Sajnálhatja, aki lemaradt!

2 órája

Pontosztozkodás a füstmámorban: ilyen volt a fantasztikus hajdú-bihari rangadó – fotókkal, videóval!

A labdarúgók és szurkolók egyaránt kitettek magukért! Akik jelen voltak, a Hajdúnánás-Monostorpályi rangadót még sokáig emlegetni fogják.

Tóth Huba Elemér

A sportfanatikusok körében pénteken alighanem a Magyarország–Hollandia meccs volt a legnépszerűbb, a Puskás Arénában fantasztikus hangulat uralkodott. A szombati nap is tartogatott izgalmakat, Hajdú-Bihar vármegyében sokak szeme a Hajdúnánás-Monostorpályi rangadóra szegeződött. A felek között az utóbbi időben nagy volt a rivalizálás, a labdarúgók és szurkolóik pedig ezúttal is kitettek magukért!

Hajdúnánás-Monostorpályi
Döntetlennel ért véget a Hajdúnánás-Monostorpályi rangadó
Fotó: Kiss Annamarie

Noha a Monostorpályi tavaly a vármegyei I. osztályú bajnokságban kétszer is legyőzte a Hajdúnánást – a Bereczky Bence által irányított gárda többek között ennek köszönhetően is védte meg bajnoki címét –, Daróczi Péter legénysége a júniusi kupadöntőben visszavágott. A csapatok ebben az idényben most találkoztak először egymással, a bajnokságban a Nánásnak 8 győzelem és 1 vereség volt a mérlege, míg a Monostor az elmúlt hetekben 5 alkalommal húzta be a három pontot, 3-szor pedig döntetlent játszott. 

Az ifistáknál ezúttal a hazai csapat 4–2-re diadalmaskodott, de a fő felvonás ezután jött. A felnőttek bevonulásánál óriási füsttel, zászlókat forgatva hívták fel magukra a figyelmet a monostori ultrák, akik sárospataki szurkolókkal egészültek ki. De persze a túloldalon is szólt az üdvrivalgás, a nánásiak pirotechnikával, dobokkal és dudákkal szintén fel voltak készülve a találkozóra. 

A füsttől egy darabig nem is lehetett látni

Egy gólt hozott az első félidő

A meccs elején mindkét együttes szervezetten játszott, ilyen fantasztikus hangulat közepette mindenki szemében égett a tűz. Aztán egyre inkább a monsotoriak érvényesítették az akaratukat, egy pontrúgás után pedig a 13. percben Rácz Zsolt révén meg is szerezték a vezetést – ekkor a vendégszektor a hangorkántól még inkább "felrobbant". A piros-kék mezes házigazdák kevesebbet birtokolták a labdát, a Monostorpályi a kapura a folytatásban is veszélyesebb volt – de Batta Gergő és Bacsó Attila helyzete kimaradt, szabadrúgásból Füzfői Márk sem volt eredményes. Kemény szerelések is tarkították a találkozót, a monostori Bojti Ádám pedig úgy megsérült, hogy a játékot már nem is tudta folytatni, helyére Nemes Emil érkezett. A félidő előtt még a nánásiak Ujvári Zsolt és Pelles Gábor gyorsaságát próbálták kihasználni, de a fekete mezesek jól állták a sarat, így a szünetben 0–1 állt az eredményjelzőn.

A szünetben körbejártuk a Nánási Sporttelepet

A nánási Mámor FC szurkolói csoport ráadásul most szervezte a családi napot, így míg a férfiak a lelátón foglaltak helyet, addig a háttérben a hölgyek szorgoskodtak: húslevest és pörköltöt főztek, továbbá még rántott hússal és süteményekkel is kedveskedtek szeretteiknek. A gyermekek pedig ugrálóvárazhattak, a sporttelepen mindenki megtalálhatta a számára legkedvezőbb szórakozási formát. 

A napos idő is hozzájárult ahhoz, hogy a frissítő italok is fogyjanak, a visszaváltást szem előtt tartva a PET-palackokat pedig immáron a legtöbben nem taposták laposra. Jó volt a hangulat a lelátó minden részén, aki kilátogatott, remek közösségi élmény érte. 

Az egyik hazai szurkoló, Kovács Sándor is kiemelte, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségnek is ezt kellene segíteni, mert a mai, rohanó világban mi sokan nem kíváncsiak a "megyei meccsekre". – Ezért éri meg járni. Bármennyire is gyengén játszunk, ilyen nézősereg előtt, ilyen csodás hangulatban minden élmény. A Monostorpályi az első félidőben okosan tördelte a játékot, mi pedig nem tudunk kibontakozni ellenük. Ívelgetünk, de ahhoz a játékosaink túl alacsonyak. Azonban bízom benne, hogy fordul a kocka. Bármi is történjen, itt vagyunk minden meccsen! – hangsúlyozott.

Valaki pedig úgy fogalmazott, hogy a csapat legjobbja a kocsmából jön, valaki pedig félig sérült, de ő büszke a srácokra, és örömmel biztatja őket. 

A Monostorpályiból érkező Bihari Sándornak a végéig izgulnia kellett
Fotó: Kiss Annamarie

Bihari Sándor még idegenbe is mindig igyekszik elkíséri a monostori csapatot, nem volt számára kérdés, hogy a Hajdúnánás elleni rangadón is jelen lesz. A szünetet követően azt mondta a Haonnak, hogy úgy érzi, jobbak, szeretné, ha hamarosan lezárnák a meccset. – Remélem még rúgunk egyet és akkor meg is van a három pont. Ahhoz, hogy ismét bajnokságot nyerjünk, kellenek nagyon a győzelmek, a fő riválist pedig külön öröm, ha legyőzzük – nyilatkozta.

Azonban a meccs nem lett sima, még bőven volt fordulat, ezáltal a szurkolók is az utolsó pillanatig izgulhattak...

A Hajdúnánás hirtelen fordított, de a focimeccs mégis döntetlennel ért véget 

A hazaiak addigi egyetlen sárga lapját kapó Varga Balázst Lőrincz László, Tóth Bertoldot pedig Porkoláb Botond váltotta, majd a sérülése miatt cserét kérő Szilágyi Alex helyett Cseh Norbert lépett pályára. A fordulás után ugyan a Monostorpályi nagy nyomást helyezett ellenfelére, ám a hazaiak megúszták kapott gól nélkül. A Hajdúnánás feltámadt, ám mivel egy nagy helyzet kimarat, közvetlenül utána sokan bosszankodtak. 

A hajdúnánási szurkolók is örülhettek
Fotó: Kiss Annamarie

Csakhogy a 80. percben Pelles Dominik a védők gyűrűjében megtalálta a rést a falon (1–1), így az utolsó tíz minutumban "egy új mérkőzés" kezdődött.

Egy monostori szabadrúgás után a labdát a hazai védők kifejelték, majd egy kontra végén a 83. percben Pelles Gábor is betalált (2–1) – a fordítás után pedig a nánási szurkolók hatalmas dobszóval és vastapssal éltették kedvenceiket. Bármennyire is nagy volt a feszültség, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből érkező játékvezetői hármas kézben tartotta a meccset, és összességében egy sportszerű mérkőzés szemtanúi lehettünk. 

Az utolsó percben is volt még fordulat, hiszen büntetőhöz jutottak a vendégek, a tizenegyest pedig Gyügyei Zoltán értékesítette (2–2), így pontosztozkodás lett a vége.

Hajdúnánás FK–Monostorpályi SE 2–2 (0–1)

Hajdúnánási Sporttelep, 250 néző. Vezette: Kosztyu J. (Tomori P., Geiger E.)

Hajdúnánás: Urbán G. – Varga B. (Lőrincz L., 46.), Bencze D., Papp N., Pelles G., Papp K., Ujvári Zs., Lakatos N., Tóth B. (Porkoláb B., 46.), Bohács B. (Szilágyi P., 70.), Pelles D. G. Vezetőedző: Daróczi Péter

Monostorpályi: Bákonyi N. – Bojti Á. (Nemes E., 40.), Ménes M., Batta G., Gyügyei Z., Szabó M., Füzfői M., Rácz Zs. B., Sós D. I., Bacsó A. (Nagy Sz., 88.), Szilágyi A. (Cseh N., 47.) Vezetőedző: Bereczky Bence

Gólszerzők: Rácz Zs. (13.), Gyügyei Z. (90. – tizenegyesből), illetve Pelles D. (80.), Pelles G. (83.)

A mérkőzést követően mindkét csapat megtette tiszteletkörét, mindét oldalról zúgott a "szép volt fiúk" rigmus. Az egyik Sárospatakról érkező, ezúttal a Monostorpályit biztató Tőrös Gábor köszönetet mondott, hogy meghívást kapott erre a feledhetetlen találkozóra. – Nagy hálával tartozunk a monostori ultráknak, ez a barátság a két tábor között remélem örökké tart majd. Fantasztikus volt a hangulat, csúcs volt a hajdú-bihari derbi. A Hajdúnánásnak szerintem eleinte nem túl sok köze volt a meccshez, de a végére felpörögtek, le a kalappal előttük. Mindkét csapat küzdött a végéig, éppen ezért talán igazságos döntetlen született – tette hozzá.

A meccs végén járt a vastaps mindenkinek
Fotó: Kiss Annamarie

Így értékeltek az edzők a Hajdúnánás-Monostorpályi meccs után

A hazaiak mestere, Daróczi Péter azzal kezdte nyilatkozatát, hogy nagyon örül annak, hogy ennyi embert foglalkoztatott a meccs, szerinte mindkét szurkolótábor kitett magáért. – Az első félidőt átaludtuk, a Monostorpályi meg is szerezte a vezetést. A második félidőben változtattunk, ami valamelyest meg is látszódott. Nem érdemtelenül egyenlítettünk, majd szerencsére jobban is álltunk. 

A végén az ellenfél kiénekelte a sajtot a szánkból. Mindkét csapat kitette szívét-lelkét a pályára, összességében igazságos döntetlen született

– fogalmazott.

A monostori csapat vezetőedzője, Bereczky Bence megosztotta, hogy a meccsről sérülés miatt többen is hiányoztak, eltiltott játékosuk is volt. – Erről kéne szólnia a labdarúgásnak, mint most. Ugyan ment a zrika a felek között a lelátón is, de kimondottan jó volt a hangulat. A vendégszektorban még az NB II.-ben sincs ilyen szurkolás. Más ilyen légkörben játszani, látszott ez a srácok hozzáállásán is. Jól kezdünk, de bosszantó, hogy az első félidőben két alapemberünk sérült le, akiket le is kellett cserélni. Ezt nehezen tudtuk lereagálni, mégis stabilak voltunk. Az ellenfélnek volt egy nagy helyzete már az első góljuk előtt is, és amint egalizáltak, elszaladtak még egyszer. 

A végén mindent egy lapra feltéve kellett támadnunk, szerencsére összejött az egyenlítés.

A meccs képe alapján igazságos a döntetlen, a Nánás is sokat tett bele a meccsbe hátrányban. Nem vagyok elégedett az egy ponttal, de megyünk tovább – mondta.

A vármegyei I. osztály állása:

  1. Hajdúsámson 10 10 0 0 31-8 30
  2. Hajdúnánás FK 10 8 1 1 34-12 25
  3. Nyíradony VVTK 9 6 1 2 18-12 19
  4. Monostorpályi SE 9 5 4 0 30-9 19
  5. Aqua-General HSE 10 5 3 2 23-11 18
  6. Bestrong SC 10 4 3 3 20-19 15
  7. Sárréti DSK 10 4 2 4 23-18 14
  8. Létavértes SC’97 10 4 2 4 20-23 14
  9. BUSE 10 3 5 2 16-13 14
  10. Kabai Meteorit SE 10 3 0 7 19-24 9
  11. DEAC II 10 2 3 5 18-24 9
  12. Bocskai SE 10 2 3 5 11-26 9
  13. Balmazújvárosi FC 10 2 1 7 11-22 7
  14. Téglás VSE 10 1 3 6 12-31 6
  15. Hajdúböszörményi TE 10 1 3 6 8-27 6
  16. Egyeki SBSE 10 0 4 6 11-28 4

 

A hajdú-bihari rangadó videós összefoglalója itt nézhető meg:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában