Kézilabda

2024.09.13. 17:20

Erős újonc ellen kezd hazai pályán a DVSC Schaeffler

Szilágyi Zoltán együttese a Vasas elleni magabiztos siker után a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban is pályára léphet. A DVSC Schaeffler szombaton 18 órától az Esztergom együttesét látja vendégül.

Tóth Huba Elemér

Hazai pályán is bemutatkozik a DVSC Schaeffler a magyar bajnokság 2024/2025-ös idényében. A Loki a Vasas elleni imponáló, 39–24-es győzelem után a Kisvárda ellen 27–19-es sikert elérő újonc, MOL Esztergom alakulatát fogadja szombaton 18 órától a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

CM20240823_DVSC Schaeffler_Vipers Kristiansand_HAON (8)
Kristin Thorleifsdóttir (DVSC Schaeffler) az első hazai bajnokiját játszhatja a Hódosban
Forrás: Napló-archív

Legutóbb a Loki egy góllal nyert az Esztergom ellen

A Szilágyi Zoltán által irányított debreceniek július végén hazai pályán játszottak felkészülési mérkőzést az Elek Gábor vezette Esztergommal. Akkor a félidőben a vendégek egy góllal vezettek (18–19), de a hajrában az olimpikonok nélkül játszó piros-fehérek fordítottak, és végül 33–32-re nyertek.

Az esztergomiak annak ellenére, hogy újoncok a bajnokságban, bizonyára nem a kiesés ellen fognak küzdeni, sőt, az erőviszonyok alapján sokkal inkább a középmezőny elejéhez tartozhatnak. Az együttes ugyanis rutinos, sokszoros válogatott játékosokat igazolni a Ferencvárosból. Szucsánszki Zita, Kisfaludy Anett és Kovács Anett is itt játszik. A zöld-fehérektől kölcsönbe érkezett még Horváth Fanni és Kármán Luca is, de mellettük még több nagy tehetség is a csapatot erősíti.

CM20240725_DVSC Schaeffler-Esztergom KC_kézilabda_HAON (28)
Petrus Mirtillék (fehérben) legutóbb nagy csatát vívtak az Esztergommal
Forrás: Napló-archív

A Hódosban az első NB I.-es meccsüket játszhatják a DVSC Schaeffler új kézisei

Noha a DVSC Schaeffler nyáron érkező játékosai, Kristin Thorleifsdóttir, Océane Sercien Ugolin, Kristina Dramac és Tóth Nikolett már korábban, többek között a Kermann IT Kupán is pályára lépett a debreceni létesítményben, de a Hódosban először játszhatnak tétmeccset debreceni színekben.
A napokban beszámoltunk róla, hogy a csapathoz Jessica Ryde személyében még érkezett egy svéd válogatott kapus, aki az Esztergom ellen debütálhat. A kézilabdázó a klub Facebook-oldalával azt is megosztotta, mik az első benyomásai a klubról. – Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Nehéz helyzetbe kerültem hirtelen a Nantes csődje miatt és szerencsésnek érzem magam, hogy végül egy ilyen csapatban folytathatom a pályafutásom. Már első ránézésre látszik, hogy a DVSC Schaeffler egy profi klub, hiszen kiváló körülmények fogadtak. Szerintem erős keretünk van, ami nagy dolgokra lehet képes, szóval alig várom, hogy végre élesben is kipróbál hassam magam – fogalmazott Jessica Ryde.

Adományozni is lehet!

Mint ismert, július végén lett gyilkosság áldozata a Loki korábbi játékosa, Simsik Cynthia. Az egykori kézilabdázó árván maradt gyerekeinek megsegítésére összefogtak korábbi klubjai: 

  • a DVSC, 
  • a Komárom VSE 
  • és a Szent István SE.

Mint az a dvsckezilabda.hu-n olvasható, a három klub abban állapodott meg, hogy az egymás elleni mérkőzéseiken adománydobozokat helyez el a csarnok több pontján, hogy az összegyűjtött összeggel segítsük Cynthi árván maradt gyermekeit, akiket a nagyszülők nevelnek. Szombaton 15.30-kor a DVSC Schaeffler U20-as csapata az Esztergom elleni első osztályú bajnoki előtt lép pályára a Szent István SE ellen, az NB I/B második fordulójában. A DVSC Kézilabda Kft. a teljes jegybevételt felajánlja az árván maradt gyerekeket támogató alapítványnak. Ezen kívül az NB I/B-s és a felnőtt mérkőzéseken minden bejáratnál gyűjtődobozokat találnak majd a szurkolók, ezekbe is elhelyezhetik adományaikat.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában