Labdarúgás

Tegnap, 7:00

„Milyen Nyíregyháza?” – emlékeztek ezekre az ősi rangadókra?

A Loki szombaton az ősi rivális Nyíregyházához látogat. A DVSC egy győzelemmel tapadhat az élmezőnyhöz.

Orosz Krisztofer

A DVSC a szezon és az elmúlt esztendők legfontosabb – szurkolói szempontjából – mérkőzésére készül, hiszen az ősi rivális Nyíregyházához látogat a Loki. Aligha kell ecsetelni, mekkora jelentősége van a szomszéd vármegyei rangadónak, minden jegy elkelt, abszolút telt ház lesz az új szabolcsi komplexumban. Ezen alkalomból összeszedtük az elmúlt évek legemlékezetesebb meccseit – jobban vissza kell mennünk az időben, hiszen a piros-kékek tíz szezont követően tértek vissza a legmagasabb szintre –, amelyek magas debreceni fölényt mutatnak. 

DVSC, Loki, Labdarúgás, Nyíregyháza
DVSC: Bárány Donát formája fontos lehet a Nyíregyháza ellen
Forrás: MW-archív

DVSC: Gála az Oláh Gábor utcán 

Az első ilyen meccsig egészen 2008-ig megyünk vissza, amikor a bajnokesélyes DVSC az Oláh Gábor utcai Stadionban fogadta a Nyíregyházát. A rangadón már az első félidőben kettővel ment a Loki, hiszen Huszák Tamás és Takács Zoltán is betalált. A fordulást követően Bagoly Gábor öngól vétett, a végeredményt pedig az akkori cívisvárosi kedvenc, Leandro állította be. A hajdúságiaknak ezekben az időkben nem igazán volt kihívója a bajnokságokban. 

Sima győzelem a Nyíregyháza felett 

Két esztendőt ugrunk előre az időben, az akkori Bajnokok Ligája résztvevő DVSC keleti-rangadóra készülhetett, hiszen a Nyíregyháza látta őket vendégül. A BL miatt gondolhatjuk, ki számított a meccs favoritjának, a debreceniek pedig nem is okoztak csalódást: Az első félidőben a Loki macedón védője, Mirszad Mijadinovszkij szerzett vezetést a Vasutasnak. A fordulást követően Feczesin Róbert talált be egy mesteri lövést követően. Másfél perccel később pedig sokan felnevethettek, hiszen a hazaiak kapusa zavarában odaajándékozta a labdát Adamo Coulibalynak, aki nem tétovázott, azonnal a kapuba tessékelte a játékszert mintegy 40 méterről. Gála Nyíregyházán! 

Kiütéses hazai siker született 

Van kakukktojás is a sok idegenbeli siker mellett, például a 2015-ben rendezett DVSC-Nyíregyháza rangadót, amelyet a Nagyerdei Stadionban játszottak. Akik jelen voltak emlékezhetnek, rendkívül hideg volt azon a találkozón, csak a sok debreceni találat melegíthette a Loki-szíveket. Sokat nem is kellett várni az első gólra: Ibrahima Sidibe a kapunak háttal fejelt a hálóba a 12. percben. Ezt követően is a hazaiak domináltak, Tisza Tibor duplájának köszönhetően már az első félidőben eldöntötte a meccset a fehérben futballozó csapat. A végeredményt Sidibe és Szakály góljai állították be, a nyíregyieknek pedig két piros lappal sikerült bekerülniük a jegyzőkönyvbe. 

Amikor győzött a Loki 1–1-re 

A máig utolsó Nyíregyháza-DVSC meccs amelyet Szabolcs vármegyében rendeztek az a bizonyos 2020-as Covid árnyékolta találkozó. A DVSC listavezetőként érkezett a Nyíregyháza stadionjába. Teljes telt ház, futball-láz a komplexumban. Debreceni szempontból nem kezdődött jól a találkozó, hiszen a vendéglátók kerültek előnybe. A Vasutas brusztolt, küzdött, hajtott, kapuja elé szegezte a szabolcsiakat, de olyan érzése volt az embernek, ha másnak reggelig játszanak a felek, akkor sem lesz Loki-gól. Ez végül nem így történt: amikor már veszni látszott minden, Gróf Dávid is felment fejelni a 93. percben egy szögletnél, róla vágódott a labda Pintér Ádám elé, aki nem kegyelmezett, öt méterről jobbal nagy erővel lőtt a nyíregyi kapuba. Micsoda dráma volt! 

Azt egyelőre nem tudni, milyen forgatókönyv lesz a szombati Nyíregyháza-DVSC meccsen, de az borítékolható, hogy érzelmekben gazdag és nagyszerű hangulat fogadja majd az együtteseket. Azt pedig meglátjuk, hogyan sikerül Máté Csaba NB I.-es debütálása a Loki kispadján. 

A legutóbbi Nyíregyházán rendezett meccs: 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában