Kosárlabda

2 órája

Hullámzó meccsen nyertek a DEAC kosarasai szombaton

Hétpontos győzelmet aratott hazai pályán a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 4. fordulójában. A DEAC a PVSK-VEOLIA ellen tudott nyerni.

Haon.hu

A szezon második hazai mérkőzését az első három összecsapásán alulmaradó, újonc PVSK alaklulatával játszotta Andjelko Mandics együttese, olvasható a deac.hu-n. A DEAC esélyeshez méltóan kezdett, a már megszokott kemény védekezésükre alapozva négy perc után már 8-2-s vezetésre tettek szert. A folytatásban Archibald és Payton révén megkezdték a felzárkózást a pécsiek, az amerikai páros vezetésével a negyed második felében sikerült egy pontra zárkózniuk (13-12). A játékrész hajrájában azonban újra helyreállt a debreceni védelem, Pongó második triplája után pedig ismét elkapták a fonalat a hajdúságiak, 8-0-s rohanásukkal kialakult az addigi legnagyobb különbség (21-13).

Hazai pályán nyert a DEAC a PVSK ellen
Hazai pályán nyert a DEAC a PVSK ellen
Forrás: deac.hu

A második tíz perc kezdetén Mokánszki triplájára válaszolt Drenovac és Osztojics közelről, Anderson hárompontosával pedig két számjegyűre hízott a differencia. A folytatásban kissé leült a játék, melyből egyik fél sem tudott igazán előnyt kovácsolni, a látottakat Szrecsko Szekulovics unta meg hamarabb, s Garamvölgyi hármasa után magához hívta övéit (33-20). Jót tett a rövid fejmosás a vendégeknek, Payton centermunkája után Antóni távolijával ismét tízen belülre kerültek a mecsekaljaiak.

A DEAC több mint három percig nem talált a gyűrűbe, de az utolsó szó így is a vendéglátóké volt, Osztojics harcosságának köszönhetően végül 35-27-el mehettek az öltözőbe a felek.

A DEAC-nak jött ki jobban a lépés

A szerb center kosara nyitotta a második félidőt, majd az egykoron Debrecenben is megforduló Dzseletovics szerezte meg első kosarát a meccsen. A folytatásban Drenovac és Payton különversenye következett, melynek Pongó vetett véget egy pontos távolival és egy gyorsindítással, mely után a pécsi szakmai stáb kénytelen volt időt kérni (51-36). Ezúttal is jól sült el a taktikai szünet, Drenovac palánkos középtávolija után sorozatban három kosárral zárkózott a PVSK, Frank triplája után már Mandics mester látta jobbnak eligazítást tartani. Archibald hármasával már újra tízen belül járt a Vasút, sőt, Payton ziccerével egy 12-0-s futást tudhattak magukénak (53-48). A negyed végén újra összekapták védekezésüket Pongóék, az irányító és Drenovac pontjaival pedig kilencpontos vezetéssel várhatták a záró felvonást.

Az utolsó periódus első perceiben Anderson középtávolija után Hőgye és Drenovac fejezett be egy-egy gyorsindítást, melynek köszönhetően kialakult az addigi legnagyobb különbség (64-48). Nem adta a fel a szimpatikusan kosárlabdázó Pécs, Archibald agilis játékának köszönhetően sikerült tíz egységnyire zárkózniuk két és fél perccel a vége előtt. Sokkal több azonban már nem volt a meccsben a vendégek számára, az amerikai hátvéd utolsó pillanatokban szerzett hárompontosával ugyan tovább kozmetikáztak a pécsiek, de a hajdúsági siker igy sem forgott veszélyben.

75-68-as győzelmének köszönhetően így a DEAC harmadik meccsén megszerezte második sikerét, így bizakodva várhatja a jövőheti Körmend elleni idegenbeli bajnokit.

A tények

DEAC – PVSK-VEOLIA 75-68 (21-13, 14-14, 22-21, 18-20)

DEAC: PONGÓ 15/9, Anderson 7/3, DRENOVAC 25, WILLIAMSON 11/3, Osztojics 10 csere: Garamvölgyi 3/3, Neuwirth, Hőgye 4.. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

PVSK: ARCHIBALD 24/12, Frank 3/3, Németh, Dzseletovics 4, PAYTON 22/3 csere: MOKÁNSZKI 9/3, Micsovics 3/3, Merkl, Antóni 3/3, Plézer. Vezetőedző: Szrecskó Szekulovics.

Andjelko Mandics: A legfontosabb, hogy győztünk, de a játékunk meglehetősen hullámzott. Számos jó periódusunk volt, de ahelyett, hogy lezártuk volna a találkozót, rendre visszaengedtük az ellenfelet a mérkőzésbe. Ezen változtatnunk kell, mielőtt egyszer megbüntetnek bennünket. Annak viszont örülök, hogy újfent csapatjátékot nyújtva értük el a diadalt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában