzőnek kell vállalni a felelősséget a végeredményért. Mindig tárgyilagos és őszinte embert ismerhettünk meg a szerb trénerben” – írta.

Egy másik kommentelő szerint Blagojevics nagyon jó edző, hiszen volt egy elképzelése, amiből nem engedett, ezáltal a magyar futball is fejlődött.

Szerintem egy kis türelmet még érdemelt volna

– vélekedett valaki. Továbbá többen is remélik, a jövőben egyszer még Blagojevics visszatér a Lokihoz.

20240619-DVSC-edzes-Debrecen-KA_2
Sok szurkoló szimpatizált Szrdjan Blagojeviccsel
Forrás: Napló-archív

Inkább a klub vezetőinek kellene távoznia?

„Nem vagyok benne biztos, hogy Blagojevics (és a stábja) az egyedüli felelős azért a borzalomért, amit mostanában látunk a pályán és azért az emberkereskedelemért, ami az átigazolási időszakban ment” – hívta fel a figyelmet egy rajongó. „Tényleg az idő dönti majd el. Mindenesetre a tavalyi bronzérem és a nemzetközi szereplés örök emlék marad, amit köszönünk. Megújulást! Inkább a vezetőség távozzon! – írta.

Volt más is, aki kiemelte, hogy nem Blagojevicsnek kellett volna távoznia az együttestől. „Azoknak kellene mennie, akik leigazolták ezt a sok semmirekellő idegenlégióst! Reméljük, a Loki még bennmarad azért az NbI.-ben! – tette hozzá.

Van aki azért dühös, hogy Romancsuk és Ojediran helyett nem érkezett a csapathoz jó képességű futballista. „Szezon közben mentek el, így edző legyen a talpán, aki fel tud készíteni ilyen esetben egy csapatot. Sajnos nem erősödött a csapat. Blagojevics széke tavaly sem volt stabil, de a menedzsment is sorra lövi a kapufákat és az öngólokat” – adta ki, miért csalódott.

A Loki-játékosok buktatták volna meg a mestert?

Vannak olyan szurkolók, akik a futballistákat okolják azért, mert távozott Blagojevics. Valaki üzeni: „a játékosok gondolkodjanak el a saját felelősségükről…” Többen is állítják, hogy a csapat a trénert megbuktatta.

Egy Loki-fan az edző menesztése kapcsán pontokba szedte, mit gondol a most kialakult helyzetről:

  • „Ha nem megy a kupi, nem a madamot kell elküldeni.” 
  • „Ferenczinek meg Szécsinek már rég nincs a csapatnál keresnivalója!” 
  • „Aki nem akar játszani, az menjen a csapat közeléből jó messzire!” 
  • „Dzsudzsák Balázsnak fel kellene fogni, hogy öreg és maximum kiegészítő ember. Ezen nem kell megsértődni és az edzővel szembemenni. Ha lenne olyan fizikális állapotba, mint Ronaldo akkor talán kaphatna kilencven perceket, de nincs!” 
  • „A szezonkezdés előtt egy héttel kap az edző négy-öt új játékost és elveszít egy nélkülözhetetlen alapembert, aki a középpálya motorja volt... És várjuk a csodát?! Ebbe még egy Guardiola vagy Capello kaliberű edző is belebukna.” 

Sajnálja, hogy így alakult Szrdjan Blagojevics sorsa

Végül egy drukker hosszasan megfogalmazta gondolatait, akinek mondanivalóját változtatás nélkül olvashatják. „A klub történelmének egy meghatározó vezetőedzője távozik. Az elmúlt 15-20 évet böngészve két olyan edző van, aki hosszabb ideig ült a Loki kispadján: Herczeg András és Kondás Elemér. Blagojevics az érkezésekor egy romokban álló csapatot vett át, amely Carrilloval egy kicsit szerencsés bennmaradás után Janeiroval méltatlanul kezdte az éj szezont. Láttunk azért nem egy nagy múltú klubot elsüllyedni a magyar fociban, nekünk nem ez az út következett. Másfél év alatt oda jutottunk, hogy az azelőtt bukdácsoló csapatunk mezőnyben bárkivel felvette a versenyt, és egy ötödik helyet már csalódásként éltük meg. Majd idén jött három rosszul sikerült meccs… 

A Loki játéka talán soha nem volt ilyen progresszív, mint a Blagojevics-éra alatt. Eladtunk játékost a francia és a svájci élvonalba komoly összegekért, fiatalokat nevelünk, akik a válogatott kapuit döngetik.

Az országban mindenki elismeréssel beszélt a csapatunkról, a játékunk "kicsiben" tényleg a nyugat európai futballt hozta el az NBI.-be. A Loki Herczeg András távozását követően egy kiscsapattá vált. 

Blagojevics volt az az edző, aki visszavezette a klubot a meghatározó magyar csapatok körébe.

És most akárki is következzen, ezen az úton kell tovább mennünk, és stabilizálni a helyünket a legjobbak között. Blagojevicsnek és stábjának pedig a legnagyobb tisztelet és köszönet mindenért!” – fejezte ki háláját a szurkoló.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában