Esőben jött a hideg zuhany!

2 órája

DVSC-MTK: Nem csak az idő volt szomorú – szurkolói fotók a szombati meccsről!

A Nyíregyháza elleni vereség után is sokan győzelmet vártak a csapattól. A drukkerek a DVSC-MTK meccs után azonban ismét a nemtetszésüket fejezték ki.

Tóth Huba Elemér

Noha szombat délutántól kezdve már szakadt az eső Debrecenben, a Match Day Festival a DVSC-MTK bajnoki mérkőzés előtt sem maradt el. Az időjárás bármennyire is szomorkás volt, a Lokinál színes programokkal várták az érdeklődőket. Többek között a 15 éve Bajnokok Ligájába jutó csapat tagjaival is lehetett találkozni – Czvitkovics Pétertől és Rudolf Gergelytől kezdve Fodor Marcellen és Komlósi Ádámon át Vukasin Polekszicsig az egykori csapatból nagyon sokat eljöttek, – akiket aztán a Nagyerdei Stadionban köszöntöttek a klub vezetői. 

DVSC-MTK
A DVSC-MTK meccsen a lelátóról szólt a kritika
Fotó: Molnár Péter

A DVSC-MTK meccs elején még sokan bizakodtak

Az Ultras Debrecen tagjai pedig a Komáromi Gáborról elnevezett B szektorban egy, a Komcsi emlékét, valamint a DVSC múltját felidéző csodálatos falfestménnyel lepték meg a többi szurkolót. A fanatikusok ismét jó hangulatot varázsoltak a cívisvárosi ékszerdobozba, minden adott volt, hogy a Vasutas véget vessen az MTK elleni rossz sorozatának. Csakhogy aztán mégis forrtak az indulatok...

Hiába volt igen kedvezményes a jegyár, összesen 5321 néző foglalt helyet a lelátón – talán ha sütött volna a nap, több szurkolót vonzott volna az összecsapás. Nyíregyháza elleni vereség ide vagy oda, a jelenlévők többsége bizakodó volt, győzelmet vártak a gárdától. 

Mikor a piros-fehérek először gólt kaptak, a nézőtérről többek között a „soha ne add fel” rigmus is felcsendült, ami után a csapat egyenlített is még a szünet előtt.

A fordulás után olykor fent, olykor lent érezték magukat a Loki-szurkolók

A második félidőben amint a Debreceni VSC ismét hátrányba került, nem hiába zúgott a szurkolók torkából az „éb-resz-tő”. A kritika elsősorban a hazai csapat pályán mutatott teljesítményének szólt, de mindezek és az egyéb megnyilvánulások a Loki-szurkolók valós elkeseredettségét tükrözték. Aztán a házigazdák aktívabbak lettek, hatalmas pozitívum, hogy Kocsis Dominik után Szűcs Tamás is meglőtte első gólját a DVSC-ben!

Csakhogy arra nem sokan számítottak, hogy a szitáló esőben jön majd még hideg zuhany: a fővárosiak emberhátrányban voltak eredményesek. A végén pedig a Lokomotív még ugyan egalizálhatott volna, de erre már nem került sor, így az MTK elleni átok továbbra is tart.

A drukkerek nem finomkodtak, szólt a nagyon gyenge csúnyább verziója, a Nyíregyháza elleni vereség után ezúttal is nagyon sokan csalódottan ballagtak haza. Volt még olyan is, aki a stadion egyik üvegezett részét is berúgta, valaki pedig a dühét egy kuka felrúgásával próbálta levezetni. 

Vajon mi várható a folytatásban?

A pontgyártás tehát továbbra sem indult be Máté Csabával a fedélzeten, a folytatás pedig nem lesz könnyebb, ugyanis jövő héten a Puskás Akadémia lesz idegenben az ellenfél. Természetesen sok meccs van még hátra a szezonból, jelentős formajavulásra lenne szüksége a csapatnak. A 7 mérkőzés alatt szerzett 7 ponttal nem sok szurkoló lehet elégedett, de mint azt a DVSC legendájának számító Böőr Zoltán is kiemelte: muszáj kitartónak lenni, mert egy hullámvölgy után bizonyára jönnek majd a hőn áhított győzelmek!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában