Jégkorong

2024.10.14. 08:28

2 góllal verte a címvédőt a DEAC az Erste Ligában

Remekelt vasárnap a Debreceni Egyetem hokicsapata. A DEAC hazai pályán diadalmaskodott az Erste Liga bajnoka, a Corona Brasov ellen.

Haon.hu

A tabella élén álló Corona Brasov ellen akarta bizonyítani a Debreceni Egyetem hokicsapata, hogy továbbra is jó formában van. A hajdúsági alakulat öt sikerrel és két vereséggel várta a vasárnap esti összecsapást, igazi rangadót láthattak tehát a nézők a deac.hu beszámolója szerint. A házigazdák lehettek frissebbek, hiszen ellenfelükkel ellentétben ők nem játszottak pénteken. Az első védéseket Tőkének kellett bemutatnia, majd Mozer szólója után eshetett volna gól. Az első harmadban előbb Szkacskov, majd Mihalik Gergő ült ki két percre, ám ezek a szituációk nem hoztak gólt. A 16. perc azonban igen, Van Wormer révén megszerezte a vezetést a brassóiaknak, Hetényi tehetetlen volt a lapos lövéssel szemben. Előtte az elmozduló kapu okozott gondot, a DEAC-nak pedig a vendégek vezetése.

Hazai pályán verte a Brassót a DEAC jégkorongcsapata
Hazai pályán verte a Brassót a DEAC jégkorongcsapata
Forrás: Derencsényi István / deac.hu

A fordulás után a debreceni hátvéd, Vojtech Kloz kapott kétszer két perces büntetést, ugyanis túl magasan használta botját. Remekül kivédekezte ezt a hátrányt a DEAC, holott Desruisseaux a kapu torkában kotorhatott bele a pakkba, Hetényi eszén azonban nem tudott túljárni. A nehéz időszak után ismét átvette a meccs irányítását a Debrecen, aminek hamar meg is lett az eredménye, ugyanis jött az egyenlítés. A 27. percben Dominik Novotny volt eredményes, a buli után meglógott a koronggal, és éles szögből mattolta a barassói hálóőrt. Emberelőnybe került a DEAC, és Anton Senfeld középen megkapta a pakkot, majd felvarrta a bal felső sarokba, máris a Debrecen vezetett! A játékrész vége felé Mozer is kapott egy büntetést, ezt komolyabb gólhelyzet nélkül kivédekezték a hazaiak. Nyílt és tempós hokit hoztak az utolsó percek, az eredmény nem változott a dudaszóig.

Nem volt ellenszer a DEAC játékára

Gólelőnyben fordulhatott tehát az utolsó harmadra a DEAC, amely megnyomta a játékrész elejét, Mihalik András veszélyes lövését blokkolták a vendégek. Majd Dobmayer korongját Mihalik Gergő ütötte volna rá a levegőből, ebből sem lett gól. Beszorult a Brassó, a Debrecen pedig mindent megtett az újabb találatért. Williams próbálkozását Hetényi spárgázva hárította, majd Mihalik Gergő ismét tüzelt, védett a kapus. Azonban Ilja Cuiligin löketére már nem volt ellenszere Tőkének: a játékos Galohától kapott passzt, sakk-matt helyzetben szépen belőtte a kapus válla mellett. A harmadik DEAC-gól után ismét nekidurálta magát a Brassó, ám hét perccel a vége előtt Mozer beüthette volna a negyediket is, ezt megúszták a vendégek. Nem sok volt hátra, amikor Van Wormer lőtt a debreceni kapura, Hetényi ezúttal is résen volt. Levitték a kapust a vendégek, ez sem segített rajtuk, sőt Novotny eltalálta a kapuvasat.

Nagyszerű győzelmet aratott az egyetemi gárda, bajnokot vertek a fekete-fehérek!

Erste Liga-alapszakasz

DEAC–Corona Brasov 3–1 (0–1, 2–0, 1–0)

Gól: Novotny, Senfeld, Cuiligin, illetve Van Wormer.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában