Helyi sport

2 órája

Nagyot küzdött a DEAC futsalcsapata Budaörsön

Haon.hu

A férfi futsal NB I pénteki játéknapján a DEAC az Aramis otthonában vizitált. A Debreceni Egyetem alakulata nagyot küzdött, ennek ellenére nem tudott pontot szerezni az Aramis elleni összecsapáson – számolt be róla a deac.hu. Mint írják, Tihanyi Csaba tanítványai az előző játéknapon a Rubeola ellen 8-0-ra nyertek, így abban bíztunk, hogy a budaörsi csarnokból is ponttal vagy pontokkal távoznak.

Nagyot küzdött a DEAC futsalcsapata Budaörsön
Nagyot küzdött a DEAC futsalcsapata Budaörsön
Forrás: Derencsényi István

A meccs első nagy helyzetét a második percben jegyezhették fel, ekkor egy szép összjáték végén Büki tüzelt, szerencsére Vincze Szabolcs kiütötte a labdát. Nem sokkal később Komáromi Péter került helyzetbe, de rossz megoldást választott. Próbált a DEAC veszélyeztetni, elég csak Kovács Ádám löketére gondolni, amit Molnár lábbal védett. A tizenegyedik minutumban fellélegezhetett a cívis gárda, ugyanis Klacsák bombája a kapufán csattant. Ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást nagyjából hat perccel a szünet előtt, ám Galán nem tudott túljárni Molnár eszén. Figyelniük kellett, hiszen gyűltek a hibapontjaik, a 18. percben már öt faultnál jártak. A szünetig sajnos nem húzták ki, ugyanis Kovácsot szabálytalannak látta a játékvezető, a tízméterest pedig Bognár Bence gólra váltotta, ezzel a hazaiak megszerezték a vezetést. A DEAC a pihenőig nagyobb nyomást helyezett ellenfelünkre, ennek ellenére az eredmény nem módosult.

Az első félidőhöz képest a második jóval mozgalmasabb volt. Franchu gólpasszából Balázsi Attila profitált, így a 25. percben egalizáltak a debreceniek. Nem sokáig állt 1-1-re a mérkőzés, ugyanis Vattamány lapos átlövése a kapu jobb alsó sarkában kötött ki (2-1). Az egyetemi gárda ismét futhatott az eredmény után, de ez Franchut nem zavarta. Légiósuk egy sarkazós találattal jelentkezett, egészen varázslatos mozdulat volt ez Franchutól (2-2). Egy berúgást követően Bükit hagyták nagyon üresen, ő pedig ezt góllal büntette (3-2). A debreceniek ismét hajtottak az egyenlítésért, ám a hátralévő időben már nem jártak sikerrel, pedig a hajrában átálltak az öt a négy elleni taktikára is.

A DEAC következő féllépése az élvonalban egy hét múlva lesz, ekkor a Nyírbátor érkezik a DESOK-ba.

Futsal NB I 9. forduló
Aramis SE-DEAC 3-2 (1-0)
Aramis SE Csarnok, vezette: Zimonyi Péter, asszisztensek: Vass István, Papp Ádám.
Gólszerzők: Bognár (18.), Vattamány (27.), Büki (30.), ill. Balázsi (25.), Franchu (29.)
A DEAC összeállítása: Vincze – Faragó L., Vass, Kovács, Tóth B. Cserék: Faragó Á., Balázsi, Erdei K., Krajnyák, Erdei Sz., Franchu, Győri, Galán, Magyar. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában