Labdarúgás

2 órája

Hiába egyenlített kétszer is az emberelőnybe kerülő Loki, ismét az MTK nyert... – fotókkal, videókkal

Tovább tart a Debrecen rossz szériája a fővárosi kék-fehérek ellen. A DVSC a Nyíregyháza elleni kudarc után ismét 3–2-re kapott ki.

Tóth Huba Elemér

A Magyar Kupában nagyszerűen, azonban a bajnokságban vereséggel kezdett Máté Csaba a Loki kispadján. A tréner szombaton hazai pályán is bemutatkozott a DVSC-MTK mérkőzésen a labdarúgó NB I. 8. fordulójában. A budapestiek tavaly háromszor is legyőzték a piros-fehéreket, így Dzsudzsák Balázséknak volt miért visszavágniuk… Azonban a fővárosiakban is ott volt a tűz, hiszen a jó kezdés után beragadtak, sorozatban háromszor is kikaptak, így persze ők is törekedtek a javításra.

Kikapott a DVSC az MTK ellen
Kikapott a DVSC az MTK ellen
Forrás: Molnár Péter

Bár délután a cívisvárosban szakadt az eső, a Match Day Festival nem maradt el, órákkal a mérkőzés kezdete előtt színes programkínálat várta az érdeklődőket. Többek között a 15 éve Bajnokok Ligájába jutó csapat tagjaival is lehetett találkozni, akiket aztán a Nagyerdei Stadionban köszöntöttek a Loki vezetői.

Volt változás a Loki kezdőjében

Az Ultras Debrecen ismét kitett magáért, s bár talán a rossz idő miatt a vártnál foghíjasabb volt a lelátó – de így is 5321 néző volt jelen –, a fanatikusok ismét parázs hangulatot teremtettek. Akinek pedig a B szektorba szólt a jegye, először csodálhatta meg a debreceni ultrák új freskóját.

Máté Csaba több helyen is változtatott a múlt heti kezdőcsapaton. Kocsis Gergő, Ferenczi János és Szécsi Márk ezúttal csak a kispadon foglalt helyet, de bekerült Arandjel Sztojkovics, Neven Djurasek és Vajda Botond.

Kikapott a DVSC az MTK ellen
Máté Csaba belenyúlt a múlt heti kezdőbe
Forrás: Molnár Péter

Nagy pech: már a meccs elején kényszerből kellett cserélni

Az eső a mérkőzés elején sem hagyott alább. Az MTK előtt adódott az első helyzet, de Bognár István nem talált célt, jócskán fölé lőtt. Nem sokkal rá Dzsudzsák jobb oldali beadása után Bárány próbálkozott, a labda centikkel a léc fölött zúgott el – amit a lelkes debreceni közönség vastapssal jutalmazott.

A 14. percben a sérüléséből éppen csak felépülő, először kezdő Neven Djurasek rosszul lépett, társai pedig azonnal mutatták, hogy cserét kér, így aztán Victor Braga érkezett a helyére.

Kikapott a DVSC az MTK ellen
Forrás: Molnár Péter

A 17. minutumban Marin Jurina két védőt is faképnél hagyott, de Megyeri bravúrral védett. A másik kapu is veszélyben forgott, Szűcs találta meg középen Kocsis Dominikot, aki estében ugyan még ellőtte a labdát, de nem fogott ki a vendégek hálóőrén, Demjén Patrikon.

Érett a budapesti gól

Az MTK egyértelműen többet birtokolta a labdát, Jurina pedig egymás után kétszer is veszélyeztetett. Ami akkor nem ment be, a 34. percben már összejött neki: Bognár balról jövő passza után 15 méterről hajszálpontosan a bal alsóba helyezte a játékszert.

Egyenlített a Loki

A nézőtérről többek között a „soha ne add fel” rigmus is felcsendült, a Lokinak pedig a 41. percben össze is jött az egyenlítés: Dzsudzsák szabadrúgása után Jurináról visszapattant a labda, amit tíz méterről Kocsis Dominik kapásból a jobb alsóba vágott.

Kocsis egyébként az 50. élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára, és ez volt az első gólja a DVSC színeiben. A szünet előtt még mindkét oldalon láthattunk támadást, de a csapatok pontatlanok voltak, így a félidőben 1–1 állt az eredményjelzőn

Kikapott a DVSC az MTK ellen
Forrás: Molnár Péter

DVSC-MTK: a hazaiak nagyot hibáztak, amit a vendégek rögtön kihasználtak

A második félidőre Vajda Botond helyett Brandon Domingues érkezett. Az addig bal oldalon játszó Kocsis Dominik aztán már jobb szélen segítette a támadásokat. A fordulást követően egyik alakulat játékában sem volt túl sok fantázia, finoman szólva nem volt túl akciódús az összecsapás.

A 60. percben a debreceni játékosok nem voltak a helyzet magaslatán, Bognár István pedig több futballista eszén túljárva a jobb alsóba lőtt.

Sokáig még enerváltnak tűntek a házigazdák, de mivel a fővárosaik sem remekeltek, nagyobb baj nem lett belőle – ami annak is köszönhető, hogy a 68. percben Molnár Rajmund lövését óriási bravúrral védte Megyeri.

Ismét egalizált a Vasutas

Nem hiába zúgott a szurkolók torkából az „éb-resz-tő”! A 74. percben már Dzsudzsák szabadrúgása is veszélyes volt, de ebből még nem volt gól. Aztán Kocsis Dominik helyett Zhirayr Shaghoyan, a túl sokat hibázó Victor Braga helyett pedig jött Yacouba Silue. Utóbbi játékos visszagurítása után aztán Szűcs Tamás is meglőtte első Loki-gólját!

Nem örülhettek a debreceni szurkolók

A 81. percben emberelőnybe került a Debreceni VSC, ugyanis Varju Benedek lekönyökölte Dominguest, amiért azonnal piros lapot kapott Pintér Csaba játékvezetőtől. Hiába… A csereként pályára lépő Hej Viktor ugyanis öt perccel később kilőtte a hosszú sarkot. 

A DVSC pedig harmadjára már nem tudott egyenlíteni, így ismét az MTK Budapesté lett a három pont...

OTP Bank Liga, 8. forduló.

DVSC–MTK 2–3 (1–1)

Nagyerdei Stadion, 5321 néző. Vezette: Pintér Cs.

  • DVSC: Megyeri – Stojkovics, Lagator, Dreskovics, Pellumbi – Djurasek (Braga, 15., Silue, 74.), Szűcs – Vajda (Domingues, 46.), Dzsudzsák, Kocsis D. (Shaghoyan, 74.) – Bárány. Vezetőedző: Máté Csaba.
  • MTK: Demjén – Varju, Kádár, Beriashvili, Antonov – Kata, Molnár Á. (Horváth A., 87.) – Molnár R. (Hej,77.) , Bognár (Végh, 83.), Kosznovszky – Jurina (Németh K., 83.) . Vezetőedző: Horváth Dávid.

Gól: Kocsis D. (41.), Szűcs (76.), illetve Jurina (33.), Bognár (59.), Hej (86.).

Sárga lap: Stojkovics (27.), Domingues (81.), illetve Kata (40.), Kádár (73.).

Kiállítva: Varju (81.).

 

A DVSC-MTK mérkőzés összefoglalója itt nézhető meg:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában