Extraliga

23 órája

Elmaradt a bravúr a DEAC röplabdásaitól

Az egyetem csapata csütörtök este játszott hazai pályán a MÁV Előre ellen. A DEAC fiataljai végül sima vereséget szenvedtek.

Haon.hu

A DEAC férfi röplabdacsapata csütörtök este az Extraliga egyik döntőbe vágyó gárdáját, a MÁV Előre Foxconnt fogadta a DESOK-ban. Fodor Antal legénysége vasárnap a Kazincbarcikát heroikus küzdelemben fektette két vállra, így joggal reménykedtek abban, hogy ez a 3:2-es siker lendületet adhat a játékosoknak. Az szintén bizakodásra adhatott okot, hogy Bán Viktorra már számíthatott az edzői stáb. A liberó a hétvégi meccset betegség miatt hagyta ki. A fehérváriak kezdőjében Fazekas Balázs korábban a hajdúságiak alakulatát erősítette, így őt ismerhették a játékosok – olvasható az egyetem honlapján.

A DEAC a MÁV Előre csapatával játszott csütörtök este
A DEAC a MÁV Előre csapatával játszott csütörtök este
Forrás: DEAC / Derencsényi István

Luna Slaibe két pontjával indult a meccs, a DEAC-nál ekkor főleg Elleh Jonathan villogott. Sajnos ezúttal sok rontott nyitás volt, emellett a vendégek blokkjai is feladták a leckét, így egyre nagyobb lett a hátrány. Bakiri ásza után már tízzel lépett meg a MÁV Előre (7:17). A hátralévő időben is a Fejér vármegyeiek akarata érvényesült, végül ez a játszma 12:25-ös eredménnyel zárult.

A második etap első perceiben sem tűnt úgy, hogy kijött a DEAC a gödörből, 1:6 szerepelt a kijelzőn, amikor Fodor Antal időt kért. Az edző próbálta cserékkel felrázni a gárdáját, Dorogi Máté és Kókai Balázs is szóhoz jutott. A módosítások ellenére sem változott a játék képe, a fehérváriak újra tetemes fórra tettek szert. Omar Pelillo a nagy különbség miatt bátran variálhatott. Érdekesség, hogy ennek az etapnak a végén újra 12 egység szerepelt a hajdúsági csapat mellett.

A DEAC fiataljai is esélyt kaptak

A harmadik felvonásban a fiatalok közül Dorogi és Kókai is a pályán maradt, sőt, Toma Ádám szintén letehette a névjegyét. Ilyen összetételben még nem sűrűn szerepelt a hazai csapat, ettől függetlenül ebben az etapban felvették a fiatalok a versenyt a Fehérvárral. Pedig az elején az elrontott szervákkal újra sok ajándékpontot adtak a debreceniek vetélytársuknak. Aztán Dorogi, Marlon és Elleh jó megoldásaival előbb döntetlen lett, majd 18:17-nél már átvette a vezetést is a hazai csapat. Kókai blokkját honorálta vastapssal a publikum (20:18), kicsit később pedig Elleh villant meg (21:19). A végére elolvadt az előny, így a MÁV Előre esélyeshez méltóan 3:0-ra nyert. A DEAC-nak az első két szett tanulságait kell levonni, míg a harmadik játszmában nyújtott periódusból önbizalmat meríthet a csapat.

A hazaiak egyik legjobbja Elleh Jonathan volt
A hazaiak egyik legjobbja Elleh Jonathan volt
Forrás: DEAC / Derencsényi István

Jövő szombaton a Szeged csapata érkezik a cívisvárosba, a tervek szerint az ütközet 18 órakor kezdődik.

A VÉGEREDMÉNY:

DEAC-MÁV Előre Foxconn 0:3 (12:25, 12:25, 22:25)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában