Labdarúgás

2024.09.16. 14:28

Többen gólt lőttek; Vargát extra korán lekapták a pályáról – így játszanak új csapatukban az exlokisták

Utánanéztünk, hogyan szerepelnek mostani klubjukkal a tavaly vagy korábban a cívisvárosban is látható sportolók. A Debreceni VSC több hajdani játékosa is nagyot alkotott külföldön!

Tóth Huba Elemér

Mint ismert, a Debreceni VSC labdarúgó-, valamint kézilabdacsapatánál ezen a nyáron is volt bőven játékosmozgás. Ebben a cikkben azt jártuk körül, hogy az elmúlt időszakban a Lokitól távozó játékosok eddig hogyan szerepeltek új együttesükben.

Debreceni VSC, Varga Kevin, Ankara
A Debreceni VSC-nél nevelkedett Varga Kevin csak 27 percet töltött a pályán új együttesében, vajon mi vár rá a folytatásban?
Forrás: Ankaragücü/Facebook

A Debreceni VSC-től most nyáron távoztak, de már mindannyian jó játékkal hívták fel magukra a figyelmet 

Sztefan Loncsar múlt hétvégén kezdőként lépett pályára az orosz élvonalban. Az Akron Togliatti a Khimki ellen 3–0-ra nyert, a meccs egyik legjobbja a DVSC korábbi montenegrói futballistája volt, aki egy góllal járult hozzá a sikerhez. A bajnokságban újoncnak számító alakulat eddig tisztesen helytáll, hisz nyolc találkozó után a 11. helyen áll a 16 csapatos pontvadászatban.

Az Újpestre szerződő Baranyai Nimród is múlt hétvégén szerezte első gólját új csapata színeiben, a lilák 7–0-ra kiütötték a Magyar Kupában a Dunavarsányt. A Debrecenben nevelkedő játékos az NB I.-ben eddig kétszer kezdőként, egyszer pedig csereként kapott lehetőséget a fővárosiaknál.

240804_kma (1)
Baranyai Nimród (balra) immáron az Újpestet erősíti
Forrás: NS-archív

Az immáron a szlovák első osztályban a Michalovce (Nagymihály) együttesét erősítő, először kezdőként pályára lépő Alekszandrosz Kiziridisz is betalált az előző meccsén a Trencin (Trencsén) ellen 1–1-es döntetlennel végződő összecsapáson. A görög labdarúgó jó formában van, két hete már a Komarno (Komárom) ellen is gólt szerzett. A Michalovce hét játéknap után a 7. helyen áll a 12 csapatos mezőnyben.

A cívisvárosi csapatban csupán néhány meccsen bevetett Andrija Majdevac rögtön góllal debütált a görög Panetolikoszban. Az Aszterasz Tripolisz ellen akkor még kezdőként lépett pályára, de azóta rendre csereként kap szerepet. Legutóbb az Olympiakosz Pireusz ellen (0–0) 15 perc jutott neki.

Az ukrán bajnokságban öt forduló után az 5. helyen álló Krivbasz múlt hétvégén 1–0-ra nyert a Livyi Bereg ellen. Olekszandr Romancsuk eddig mindig kezdőként lépett pályára a krivbij rihi alakulatban. A hátvédet mivel Veresz Rivnye ellen kiállították, egy összecsapáson nem volt bevethető.

Olekszandr Romancsuk rendre kezdőként lép pályára az ukrán csapatában
Forrás: Krivbasz/Facebook

Joao Oliveira is szárnyal az új lengyel csapatában. Az Arka Gdynia múlt hétvégén hatalmas fölényben volt a Kotwica Kolobrzeg ellen, és végül 5–0-s győzelmet aratott. A svájci-portugál szélső eddig mindig kezdőként kapott lehetőséget, és már három gólt is lőtt. Az Arka Gdynia kilenc forduló után a 6. pozícióban tanyázik.

Christian Manrique a spanyol harmadosztályú AD Alcorónhoz igazolt, amelyben múlt hétvégén az Atletico Madrid II. csapata ellen kilencven percet kapott. A volt lokista alakulata három fordulót követően a tabella 8. helyén áll.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Hamzat Ojediran nagyszerűen mutatkozott be a Lensben. A nigériai légiós a lehetőséget legutóbb a Lyon ellen (0–0) is megkapta, ezúttal 33 percet töltött a pályán. A Lens jelenleg Ligue 1 4. helyén áll a PSG, a Marseille és a Monaco mögött.

Korábban a Lokiban termelték a gólokat, vajon hogy megy nekik a mostani klubváltás után?

Bár nem az utóbbi időszakban távozott Debrecenből Haris Tabakovics, de a nyáron bombahírként terjedt, hogy a német másodosztályú Herthától a Bundesligában szereplő Hoffenheimhez igazolt. A csapat a múlt hétvégén 4–1-re kikapott a Leverkusentől, de Tabakovics csak a kispadról követte a történéseket, mivel eddig még nem lépett a játéktérre.

Zsóri Dániel nem régen szerződött az UTA Aradhoz, de a Steaua Bukarest ellen 2–0-ra elveszített bajnokin még nem volt a meccskeretben.

Varga Kevin azonban a török másodosztályú Ankaragücüben rögtön megkapta a lehetőséget azonban szürreális bemutatkozáson van túl. Ahogyan arról a goal.com is írt, a 28 esztendős szélső kezdőként kapott lehetőséget Cihat Arslan vezetőedzőtől a Karagümrük otthonában, ahol az isztambuli együttes Wesley duplája révén már a 11. percre kétgólos előnyre tett szert.

 A 27. minutumban elege lett a vendégek trénerének, három játékosát, köztük Varga Kevint is lekapta a pályáról. A gárda miután 3–2-es vereséget szenvedett, az Ankaragücü a közösségi oldalán bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak az edzővel.

A Debrecen korábbi kézilabdázói is bizonyítottak a világ több pontján

Korábban már írtunk róla, hogy Planéta Szimonetta hibátlan felkészülést zárt a lengyel MKS Lublin együttesével. Sokáig úgy volt, hogy a csapat szeptember elején kezdte volna a bajnokságot, ám végül ez módosult, így a zöld mezesek múlt hétvégén játszották első tétmeccsüket. A Szczypiorno Kalisz otthonában 34–17-re nyertek, Planéta egy góllal járult hozzá a sikerhez.

Elinore Johansson pedig a német bajnokságban mutatkozott be, a Metzingen 30–30-as döntetlent játszott a Buxtehuderrel idegenben. A Loki korábbi svéd légiósa nem szerzett gólt.

Debreceni VSC, Metz, Vámos Petra
Vámos Petra gólöröme a Metz mezében
Forrás: Metz Handball/Facebook

Az előző idényben Final Four-résztvevő Metz a Storhamar vendégeként 29–29-es döntetlennel mutatkozott be a női kézilabda Bajnokok Ligája új szezonjában, most pedig a franciáknak az első győzelmük is meglett a román Gloria Bistrita (Beszterce) ellen (28–26) – az akkor a 24. születésnapját ünneplő Vámos Petra hat lövéséből öt gólt szerzett, Kácsor Gréta a túloldalon viszont nem talált a kapuba.

Korsós Dorinával felálló Rapid Bucuresti 30-30-as döntetlent játszott a Vipers Kristiansand vendégeként, a korábban szintén a Lokiban játszó balszélső mindhárom lövését gólra váltotta. Ami a magyar csapatokat illeti, a Ferencváros nagyon simán, 33–24-re legyőzte a horvát Podravka Koprivnicát, míg a Győr a HB Ludwigsburgot 31–26-ra múlta felül.

Női Kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör

  • Az A-csoport állása:

1. Ferencváros 2 2 – – 64–46 +18 4

2. Ljubljana 2 2 – – 59–48 +11 4

3. Metz 2 1 1 – 57–55 +2 3

4. Gloria Bistrita 2 1 – 1 56–54 +2 2

5. Storhamar 1 – 1 – 29–29 0 1

6. CSM Bucuresti 1 – – 1 26–30 –4 0

7. Podravka Vegeta 2 – – 2 47–57 –10 0

8. Nyköbing 2 – – 2 47–66 –19 0

  • A B-csoport állása:

1. Brest 2 2 – – 65–49 +16 4

2. Győr 2 2 – – 59–52 +7 4

3. Rapid Bucuresti 2 1 1 – 62–57 +5 3

4. Esbjerg 2 1 – 1 65–58 +7 2

5. Odense 2 1 – 1 58–61 –3 2

6. Vipers 2 – 1 1 57–60 –3 1

7. Ludwigsburg 2 – – 2 48–59 –11 0

8. Buducsnoszt 2 – – 2 49–67 –18 0

 

A Vámosék és Kácsorék összecsapása, a Metz-Bistrita meccs összefoglalója itt tekinthető meg:

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában