Kézilabda

2024.09.06. 10:04

Vámos Petra és Kácsor Gréta a BL-ben is bemutatkozik az új csapatában!

A Metz a Strohamarral, a Bistrita a CSM Bukaresttel küzdhet meg a csoportkör első fordulójában. Vámos Petra és Kácsor Gréta tehát a tavalyi után ismét nagyot alkothat a sorozatban.

Tóth Huba Elemér

Véget ért a "nyári szünet" a kézilabdázók számára is. Amellett, hogy a héten a magyar liga 2024/2025-ös szezonjának első meccseit megrendezik, a női Bajnokok Ligája is elkezdődik. A DVSC Schaeffler a legrangosabb nemzetközi kupaporondon tavaly hiába remekelt, a csapat ezúttal nem kapta meg a kvótát. Azonban a Loki korábbi játékosai közül Vámos Petra és Kácsor Gréta ismét szórhatja a gólokat a BL-ben.

Vámos Petra, Metz
Vámos Petra (jobbról a második) már a Metz csapatát segítheti majd a BL-ben
Forrás: Metz Handball/Facebook

Kácsor Gréta csapata a CSM Bukaresstel találkozik

A román Bistrita múlt héten kezdte a bajnokságot, a CS HC Zalau ellen hazai pályán 28–20-ra nyert, a balátlövő Kácsor pedig négyszer volt eredményes. A beszterceiek nem sokat pihentek, kedden ismét hazai környezetben diadalmaskodtak 31–29-re a Buzau ellen. A második meccsen Kácsor két gólt dobott.

Kácsor Gréta vajon mire lesz képes idén a BL-ben?
Forrás: CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud/Facebook

A tavaly az Európa-ligában szereplő együttes a BL első körében szombaton 16 órától játszik Besztercén, és rögtön egy pikáns rangadóval kezd, hiszen az ellenfél a CSM Bukarest lesz. A felek legutóbb augusztus 23-án a román szuperkupában találkoztak, akkor a fővárosiak egy góllal (28-27) győztek.

Vámos Petra együttese a Storhamarral találkozik

A magyar kézilabda-válogatott alapembere igen mozgalmas hónapokon van túl, de élete Metzben is pörög. A francia gárda a Győr elleni vereség után a felkészülést a Krim Ljubjana ellen 27-18-as arányú győzelemmel zárta. A héten bemutatták az alakulat új szerelését, Vámos Petra külföldön is a 38-as mezszámot viseli majd. A csapat tagjai a héten Metz városának hagyományos bemutatóestjén – a vintage jelmezek és veterán autók témájú felvonuláson – is részt vettek.

Vámos Petra mozgalmas hónapokon van túl, de továbbra sem állhat le, hiszen kezdődik a Bajnokok Ligája
Forrás: Metz Handball / Facebook

A francia bajnokság még később kezdődik, a Metz az első tétmeccsét a Bajnokok Ligájában játssza vasárnap 14 órától a norvég Storhamar ellen idegenben. A felek az előző szezonban is összemérték a tudásukat, akkor mindkét alkalommal a Metz nyert (hazai pályán 31-22-re, idegenben pedig 26-24-re).

Az ETO és a Fradi is játszik

A női kézi BL-ben a két magyar alakulat, a Győr és a Ferencváros is pályára lép. Előbbi szombaton 18 órától az Esbjerget fogadja, míg utóbbi az NFH-t látja vendégül.

A női kézilabda Bajnokok Ligája 2024/2025-es kiírásának csoportbeosztása:

  • A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, Metz Handball (francia), CSM Bukarest (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Storhamar HE (norvég), Nykobing FH (dán), HV Podravka Vegeta (horvát), CS Gloria Bistrita (román)
  • B csoport: Vipers Kristiansand (norvég), Team Esbjerg (dán), Buducsnoszt Bemax Podgorica (montenegrói), HB Ludwigsburg (német), Győri Audi ETO KC, Brest Bretagne HB (francia), Rapid Bukarest (román), Odense (dán)


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában