Átigazolási hírek

2024.09.04. 08:11

Csak semmi meglepő? Zsóri Dánielnek ismét új csapat után kell néznie

A DVSC-ben korán berobbanó, Puskás-díjat nyerő játékos még mindig csak 23 éves, de már sokan lemondtak róla. Zsóri Dánielnek van külföldi megkeresése is, bizonyára jót tenne számára, ha egy másik ligában is kipróbálná magát.

Tóth Huba Elemér

Távozik a labdarúgó NB I.-ben szereplő MTK Budapest csapatától a Puskás-díjas Zsóri Dánielközölte honlapján a fővárosi klub kedden. A játékos és a csapat közös megegyezéssel bontott szerződést.

Zsóri Dániel
Vajon hol játszhat következőnek Zsóri Dániel?
Forrás: NS-archív

Zsóri 2022 nyarán szerződött az MTK-hoz, melynek színeiben 35 mérkőzésen 8 gólt szerzett. A 23 éves futballista tavaszi szezonban kölcsönben Budafokon szerepelt, az NB II.-ben 16 meccsen négy gólt szerzett. Kölcsönszerződése lejárt, Budafokról távozott, ám nem szerepel a szakmai stáb terveiben az MTK-nál sem, így elhagyja a kék-fehérek is, annak ellenére, hogy jövő nyárig még élt a szerződése. 

Zsóri Dánielhez nagy reményeket fűztek, de azóta egyik csapatnál sem ragadt meg

Az újonc Zsóri Dániel "előugrott a cilinderből" és hatalmas góljával eldöntötte a Ferencváros elleni rangadót. A soraiban mostmár egy "csodatevő" ifjonccal léphet pályára a DVSCírtuk 2019 februárjában. Mint emlékezhetnek, a játékos öt éve a csodát érő góljáért Puskás-díjat nyert, amely ugyan óriási elismerés, de a még mindig 23 esztendős futballista számára talán terhet jelentett, mivel azóta évről-évre járja a csapatokat, és nem jön számára az újabb áttörés. A Loki-mezt az első csapatban 22 tétmeccsen öltötte magára, utána megfordult a Fehérvárnál, Budafokon, Zalaegerszegen és az MTK-nál, eddig 60 NB I.-es meccsen 7 gólt és 4 gólpasszt írhatunk fel a neve mellé. Az eddigiek alapján az élvonalban csupán 354 percenként szerzett gólt, amely egy csatár esetében finoman fogalmazva nem számít túl jó statisztikának. Az NB II.-ben is pályára lépett 40 alkalommal, a Transfermarkton 11 gól mellett 2 assziszt szerepel a neve mellett, itt már 171 percenként – tehát minden második meccsen – betalált. A Magyar Kupában 19 összecsapáson 8 gólt lőtt és 5 gólpasszt adott, tehát ebben a sorozatban legjobbak az adatai.

20190423_1003_SZM
Zsóri Dániel hamar berobbant Debrecenben, de azóta egyik csapatnál sem ragadt meg
Forrás: NS-archív

Zsóri Dánielnek tehát új klub után kell néznie. Mivel az elmúlt években nem brillírozott a magyar sorozatokban, bizonyára jót tenne számára, ha külföldön is kipróbálná magát. A Nemzeti Sport információi alapján Zsóri iránt van külföldi érdeklődés, de a konkrét tárgyalások azután kezdődhettek meg, hogy a csatár szabadon igazolhatóvá vált. 

A jelenlegi helyzet szerint kevés esély van rá, hogy visszatérjen a nevelőegyütteséhez a cívisvárosba, de a magyar drukkerek már kevesebbet is várnak tőle, talán éppen ezért tenne jót számára, ha egy kis időre kiszakadna a hazai közegből.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában