Kézilabda

2 órája

Füzi-Tóvizi Petra: Érzelmi kérdés volt a szerződéshosszabbítás, nem szerettem volna „lentebb adni”

A DVSC Schaeffler saját nevelésű játékosa adott hosszabb interjút. „Tavacska” a célkitűzéseiről is nyilatkozott.

Haon.hu

A DVSC Schaeffler együttesének saját nevelésű játékosa, Füzi-Tóvizi Petra adott hosszabb interjút a Nemzeti Sportnak. A klasszis játékos beszél jelenlegi helyzetéről, a válogatottban betöltött szerepéről, s arról is, mit vár a hazai rendezésű Európa-bajnokságtól. A „Tavacska” becenévre hallgató Loki-játékos azt is elárulta, miből meríthetnek erőt a kontinenstorna előtt és arra is válaszolt, miért hosszabbította meg kontraktusát a Lokival. A hajdúsági közönségkedvenc azt is elmondta, mikor jöhet el a váltás a karrierjében...

Füzi-Tóvizi Petra, DVSC Schaeffler, Loki, Kézilabda
Füzi-Tóvizi Petra boldog Debrecenben, nem tervezett eligazolni
Forrás: Napló-archív

Füzi-Tóvizi Petra: Régi vágya teljesült 

A kézilabda szerelmesei emlékezhetnek, a 2021-es olimpiára utazó keretébe végül nem került be a klasszis beállós. Tóvizi elárulta, régi vágya teljesült az idei részvétellel, de amely ugyanennyire fontos: a DVSC Schaeffler színeiben a világ elitjében is megmérettetheti magát hétről hétre. – Az olimpiai szereplés mellett ez volt a másik régi vágyam. Minden héten a sportág elitjével, a legjobb csapatokkal küzdhettünk meg. Nekem tetszett a szerda-szombat ritmus, azért kellett hozzá némi idő, hogy belerázódjunk. 

Nem akartunk pofozógépek lenni, és bár volt néhány rosszabbul sikerült meccsünk, összességében megálltuk a helyünket. Azért harcolunk, hogy mindez ne egyszeri alkalom maradjon, addig is a mostani idényben az Európa-ligában szeretnénk minél tovább jutni. 

Titkon a négyes döntőbe jutást tűztem ki célként magunk elé, első lépésként azonban még a selejtezőt kell sikerrel vennünk – mondta. 

Egy percig sem volt kérdés a szerződéshosszabbítás 

A közelmúltban jött a hír, amelyre régóta vártak a debreceni drukkerek: Füzi-Tóvizi Petra szerződéshosszabbítás! Ugyan a legnagyobb lokálpatriótákban eddig sem volt kérdés, mindenki örült, hogy pont került az ügy végére. – Nálam ez érzelmi kérdés is volt. Nehéz elképzelni magam egy másik csapatban vagy másik városban. Sok minden Debrecenhez köt, itt nevelkedtem, itt élek, rengeteg élményt szereztem már az eddigi pályafutásom során is a csapattal, érzem, hogy megbecsülnek. Végigvettem a lehetőségeket és mindent megfontolva a hosszabbítás mellett döntöttem. 

Ha Danival egyszer úgy határozunk, hogy szeretnénk folyamatosan együtt élni, akkor el kell gondolkodnunk a lehetőségeken, de most még mindketten úgy vagyunk vele, hogy a karrierünkben nem szeretnénk lejjebb adni 

– nyilatkozta. 

Izgatott az Eb-t illetően 

Számos kiemelkedő sporteseményt követően Debrecen ismét nívós világeseménynek ad otthont: hazánkban rendezik a Női Kézilabda Európa-bajnokságot. Ahogy telnek a napok, a rajongók is egyre izgatottabbak lesznek, Füzi-Tóvizi pedig elárulta, mire lehetnek képesek illetve arról is beszélt, milyen tapasztalatokat vihetnek magukkal az olimpia után. – Napi szinten téma közöttünk a lányokkal a torna. Nagy elvárásokkal tekintek az Eb elé, Debrecen eddig csak szerencsét hozott nekem. Bízom a debreceni hangulatban, a csapat is imádja a Főnix-csarnokot, az biztos, hogy külön kis szurkolótáborom lesz. Nekem mindig különleges érzés duplán hazai pályán válogatott mezben pályára lépni. A csoportkörben újra találkozunk a svédekkel, remélem, pozitív lökést ad, hogy idén egyszer már legyőztük őket Debrecenben a tavaszi olimpiai selejtezőn. Párizsban is közel álltunk az újabb sikerhez – folytatta. A klasszis elárulta, ha sikerül felülmúlni a 2018-as szereplést, már az nagy eredmény lehet a válogatottól. –Sokat léptünk előre abban, hogy elhisszük, a papíron jobb csapatokat is meg tudjuk szorongatni, vagy éppen le tudjuk győzni.

 Nehéz ezt megfogalmazni, de valami „átkattant” bennünk, esélyesebbnek érezzük magunkat. Ezzel együtt számunkra nincs könnyű mérkőzés egy világversenyen, mindenki ellen teljes erőbedobással kell játszanunk. Nem sztárok alkotják a válogatottunkat, mi egymásból tudunk erőt meríteni és építkezni. 

Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, titkon bízom benne, hogy felülmúljuk a 2018-as Európa-bajnokságon elért hetedik helyet, és hazai környezetben eljutunk a legjobb hatig. Ott meg már bármi megtörténhet – fogalmazott. 

A teljes interjút ide kattintva olvashatják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában