Kézilabda

2024.09.11. 21:42

Svéd válogatott kapust igazolt a DVSC – videóval

A svéd válogatott, Európa Liga-győztes Jessica Ryde három évre szóló szerződést írt alá, további egy éves opcióval. A 30 éves kapus a csődöt jelentő Neptunes De Nantes csapatától érkezik a DVSC-hez.

Haon.hu

A DVSC Schaeffler honlapja azt írja, 59-szeres válogatott Jessica Ryde a svéd Lugi HF együttesében kezdte felnőtt karrierjét. Következő csapata a szintén svéd H 65 Höör volt, mellyel bajnoki címet szerzett és megnyerte a Challenge Kupát. 2017 és 2023 között a dán élcsapat Herning Ikastban játszott, itt érte el eddigi legnagyobb sikerét, hiszen 2023-ban Európa Liga-győztes lett. Az elmúlt szezont a francia Neptunes De Nantes együttesében töltötte, ám a kézilabdaklub a szezon végén csődöt jelentett és a többségi részvényes, a Réalités csoport pénzügyi nehézségei miatt felszámolás alá került. 

Jessica Ryde a DVSC Schaefflerhez igazolt
Jessica Ryde a DVSC Schaefflerhez igazolt
Forrás: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

Bár – jelzik a közleményben – a DVSC Schaeffler kerete már kialakult az aktuális szezonra, és a szakmai stáb nem keresett további játékosokat, a klub, több európai élcsapathoz hasonlóan, élni kívánt az adódó lehetőséggel, és szerződést kínált a rutinos hálóőrnek, aki komoly erősítést jelenthet. A 3+1 éves szerződés is mutatja, hogy Jessica Ryde játékára hosszú távon számít a Debrecen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában