Helyi sport

2 órája

Kabát FC: Kenderesi Dávidék tudtak magukon röhögni

Olyan pályán edzettek, amire a „tehén is fáslival ment föl”. Kenderesi Dávid szerint csapattársainak a buli sokkal jobban ment a labdarúgásnál.

Molnár Szilárd

Örökre életre szóló élményekkel gazdagodott Kenderesi Dávid, a Kabát FC forgatása alatt. Az RTL-en futott showműsor alapsztorija az volt, hogy Kabát Péter és Sebestyén Balázs fogadott, Kabát és az általa menedzselt focicsapat még egy albán kiscsapatot sem tudna megverni. A kézfogással szentesített fogadást követően Kabát az összeverbuvált „aranylábúakkal” és egy valódi szakmai teammel meg sem állt Albániáig, ahol megkezdték a felkészülést a nagy összecsapásra, ám az a 3-4 hét minden volt, csak nem zökkenőmentes. Az együttes tagja volt a 22 éves Kenderesi Dávid, a DVSC korábbi labdarúgója is, aki a Haon-nak beszélt a forgatásról és a körülményekről. Kendo, ahogy sokan ismerik, számára nem ismeretlen a tv-s szereplés, hiszen korábban már feltűnt az Éden Hotelben, ahol kezdő játékosként végül egészen a legjobb háromig jutott. Mivel ugyanaz volt a két műsor szerkesztői stábja, így megkeresték, hogy legalább egy olyan ember legyen a csapatban, aki tud focizni. – Nyilván elsőre elég furán hangzott a felvázolt koncepció, nem is igazán tudtam elképzelni, hogy miként is fog ez működni, de amikor megtudtam a szakmai stáb összetételét – soraikban Kondás Elemérrel, aki talán az egyetlen olyan edzőm volt, aki igazán hitt bennem – onnantól nem volt kérdés, hogy elvállalom – idézte fel a kezdeteket.

Kabár Péter és Kenderesi Dávid jóbarátságba kerültek
Kabár Péter és Kenderesi Dávid jóbarátságba kerültek
Forrás: Kenderesi Dávid-archív

Kenderesi Dávid inkább a szabad ég alatt aludt

Az első forgatási helyszín Progonat, egy isten háta mögötti kis falu volt Albániában, ami úgy nézett ki, mintha megállt volna az idő valamikor az 1970-es években. Élelmiszerbolt, vagy egészségügyi intézmény sem volt, csak egy kocsma – ez volt az „aranycsapat” szálláshelye –, illetve egy nomád kemping, ahol a szakmai stáb lakott. – Ha volt is forgatókönyv, mi nem tudtuk mi fog történni másnap, de ez így volt jó, mert őszinte reakciókat láthattak a nézők. Amikor az első helyszínen megláttam a szállást, hogy 14-en leszünk egy légtérben, amihez egy mosdó és egy vécé van, azt mondtam ez katasztrófa. Az első éjszaka egy akkora pók volt a párnámon, hogy én onnantól kivittem a matracomat, és a szabad ég alatt, az összetolt székeken aludtam. De ott se volt jobb, mivel tőlem öt méterre szamarak mászkáltak körülöttem nyakukban kolomppal. Az „edzőpálya” tele volt kecskeszarral és bogánccsal, konkrétan egy focilabda két percet bírt ki, mert ahogy talajt ért, már durrant is ki. Ott arra kellett vigyázni, nehogy megsérüljön valaki lépés közben, Eli bá' mondta nagyon találóan: erre a pályára még a tehén is fáslival megy föl – emlékezett vissza.

A híres trójai faló „taktika”, középen Kenderesi Dáviddal
A híres trójai faló „taktika”, középen Kenderesi Dáviddal
Forrás: RTL Klub-archív

Labdát csak tévében láttak addig

A csapat napjainak többsége úgy nézett ki, reggel és este kamerán kívül edzettek – muszáj volt a fiúk állapota miatt –, délben pedig már a kamerák kereszttüzében zajlott a tréning. Ha pedig csak egy foglalkozásuk volt, azt reggel tartották meg, majd elkezdődött a forgatás egy külső helyszínen sokszor késő estig, ami majdnem ugyanolyan fárasztó volt, mintha háromszor gyakoroltak volna.

Érdekes felszerelésben és körülmények között edzettek
Érdekes felszerelésben és körülmények között edzettek
Forrás: RTL Klub-archív

Arra kérdésünkre, tényleg annyira béna volt-e csapat, amennyire látszott, Kendo nem kertelt: szerinte a srácok jó része addig csak a tévén keresztül látott labdát, amikor véletlenül egy meccsre kapcsoltak. – A buli az sokkal jobban ment nekik, az biztos. A legnagyobb köztük Chino volt, aki lábujjhegyen futott, és semmilyen gömbérzéke nem volt, én ennyire genetikailag mozgáskultúrátlan valakit előtte még soha nem láttam – nevetett. – De a srácok tudtak magukon röhögni, úgy voltak vele, ez egy forgatás, ahol ők jól fogják érezni magukat. A második helyszínen már tudtunk normális körülmények között edzeni, de ott is az alapokra kell gondolni, mert többeknek a szabályok megértése is komoly kihívást jelentett. Ám akaratban, erőnlétben így is sokat fejlődtek a fiúk, pluszban mindenki megtanult legalább egy egyeneset belerúgni a labdába. Számomra a legemlékezetesebb az volt, hogy korábbi élvonalbeli játékosokkal dolgozhattam együtt, illetve maga az egész csapat, mert nagyon jó brigád alakult ki – mondta el Kenderesi Dávid, aki rengeteg új barátot köszönhet a műsornak, az edzők közül például Kabát Petivel, Völgyi Danival és Simon Attilával is nagyon jóban lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában