DEAC

3 órája

A lehető legtöbb gólt pakolná fel a csepeliek platójára a DEAC

Fülöp Dia szerint a Csepel acélosabbá vált az előző szezonhoz képest, ennek ellenére a Debreceni Egyetem alakulata mégis esélyesként vághat neki a bajnokinak.

Haon.hu

A sikeresen megvívott vb-selejtező után folytatódik a küzdelem a női futsal NB I-ben. Az ötödik forduló szombaton 15 órától a DEAC-Csepel mérkőzéssel indul a DESOK-ban – olvasható az egyetemi klub honlapján. Mint írják, Quirikó Vivien együttese eddig hibátlan ebben az idényben, ezzel szemben a fővárosiak mindössze egy egységgel rendelkeznek. Játékosaik az előző bajnokság alapszakaszában háromszor ütötték ki a csepelieket, a “legszorosabb” végeredménye 10-0 volt, emellett 16-0-s és 14-0-s diadalt is ünnepelhettek a cívisvárosi drukkerek.

Ugyan a Csepel „acélosabbá” vált az előző szezonhoz képest, a DEAC így is jó esélyekkel vághat neki a találkozónak – véli Fülöp Dia
Ugyan a Csepel „acélosabbá” vált az előző szezonhoz képest, a DEAC így is jó esélyekkel vághat neki a találkozónak – véli Fülöp Dia
Forrás: deac.hu / Derencsényi István

– Nem hiszem, hogy ezúttal ilyen sima mérkőzést láthatnak majd a szurkolók, mivel ellenfelünk a nyáron sokat erősödött, például egy jó kapust is leigazolt – kezdte a beszélgetést Fülöp Dia. – Azt kijelenthetem, hogy mi előrébb tartunk, ezért itthon kell tartanunk a három pontot. Bevallom, az idény elejétől kicsit tartottam, ugyanis a keretünk eléggé átalakult. Szerencsére az új játékosok keményen és alázatosan dolgoznak, ennek is köszönhető az, hogy eddig minden meccset megnyertünk – mutatott rá a DEAC rutinos kulcsembere.

Az előző héten a magyar válogatott Szarajevóban megnyerte a vb-selejtezős csoportot, ezzel bejutott az elitkörbe. A szép eredményből az egyetemi gárdából Krascsenics Csilla, Gajzágó Flóra, Hardon Rita és Nagy Anikó mellett Fülöp Dia is kivette a részét. Dia szereplése egyébként sokakat meglephetett, hiszen nemrég még úgy tűnt, hogy nem fog már többet játszani a nemzeti együttesben.

– Egy betegség miatt valóban benne volt a pakliban, hogy befejeződik a karrierem a válogatottban. Ez a nehéz időszak lezárult az életemben, a nyáron pedig kiválóan sikerült a felkészülésem, ezért a szakmai stábnak jeleztem, ha van esélyem visszatérni, akkor szeretném megragadni a sanszot. Nyilván akkor sem szólhatnék egy rossz szót sem, ha nem lett volna visszaút. Frank Tamás szövetségi kapitány a vb-selejtező után megölelt, és csak annyit mondott, hogy örül a visszatérésemnek. Tisztában vagyok azzal, hogy 35 évesen az idő már nem nekem dolgozik, ezért minden pillanatot meg kell becsülnöm a nemzeti együttesben. A márciusi elitkört még bevállalnám, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő 

– zárta mondandóját Fülöp Dia.

Női futsal NB I 5. forduló
DEAC-Csepel FC USE
2024. 10. 26. (szombat) 15.00, DESOK

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában