Kézilabda

2024.09.06. 13:08

Szilágyi Zoltán: Tiszteljük a Vasast, de nyerni szeretnénk a szezonnyitón!

A debreceni kézis hölgyek is elkezdik idei szereplésüket a bajnokságban. A DVSC Schaeffler a Vasas vendége lesz szombaton.

Orosz Krisztofer

Füzi-Tóvizi Petrára is nagy feladat hárulhat a következő szezonban

Forrás: Napló-archív

– Természetesen nyerni szeretnénk a szezon első meccsén, de ehhez egy nagyon jó Vasast kell felülmúlnunk – mondta a DVSC Schaeffler vezetőedzője, Szilágyi Zoltán. 

DVSC Schaeffler, Szilágyi Zoltán
DVSC Schaeffler: Szilágyi Zoltán szerint fontos, hogyan teljesítenek az első meccsen 
Forrás: Napló-archív

DVSC Schaeffler: Nincs hibázási lehetőség 

A debreceni együttesnek a tavalyi szezon után kimondott célja, hogy visszaszerezze a bronzérmet a bajnokságban. Vélhetően ehhez ismét a Mosonmagyaróvárral kell majd megküzdenie Szilágyi Zoltán legénységének. A hajdúságiak első feladata a bajnokságban a fővárosi Vasas ellen lesz szombaton 18 órától. A debreceniek trénere kiemelte, az első meccs mindig kulcsfontosságú az egész szezonra nézve. – Sokan vártuk, hogy elinduljon a bajnokság. Igazából edzhetünk bármennyit, mindig akkor derül ki, hol tartunk ha már élesben játszunk meccset. Minden együttes életében fontos az első meccs, mi is oda fogjuk magunkat tenni. 

Tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk, nem csupán azért, mert az első találkozó mindig vízválasztó, hanem azért sem, mert a Vasas átalakult és remek erőkből áll. Idegenben lépünk pályára, mi vagyunk az esélyesek, nekik nincs vesztenivalójuk, oda kell magunkat tenni 

– mondta a vezetőedző, aki kiemelte: nem veszthetnek pontokat, ha el szeretnék érni céljaikat. 

Meddig tarthat a lendület? 

Több sportágban is megfigyelhetjük, ha egy csapat magabiztosan kezd, sokáig ki is tarthat a lendület. Portálunknak Szilágyi Zoltán elárulta, nem titkolt céljuk, hogy a kötelezőnek nevezhető győzelmeket behúzzák, de ehhez minden vetélytársukat tisztelniük kell. –  Minden együttes számára fontos a start, akár az egész esztendőt meghatározhatja a szezonkezdet. Ilyenkor lehet önbizalmat szerezni, alapvetően, ha sikerül elérni a bajnokság eleji célokat, nagy lendületet adhat a folytatásra. Persze, ha nem úgy sikerülnek a meccsek, kizökkenthet egy-egy gárdát, de igyekszünk ezt elkerülni és megnyerni a meccseinket. 

Csak az vezethet minket sikerre, ha mindenki odateszi magát és tudunk lépésről lépésre haladni. 

Remélem, tudjuk hozni a kötelezőnek nevezhető találkozóinkat, így sikeresek tudunk majd lenni – fogalmazott a szakember. 

A Vasas–DVSC Schaeffler meccs szombaton 18 órától kezdődik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában