A sebeket nyalogatták, készen állnak a következő csatára!

Tegnap, 13:52

Van törlesztenivalója a DVSC-nek az MTK-val szemben!

A következő megmérettetés előtt a debreceniek vezetőedzője, Máté Csaba és játékosa, Vajda Botond is nyilatkozott. A DVSC-MTK Budapest mérkőzést szombaton 19 óra 30 perctől rendezik.

Tóth Huba Elemér

A Debreceni VSC labdarúgócsapata a múlt heti, Nyíregyháza Spartacus elleni vereség után szombaton 19.30-tól az MTK Budapest ellen javíthat. A Nagyerdei Stadionban rendezett DVSC-MTK mérkőzésre különleges akcióval várják a szurkolókat, az esemény előtt pedig többek között a BL-hősökkel is találkozhatunk majd. A Haon a Loki csütörtöki edzésére látogatott el, amely után az együttes vezetőedzője, Máté Csaba, valamint játékosa, Vajda Botond fogalmazta meg milyen érzések kavarogtak bennük a héten, és mit várnak a következő találkozótól.

DVSC-MTK
Dzsudzsák Balázsék a DVSC-MTK meccsre készülnek
Fotó: Molnár Péter

Visszavágnának a budapestieknek

Máté Csaba most is hangsúlyozta, hogy a Lokinál természetesen mindenki csalódott a Nyíregyháza elleni mérkőzés miatt, tisztában voltak azzal, milyen nagy presztízsrangadó volt. – Éppen ezért az előző napokban még a sebeket kellett nyalogatni, azon voltunk, hogy a játékosokat pszichésen felkészítsük a következő feladatra. 

A sportban az a szép, hogy minden héten van lehetőséged van javítani a helyzeteden. Ha még nem köszörüljük ki a csorbát, de egy MTK elleni sikerrel megtehetjük az első lépést, hogy visszaszerezzük a szurkolók bizalmát. A Szpari ellen sok egyéni hibát láttam, amik sajnos végzetessé váltak számunkra. Ezeken javítani kell gyakorlással, videózással, valamint egyéni felelősségvállalással

– tette hozzá Máté Csaba.

20240926_LOKI óra_MP_HBN (6)
Máté Csaba kiemelte, hogy egy győzelemmel tud a csapat legjobban bizonyítani a szurkolóknak
Fotó: Molnár Péter

A tréner elmondta, a játékosokat próbálják mindig tűzben tartani. Fontosnak tartja, mindenki érezze azt, hogy a csapat része.

– Nem tizenegy játékosunk van, kicsi arra az esély, hogy mindig ugyanazok a futballisták kapjanak lehetőséget. Együtt sírunk és együtt nevetünk. 

Mivel a csapat tavaly az MTK ellen egy pontot sem szerzett, egyértelműen van törlesztenivalónk. A revans érzése benne van a játékosokban is.

A budapestiek jól kezdték a bajnokságot, de az elmúlt három fordulóban kikaptak, ez is mutatja a bajnokság kiegyensúlyozottságát. Arra számítunk, hogy az MTK a szokásos, rövid passzos játéka szerint igyekszik futballozni, vannak meghatározó játékosaik, akikre fel kell készülnünk. Igyekszünk a gyenge pontjaikat majd kihasználni, mindenképp azon leszünk, hogy javítsunk – hangoztatta a mester.

DVSC-MTK: Vajda Botondék maguknak és a szurkolóknak is bizonyítanának 

Vajda Botond az NB I. első fordulóiban sérülés miatt nem lépett pályára, de már úgy érzi, jó állapotban van. A Nyíregyháza ellen a hajrában a játéktérre lépett. – Az egyik legfontosabb mérkőzés volt, sajnáljuk, nem sikerült jó játékot nyújtani. 

Nehéz volt kiheverni, de már a következő meccsre kell gondolnunk. Teljes gőzzel készülünk az MTK ellen.

Nyilván a szurkolóknak és magunknak is akarunk bizonyítani, jó játékkal, és legfőképp győzelemmel. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk majd tenni – mondta a szélső.

20240926_LOKI óra_MP_HBN (13)
Vajda Botond a sérülése után már jó erőben érzi magát
Fotó: Molnár Péter

A labdarúgó NB I. állása:

1. Puskás Akadémia 6 5 – 1 12–5 15

2. Ferencvárosi TC 5 5 – – 9–2 15

3. Újpest FC 7 3 1 3 12–7 10

4. Paksi FC 6 3 1 2 10–10 10

5. MTK Budapest 6 3 – 3 7–6 9

6. Diósgyőri VTK 7 2 3 2 5–7 9

7. Fehérvár FC 7 2 3 2 9–12 9

8. Debreceni VSC 6 2 1 3 9–9 7

9. Zalaegerszegi TE 6 2 1 3 8–9 7

10. Nyíregyháza Spartacus 7 2 1 4 11–16 7

11. Kecskeméti TE 7 1 2 4 5–9 5

12. ETO FC Győr 6 1 1 4 5–10 4

 

A labdarúgó NB I., 8. fordulójának programja:

  • Péntek:

20.00: Újpest FC–ETO FC Győr (Tv: M4 Sport)

  • Szombat:

15.00: DVTK–ZTE FC (Tv: M4 Sport)

17.00: Kecskeméti TE–Nyíregyháza Spartacus FC (Tv: M4 Sport+)

19.30: DVSC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)

  • Vasárnap:

15.30: Fehérvár FC–Paksi FC (Tv: M4 Sport)

18.00: Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában