Labdarúgás

2024.09.16. 12:35

DVSC: Új stadiont vehet birtokba a Loki?

A Loki múlt hétvégén Békéscsabán vendégeskedett. A DVSC következőnek a Nyíregyházához utazik.

Haon.hu

A nyíregyházi stadiont foglalhatja el a DVSC

Forrás: NS-archív

Rögtön az elején nyugodjon meg mindenki: nem költözik sehova a DVSC, továbbra is a Nagyerdei Stadion lesz a Loki otthona a jövőben. Ennél sokkal történelmibb oka lehet a „stadionkérdésnek”, amelyre kevesebb, mint egy hét múlva választ is kapunk, hiszen a Nyíregyháza-DVSC meccset a Szpari új arénájában rendezik, a debreceniek pedig arra készülnek, beveszik a komplexumot. 

dvsc-nyiregyhaza-stadion-loki
DVSC: Szűcs Tamás eddigi karrierje legnagyobb meccse előtt áll. Az ő játéka is fontos lesz a Loki számára  
Forrás: MW-archív

DVSC: Minden jegy el fog kelni, a B közép a csapat mellett lesz 

A debreceni szurkolókat eddig sem kellett bemutatni senkinek, legutóbb a Békéscsaba ellen pontosan láthattuk, mennyit jelent nekik egy keleti-rangadó. A vendég szektor teljesen megtelt, nem lesz ez másképp a piros-kékek ellen sem. Legutóbb az NB II.-es szezonban találkozott a DVSC a nyiregyiekkel, emlékezhetünk, több szempontból is foltot hagyott a hajdúsági drukkerek emlékezetében az a rangadó. Aki ott volt, érti miért jegyzem ezt meg külön. Ideje visszavágni? Na, nem a lelátón, hanem a pályán, bár az is elég fricska lehetett a hazai drukkereknek, hogy Pintér a 90. perc után kiénekelte a sajtot a szabolcsiak szájából, micsoda dráma volt… 

Nagyjából egy Arsenal–Tottenham lehet hasonlítani a két klub rivalizálását – noha nem egy városban szerepelnek az együttesek –, de a hangulat finoman szólva sem barátságos. Ha már az angliai példa, múlt vasárnap a két sztárcsapatból épp a piros-fehérek nyertek idegenben, ezt a forgatókönyvet minden bizonnyal elfogadnák a cívisvárosiak. 

Az biztos, hogy a lelátói hangulatra nem lesz panasz, igazi európai rangadót láthatunk majd, szerencsére három is lesz belőle az idei kiírásban, kilenc ponthoz mit szólnának Dzsudzsák Balázsék? Ha minden úgy alakul, ahogy a Máté Csaba vezette Vasutas tervezi, valószínűleg új stadiont „vehetnek birtokba” a DVSC labdarúgói, a hazafelé tartó vonaton pedig néhány perc késésre lehet majd számítani… 

A Szpari vendégeként, utoljára 2020-ban játszott a DVSC. Ekkor Pintér Ádám énekelte ki a sajtot a hazaiak szájából. A videó: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában