Aerobik

2024.09.10. 06:00

Biztató a világbajnokság előtt

A fiatalok pár nap pihenőt követően edzőtáborba vonultak, majd irány a pesaroi világverseny. A Flex-HD SE aerobikosai számára következik az év egyik legfontosabb versenye.

Molnár Szilárd

Bányász Viktória, a Flex-HD SE aerobikosa három aranyérmet szerzett

Forrás: MeloGym -archív

Magyar éremesővel zárult a Plovdiv Cup nemzetközi verseny döntő napja Bulgáriában – olvasható a Flex-HD SE a közösségi oldalán. A debreceni klub versenyzőinek oroszlánrésze volt a sikerekben, hiszen 4 arany- és 2 ezüstérem megszerzése mellett számos további értékes helyezést értek el. Két héttel az év fő versenye, a pesaroi világbajnokság előtt ez igen biztató, hiszen több vb-rivális is ott volt a bulgáriai mezőnyben. A Haon Kovácsné Laurinyecz Juliannát, a Flex-HD SE elnökét kérdezte az eseményről. – Mivel a világbajnoksághoz nagyon közeli időpontban rendezték a versenyt, és az utánpótlásnak nem sok nemzetközi megmérettetése volt idáig, ezért minden utánpótlást delegáló nemzet erre a versenyre fókuszált, ami miatt hatalmas mezőny gyűlt össze – elevenítette fel. – Nem csak a vb-n induló versenyzőinkre voltunk kíváncsiak, hanem sok olyan fiatalt sportolónkat is elvittünk, akiktől majd az elkövetkezendő években számítunk komoly teljesítményre – nekik jó lehetőség volt a plovdivi verseny, hogy megismerjék a nemzetközi versenyek légkörét, izgalmát – emelte ki a szakember.

Flex-HD SE, aerobik, világbajnokság, Debrecen, Kovácsné Laurinyecz Julianna, Plovdiv Cup, verseny, Flex-HD Plovdiv
A Flex-HD SE plovdiv Cup-on részt vett küldöttsége
Forrás: MeloGym -archív

Flex-HD SE: biztató formák

Kovácsné Laurinyecz Julianna elmondta, a világbajnokságra utazó versenyzők szépen teljesítettek a selejtezőkben, jó helyeken kvalifikáltak a döntőbe. Hangsúlyozta, mivel már harmadik napja tartott az erőltetett menet, nehéz volt odakoncentrálni, mentálisan és fizikálisan is érezhető volt a kimerültség a versenyzőkön, de ennek ellenére a szépen teljesítettek a finálékban.

Kiemelném Bányász Viktóriát, aki az egyéniben, trióban és az aerodance versenyszámban is aranyérmet szerzett, és egyéniben igen biztató formát mutatott.

 junior csoportunk is szépen teljesített: harmadik helyen kvalifikált, de sajnos a döntőben egy elemet nem fogadtak el tőlük, emiatt nem tudták megtartani a helyezésüket. A két aerodance csapatunk nagy ovációt kapott a közönségtől. A kicsiknek a karácsony volt a témája, a nagyobbaknak pedig a japán nők világa, mindkét koreográfia remekül sikerült, ami Hegyi Dóra és Kovács Judit edzőink munkáját dicséri – nyilatkozott Kovácsné Laurinyecz Julianna a Flex-HD Plovdiv Cup-os szereplése kapcsán.

A számos kiválóságot kinevelő szakember összességében úgy látta, a magyar delegáció – beleértve a pécsi PSN Zrt. és az ugyancsak pécsi Forma Fitt Sportaerobik Egyesület versenyzőit is – nagyon szépen teljesített, ami biztató a jövőre nézve.

Mivel a fiatalok sűrű program elé néznek, így kaptak pár nap pihenőt, hogy felkészüljenek az iskolai feladataikra. Lesz még egy edzőtábor a világbajnokság előtt, azt követően pedig az utánpótlás válogatottak szeptember 17-én útra kelnek Pesaroba. A Flex-HD SE-nél úgy döntöttek, a felnőtt versenyzőik – Gyarmati Sophia, György Renáta, Sipos Vivien – nem utaznak a világbajnokságra, mivel mindhárman szeretnének részt venni az iskolájuk szalagtűző programjában, és ezt akceptálta az egyesület.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában