Tenisz

2 órája

Marozsán Fábián újra pályára lép

A Hajdúszoboszló SE kiválósága Bécsben kezdi meg szereplését. Marozsán ellenfele a cseh Tomas Machac lesz.

Haon.hu

Saját bevallása szerint betegsége után még mindig nincs jó formában Marozsán Fábián, aki szerdán kezdi meg szereplését Bécsben a 2,5 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztornán – számolt be róla az MTI.

Marozsán Fábián Bécsben lép legközelebb pályára
Marozsán Fábián Bécsben lép legközelebb pályára
Forrás: Napló-archív / Tóth Imre

A világranglista jelenlegi 56. helyezettje egy hónapja influenzaszerű tünetek miatt nem állt ki a nyolcaddöntőre a kínai Hangcsouban rendezett viadalon, a pekingi versenytől pedig visszalépett és hazautazott. Egy héttel ezelőtt Almatiban tért vissza, de az első fordulóban két szoros játszmában kikapott a horvát Borna Corictól.

A bécsi torna első körében a világranglista 27. helyezettje, a cseh Tomas Machac lesz az ellenfele, aki Sanghajban elődöntős volt.

Örülök, hogy visszatérhettem a versenyzéshez, de Kínában nagyon komolyan megbetegedtem, és ez teljesen átírta a programomat. Nem mondom, hogy teljesen egészséges, de már tünetmentes vagyok

 – nyilatkozta a HSE kiválósága a Nemzeti Sportrádiónak.

Hozzátette, Almatiban még nem volt jó érzés pályára lépnie és mérkőzést játszania, de meg kell tanulnia valahogy átvészelnie a nehezebb időszakokat is. Hangsúlyozta, sokkal több idő kell, hogy ismét százszázalékosan tudjon teljesíteni, ez látszott a mozgásán és a kondícióján is Kazahsztánban. Érzése szerint azóta némileg javult a formája és a mozgása is, de még közel sem olyan, amire azt mondaná, hogy ezen a szinten elég lehet.

Sokkal jobb, hogy kijöttem és ebben a közegben vagyok, itt edzek, és próbálok visszazárkózni, mintha csak edzenék otthon. Nem biztos, hogy akkor ilyen gyorsan át tudnám vészelni ezt a nehezebb időszakot

 – magyarázta.

Marozsán Fábián szerint ellenfele a jobb játékos

A Hajdúszoboszló SE teniszezője úgy vélekedett, Machac – akit jól ismer, hiszen szoktak együtt edzeni – nagyon jó formában van, nagyon nagy önbizalma van, okos játékos, nagyon jól mozog, és jól lát a pályán.

„Biztos vagyok benne, hogy ő egy picit talán fáradtabb a nagyon jó szereplése után. Bízom benne, hogy ha kifogok egy jó napot, akkor esetleg meg tudom verni. Ha pedig nem, abból is tanulni kell, és egy jobb játékostól nem szégyen kikapni” – közölte.

Amennyiben a magyar teniszező nem jut negyeddöntőben Bécsben, szombaton már a párizsi torna selejtezőjében lép pályára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában