Küzdősport

13 órája

Nemzetközi sikereket arattak a hajdúsági kick-boxosok

Az elmúlt hétvégéken két rangos nemzetközi bajnokságon is szerepelt a hajdúsági Rácz Kickboxing Team. A hajdúsági kick-boxosok igazán kitettek magukért.

Marján László

Eagles Cup elnevezésű bajnokságot rendeztek Monoron október 5-én és 6-án. Hét nemzet (magyar, ukrán, szlovák, osztrák, angol, francia, moldáv) 570 taekwondo és kick-box versenyzője mérettette meg magát a kétnapos versenyen. Szombaton a gyerekek és a serdülők küzdelmei zajlottak, vasárnap a junior és a felnőtt versenyzők álltak tatamira.

A hajdúsági kick-boxosok remekül teljesítettek
A hajdúsági kick-boxosok remekül teljesítettek
Forrás: Rácz Kickboxing Team

Vármegyénket a Rácz Kickboxing Team 14 kabai, illetve nádudvari versenyzővel képviselte ezen a rendkívül színvonalas nyílt nemzetközi bajnokságon. A népes és nívós harcosokból álló súlycsoportokban senki sem vallott szégyent. Az, hogy mennyire voltak sűrűek a kategóriák, azt Ajtai Lajos bronzérme kitűnően tükrözi, hiszen öt győztes mérkőzése volt és ez is „csak” bronzéremre volt elegendő. A verseny körmérkőzései során mindenki tudása legjavát hozta, és mindenkinek jutott sikerélmény győztes meccs formájában a rengeteg mérkőzés alatt.

A Slovak Open nyílt nemzetközi kick-box tornán négy harcos képviselte a klubot és vármegyénket Bardejovban, október 11-től 13-ig. A szlovák városban hat ország, 450 nevezője öt tatamin és egy ringben három napon keresztül versenyeztek egymás ellen. A hajdúsági fiúk kitettek magukért, hiszen mindenki kitűnően versenyzett, és fényes érmekkel térhettek haza.

A Slovak Openről is fényes érmekkel térhettek haza
A Slovak Openről is fényes érmekkel térhettek haza
Forrás: Rácz Kickboxing Team

Az Eagles Cup bajnokság eredményei:

  • Balogh Szabolcs II. hely
  • Kurucz Zoltán II. hely
  • Ajtai Lajos III. hely
  • Mezei Máté Alex III. hely

A Slovak Open nyílt nemzetközi kick-box torna eredményei:

  • Tölcsér Ábel III. hely
  • Karászi Levente II. hely
  • Tölcsér Krisztián II. hely
  • Mezei Máté Alex II. hely

Mindkét versenyre Rácz Krisztián és Rácz Lajos készítette és kísérte el a fiatalokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában