Labdarúgás

2024.09.01. 11:31

Dombi Tibor: „A meccset lejátszottam több éjszaka is, mindig nyertünk"

A DVSC–ZTE mérkőzés után a sérülése után a pályára visszatérő Bárány Donát is nyilatkozott. A csatár elmondta, hogy Dombi Tibor kevés taktikai utasítást adott, de mindenkinek azt hangsúlyozta, hogy csak akkor tudnak kijönni a hullámvölgyből, ha szívvel-lélekkel futballoznak.

Tóth Huba Elemér

A DVSC labdarúgócsapata Dombi Tibor ideiglenes irányításával 3–1-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg ellen a labdarúgó NB I. 6. fordulójában. A mérkőzés közben többször, valamint a hármas sípszó után is a szurkolók a Loki legendáját éltették, aki felszabadulva, félmeztelenre vetkőzve, együtt ünnepelt a közönséggel.

Dombi Tibor, DVSC, ZTE
Dombi Tibor bevallotta, hogy a meccs előtt izgult, de az egyenlítést követően érezte, hogy nyer a Loki
Fotó: Molnár Péter

A lendületes játékot preferálja

Dombi Tibor az összecsapás után a Haon-nak elmondta, hogy a siker után az előző napokhoz képest sokkal jobban alszik majd. 

– Több forgatókönyv is volt, amit részletesen átgondoltam. A meccset lejátszottam több éjszaka is magamban, mindig nyertünk. Csak jóra gondoltam, de átélni mégis teljesen más, mint ábrándozni róla – hangoztatta a Loki megbízott vezetőedzője, aki szerint a csapat túlizgulta a meccs elejét, ezért látszódott a görcsösség a játékosokon. Dombi Tibor röviden azt is elemezte, hogyan látta a meccs képét.

– Egy edzőváltás után mindig van a csapatban egy kis félelem. Nem álltunk túl rózsásan a tabellán, természetesen mindenki javítani szeretett volna. A bekapott gól letaglózta az együttest, az álmomban az nem szerepelt, hogy gólt kapunk az elején. Utána mindenki megfagyott, csend volt a stadionban, megfogott bennünket nagyon. Bár voltak lehetőségeink, de az utolsó passzok mindig rossz helyre mentek, vagy a védők blokkoltak. Ennek ellenére úgy gondolom, már akkor is mi irányítottunk. A Zalaegerszegnek még volt két pontrúgás utáni helyzete, amire nem figyeltünk, de megúsztuk. A második félidőben teljesen rendben volt, amit mutattunk.

Nagy volt az öröm a Lokinál!
Fotó: Molnár Péter

Olyan meccs volt, amit lehet élvezni, lehet nézni. Nem akartam túlmisztifikálni a dolgokat, lendületesen játszottunk, azt kértem, adjunk ki mindent magunkból – szeretem, ha gyorsan futnak a játékosok. Amint megrúgtuk az első gólt, sokkal jobb lelkiállapotban kerültünk, megszűnt a nyomás, és egyben megtört az ellenfél

 – fogalmazott Dombi Tibor, akinek vezetőedzőként 1 vereség mellett immáron 3 győzelem a mérlege a Loki kispadján.

A labdarúgó NB I. állása a szombati játéknap után:

1. Puskás Akadémia

4

4

8–3

+5 

12 

2. Ferencvárosi TC

3

3

4–0

+4 

3. MTK Budapest

5

3

2

6–3

+3 

4. Fehérvár FC

6

2

3

1

9–9

5. Diósgyőri VTK

6

2

2

2

5–7

–2 

6. Debreceni VSC

5

2

1

2

7–6

+1 

7. Paksi FC

4

2

1

1

7–7

8. Újpest FC

5

2

3

9–6

+3 

9. Kecskeméti TE

5

1

2

2

3–4

–1 

10. Zalaegerszegi TE

5

1

1

3

6–8

–2 

11. Nyíregyháza Spartacus

5

1

1

3

7–12

–5 

12. ETO FC Győr

5

1

4

3–9

–6 

Labdarúgó NB I., 6. forduló

  • Augusztus 30., péntek
    Fehérvár FC–MTK Budapest 1–0
  • Augusztus 31., szombat
    DVSC–ZTE FC 3–1
    DVTK–ETO FC Győr 0–0
  • Szeptember 1., vasárnap
    15.00: Kecskeméti TE–Újpest FC (Tv: M4 Sport+)
    17.30: Paksi FC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
    19.45: Ferencvárosi TC–Nyíregyháza Spartacus FC (Tv: M4 Sport)

Dombi Tibor hihetetlenül boldog

A Kicsi és Bombázó becenévre hallgató szakember végül arról beszélt, hogy ez a közeg megunhatatlan, és amikor skandálják a nevét, még mindig libabőrös a háta. – Ezt egyszerűen nem lehet megszokni, mindig valami újat ad, köszönöm a szurkolóknak a biztatást. 

Bár mint elmondtam, sokszor eljátszadoztam a gondolattal, hogy nyerünk, de most mégsem akarom elhinni, hogy ez megtörtént. Hihetetlenül boldog vagyok. Játékoskoromban, két éve, amikor beugrottam, vagy a szülinapomon is nagyon sok pozitív üzenetet kaptam a szurkolóktól. Ezek éltetnek, mikor ilyen dolgok történnek.

A csapat jól dolgozik, a bajnokság valójában csak most kezdődött, most kell még pontokat gyűjtögetni – tette hozzá Dombi Tibor, kinek hamarosan eldől a sorsa, hogy folytathatja-e a munkáját a szakmai stáb tagjaként.

Bárány Donát visszatért

A Loki csatárának mivel a combhajlító izma meghúzódott, így az utóbbi két mérkőzésen nem tudta vállalni a játékot. Mint elmondta, az orvosok a jelenlegi állapota szerint Zalaegerszeg elleni meccs előtt negyven-negyvenöt percnyi játékot tanácsoltak neki, de mivel jól érezte magát, tovább maradt a játéktéren. 

Bárány Donát, DVSC
Bárány Donát a Zalaegerszeg ellen nagyon küzdött
Fotó: Molnár Péter

Bárány Donát kiharcolt egy tizenegyest, amit Dzsudzsák Balázs értékesített – utána a játék képe még inkább megváltozott.

– Nyilvánvalóan feszült volt a csapat, a héten sok minden történt körülöttünk. 

Ezúttal jóval kevesebb taktikai utasításunk volt, viszont kihangsúlyozta Dombi Tibi, hogy kizárólag szívvel-lélekkel focizzunk, mert csak így tudunk kijönni egy nehéz szituációból.

Azt is hozzá kell tenni, hogy előzetesen megkaptuk azt az erőnlétet, amire a Zete ellen szükség is volt. Sérülés miatt tíz-tizenkét napot sajnos ki kellett hagynom, négy napja edzettem a többiekkel. Az a munka is kellett, hogy minden így sikerüljön. Az első félidőben is ott pattogott a labda, megvoltak a lehetőségeink, de csak a második félidőben, az első gólunk után szakadt át a gát. Nagyon örülök, hogy behúztuk a meccset – nyilatkozta Bárány Donát.

A DVSC-ZTE meccs után Dombi Tibor a szurkolóknak videóban is beszélt az érzéseiről:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában