Átigazolási hírek

2024.09.03. 21:41

Bombaigazolás: a Hajdúszoboszló szerződtette a DVSC egykori csapatkapitányát!

Kiss Zoltán tavaly még úgy fogalmazott, nem is hiányzik számára a futballközeg. Azonban a „robbant az átigazolási bomba", hiszen az ötszörös bajnok a jövőben a HSE-t egyéni képzőként segíti majd a futballistákat.

Tóth Huba Elemér

A Debreceni VSC-t Kiss Zoltán, míg a Liverpoolt Steven Gerrard vezette csapatkapitányként a gyepre a Puskás Ferenc Stadionban a BL-ben

Forrás: NS-archív

Tizenöt évvel ezelőtt még a DVSC-t a Bajnokok Ligájában csapatkapitányként vezette pályára Kiss Zoltán, aki immáron Hajdúszoboszlói SE-t egyéni képzőként segíti majd – közölte a klub kedd este a közösségi médiában. Erre az „átigazolási hírre" bizonyára most több sportfanatikus is felkaphatta a fejét.

átigazolás, Kiss Zoltán, DVSC
A Debreceni VSC-t Kiss Zoltán, míg a Liverpoolt Steven Gerrard vezette csapatkapitányként a gyepre a Puskás Ferenc Stadionban a BL-ben.
Forrás: NS-archív

Meglepő „átigazolás", amiből nagy haszna lehet a HSE-nek

A hír hallatán azért lepődhetnek meg sokan, hiszen korábban a magyar labdarúgó-válogatottban is lehetőséget kapó Kiss Zoltán egy másfél évvel ezelőtti nyilatkozatában elmondta, hogy a helyi futballközegből kiszakadt.

Sosem vonzott, hogy edzősködjek, és mivel teljesen más területekre sodort az élet, valóban eltávolodtam a futballközegtől. De hogy őszinte legyek, nem is hiányzik

– mondta akkor az egykori sikeres, a Debreceni VSC-vel öt bajnoki címet nyerő sportoló, aki arról ejtett szót, hogy teniszezéssel elégíti ki a mozgásigényét.

Azonban úgy tűnik, hogy most mégis meggyőzték, és ha nem is játékosként, de visszatér a játéktérre, hogy a fiatalokat segítse. A Rocky becenevű játékos 2011-ben hagyta abba a labdarúgást, azóta egy büfét üzemeltet a hajdúszoboszlói strandon. A felnőtt szinten jelenleg a vármegyei I. osztályban szereplő HSE azzal, hogy szerződtette Kiss Zoltánt, még sokat profitálhat. Mint azt a klub a Facebook-bejegyzésben is írja, Kiss Zoltán célja, hogy a fiatal sportolók számára inspiráló példát mutasson – a Lokival és a külföldi karrierjében szerzett tapasztalata alapján pedig nagyban járulhat hozzá ahhoz, hogy a szoboszlóiak tanuljanak tőle.

Kiss Zoltánnak van mire büszkének lennie

A dvsc.hu korábban arról írt, hogy Kiss Zoltán hétévesen kezdte el pályafutását Hajdúszoboszlón, ahol az ifjú tehetségre azonnal felfigyeltek. Számos szép találatot szerzett a DVSC korosztályos együtteseiben, és folyamatosan haladt előre a szamárlétrán. Ekkoriban csatárként tett meg mindent a sikerért. Később a Bocskai SE-hez került, ahonnan az út egyenesen a Loki felnőtt csapatáig vezetett. 

1997-ben mutatkozott be egy Újpest ellen elvesztett idegenbeli mérkőzésen. Akkori mestere a napjainkban is a DVSC alkalmazásában álló Herczeg András volt. A következő bajnokin nem okozott csalódást, a mindössze tizenhét éves csatártehetség a hazai publikum előtt győztes gólt szerzett a Diósgyőr elleni bajnokin. Azután egyre több lehetőséget kapott, ám a klub rossz anyagi helyzetbe került, így 1999-ben szabad-listára tették az akkori vezetők. A belga bajnokságban szereplő Germinal Beershot Antwerpenhez szerződött. Új csapatában elsősorban a kupasorozatban számítottak a játékára. 

  • 2001-ben tért vissza Debrecenbe. Szentes Lázár irányítása alatt a csapat meghatározó labdarúgójává vált. Számos szép eredményt tudhat a magáénak, először 1999-ben magasba emelhette a Magyar Kupa serlegét, majd egy kis pauza után a három bajnoki trófeával is „súlyzózhatott”.

Az említett eredmények mellett öt alkalommal a nemzeti csapatba is meghívást kapott, mind Lothar Matthäus, mind Bozsik Péter számításba vette. Első válogatott mérkőzésére Zalaegerszegen került sor Japán legjobbjai ellen. Simek helyett állt be a 62. percben, Magyarország 3–2-re győzte le a távol-keletieket. 

20100728_1033_MI
Dombi Tibor és Kiss Zoltán 2010-ben. Azóta a Lokinál jópár átigazolásról beszámolhattunk, de van, ami nem változott: az egykori játékosokat a debreceni szurkolók továbbra is ugyanannyira tisztelik
Forrás: NS-archív

A DVSC BL-menetelésében is nagy szerepe volt

Mint emlékezhetünk rá, Kiss Zoltán vezette ki csapatkapitányként a Lokit a Bajnokok Ligája-csoportkörben is, ahol  debreceniek a Liverpool, a Fiorentina és a Lyon ellen meccseltek. A DVSC cégvezetője, Makray Balázs a klub szurkolói ankétján röviden arról is említést tett, hogy szeretnék a BL-csoportkör 15 éves évfordulóját megünnepelni – ezen kijelentés alapján azt is el lehet képzelni, hogy az egykori középpályás hosszú idő után ismét magára húzhatja a Lokomotív címeres mezét. Bár Kiss Zoltánt azóta a szurkolók többször is láthatták piros-fehér szerelésben egy-egy kispályás meccsen, de ha nagypályán látnánk újra futballozni, igazi kuriózum lenne. 

A megalkuvást nem ismerő futballjáról elhíresült középpályás 2011-ben a görög PAE Panszeraikósz együtteséhez igazolt, majd onnan hazatért, és 2012 februárjában bejelentette: 31 évesen befejezi profi pályafutását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában