Labdarúgás

2024.09.04. 13:34

Így lophatja be magát a Loki-szívekbe Máté Csaba!

A DVSC új vezetőedzője az elképzeléseiről beszélt a Hajdú Online-nak. Máté Csaba kiemelte: Nyíregyházán nyerni kell!

Tóth Huba Elemér

Mikor a DVSC bejelentette, hogy Máté Csaba lesz a csapat új vezetőedzője, a klub közösségi oldalán a hozzászólásoknál sok Fradi-szurkoló is megjelent nem véletlenül, hiszen a tréner korábban éveken keresztül a zöld-fehéreket segítette. Bár kommenteltek olyan Loki-drukkerek is, akik a köztudott ősi rivalizálás miatt a múltja miatt szkeptikusak, előítéletesek vele szemben, ám összességében a legtöbb debreceni fanatikus örült a szakember érkezésének.

Máté Csaba a támadó foci híve, dvsc, debreceni vsc, loki, edző
Máté Csaba a támadó foci híve
Forrás: Napló-archív

Máté Csaba a támadó foci híve

A DVSC Facebook-bejegyzésében lévő kommentekből az következtethető, a szurkolók abban reménykednek, hogy a Vasutas Máté Csabával újra a sikerek felé roboghat. – Nézhető és élvezhető lesz a játék. Őszinte, támadó focit játszik vele a csapat – emelte ki az egyik drukker. Ugyanakkor valaki erre úgy reagált, hogy „lesz dolga rendesen, hiszen a játékosok az elmúlt meccseken kapura sem lőttek igazán”.

 A kedden rendezett sajtótájékoztatón Máté Csaba a szurkolóknak is üzent:

A Loki szurkolói a támadó focit preferálják, ennek szellemében próbálunk majd játszani, minél több helyzetet kialakítani és minél több gólt szerezni

A DVSC új vezetőedzője véleménye a debreceni szurkolókról

A Debreceni VSC új trénerét a Haon először arról kérdezte, hogyan érzi magát a városban. – Természetesen már többször is jártam Debrecenben, csodálatos város. Mikor már korábban itt voltam, a cívisváros több részén is mindig jó volt a hangulat, az egyetemisták által folyamatosan nagy a pezsgés. 

Úgy gondolom, könnyen megtalálom majd a helyem. Azonban nyilván a futballcsapat miatt jöttem ide, szeretnék a csapattal sikeres lenni

– hangoztatta Máté Csaba, aki aztán visszaemlékezett a Loki–Fradi rangadókra is. – A két csapat sok nagy csatát vívott egymással, hol az egyik, hol a másik fél nyert. A Nagyerdei Stadionban itt voltam akkor is, mikor Zsóri Dániel utolsó pillanatos, ollózós góljával győzött a Debrecen, ez biztosan a párharc legemlékezetesebb meccsei közé tartozik – mondta a szakember.

Máté Csaba  dvsc, debreceni vsc, loki, edző
Máté Csaba és Makray Balázs, a DVSC cégvezetője a Nagyerdei Stadionban
Forrás:  Napló-archív

Máté Csaba végül arról tett említést, mi a tapasztalata a debreceni drukkerekről. – Azt szeretnénk, hogy a Nagyerdei Stadion egy olyan fellegvár legyen, hogy amikor az ellenfelek ide látogatnak, mindenki tisztában legyen vele, itt nehezen nyerhetnek. A csapatnak korábban is kiváló támadóik voltak, ezáltal eredményesek tudtak lenni. A DVSC támadó focival nyert bajnoki címeket. Most szeretnénk hasonló stílusban játszatni a gárdát. 

Ahol szurkolók vannak, nagyszerű érzés, ugyanakkor egy óriási felelősség is. A Loki-drukkerek mindig fantasztikus hangulatot teremtenek, azon leszünk, hogy a győzelmek mellett minél tetszetősebb játékkal szolgáljuk ki őket

– fogalmazott.

Nyíregyházára nyerni mennek

Máté Csaba végül azt is hozzátette, hogy a bajnokságban a Loki kispadján Nyíregyházán debütál, amely hatalmas presztízsű keleti rangadó lesz. Mikor elvállalta a munkát, a DVSC vezetői ezt is felvázolták neki, és tudtára adták, hogy azt a meccset majd mindenképp meg kell nyerni. Tudja, hogy a Loki-szurkolók számára is úgy tud leginkább bizonyítani, ha a Spartacus új szentélyében diadalmaskodnak – és egyben ígérte, mindent meg fognak tenni a három pont megszerzéséért.

Korábban öt olyan edző volt, aki a DVSC-ben és a Ferencvárosban is tevékenykedett

  • Dr. Kalocsay Géza és Sárosi László előbb a Loki edzője volt, majd azt követően irányították a fővárosiakat. 
  • Lyka Antal, Lakat Károly és Ebedli Ferenc pedig először a Fradinál fordult meg, majd azután ültek le a debreceni kispadra. Az ezredforduló után Máté Csaba az első tréner, aki mindkét csapatnál megkapta a lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában