Kézilabda

2024.09.07. 19:33

DVSC Schaeffler: Sima sikerrel kezdett a Loki!

A Loki szombaton bemutatkozott a bajnokságban. A Szilágyi Zoltán vezette DVSC Schaeffler magabiztos játékot mutatott.

Orosz Krisztofer

Füzi-Tóvizi Petra ihletett formában játszott

Forrás: Napló-archív

A DVSC Schaeffler is elkezdte szereplését a női kézilabda NB I. 2024/25-ös szezonjában. Szilágyi Zoltán együttese a budapesti újonchoz, a Vasashoz látogatott. A debreceni szakember portálunknak a meccs előtt elárulta, tisztelik ellenfelüket, de minden áron meg szeretnék szerezni a győzelmet. 

DVSC Schaeffler, Kézilabda, Loki, Debrecen
DVSC Schaeffler: Szilágyi Zoltán remek taktikát talált ki a Vasas ellen
Forrás: Napló-archív

DVSC Schaeffler: jól kezdtek a debreceniek 

A meccset a házigazda Vasas kezdte, de a debreceniek fantasztikus védekezéssel kibekkelték a támadást, a szezon első Loki-gólját Füzi-Tóvizi Petra szerezte. A 4. percben már 2–2 volt az állás, alaposan bekezdtek a felek. Az ötödikben pedig 4–4-et mutatott az eredményjelző, nem éppen a védekezésről szólt a meccs ezen periódusa. A folytatásban kiegyenlített játékot hozott a szezonnyitó, a mérkőzés első idejét a Vasas kérte ki 8–9-es állásnál, Bartulovics helyett pedig Catherine Gabriel érkezett a kapuba. Füzi-Tóvizi Petra és Grosch Vivien ihletett formában kézilabdáztak. A 18. minutumban már hárommal ment a Vasutas, és emberhátrányban is remekül védekeztek a cívisvárosiak. A hajdúságiaknál remekül mutatkoztak be az új szerzemények, jó félidőt produkáltak a hölgyek. A játékrész végére egyébként szépen megtelt az aréna, az eredmény pedig 11–17 volt a szünetben. 

Sima lett a vége 

A fordulást követően ott folytatta a DVSC Schaeffler, ahol az első játékrészben abbahagyta, négy perc elteltével már 13–21 volt az állás. A cívisvárosi kapuban időközben folyamatosan váltogatta egymást a két debreceni kapus. A 41. percben már tíz volt a különbség a riválisok között, Füzi-Tóvizi Petra pedig már hét gólnál járt. A második félidő derekára már a lényegi kérdések eldőltek, a több mint tíz találatos előny megnyugtatónak bizonyult. 

Az utolsó percekben már a húsz gólos sikerért küzdött a Loki, de igyekezett tisztesen helytállni a Vasas. Az egész meccsen dominált a cívisvárosi alakulat, így megérdemelten 24–39-re nyert a DVSC Schaeffler. 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában