DVSC

7 órája

DVSC: vezéráldozattal járt a rossz szereplés

Nem maradt következmények nélkül a kiábrándító szereplés. Szankciókról, személyi kérdésekről is döntött a Debreceni VSC vezetősége.

Molnár Szilárd

Reagálva a klub körüli helyzetre – DVSC-Paks 0-5, Máté Csaba vezetőedző esetleges távozása – a DVSC közleményt adott ki hétfő este. A Debreceni VSC oldalán megjelent közlésben azt írják, az elmúlt hetek eredménytelensége és az utolsó, vállalhatatlan bajnoki után hétfőn a többségi tulajdonos képviselői, a klub vezetői értékelték a helyzetet, majd szankciókról, valamint a jövőbeli klubműködésről is hoztak döntéseket. Az egyik ilyen döntés az, hogy a klub a játékosok és az edzők előre meghatározott, bizonyos célok elérése esetén járó keretéből egy konkrét összeget visszatart, amihez csak akkor juthatnak hozzá, ha a szombati bajnokin legyőzik idegenben a Székesfehérvárt, valamint utána sikerrel veszik a mezőkövesdi kupamérkőzés jelentette akadályt is. Amennyiben ez nem következik be, az összeget jótékonysági célokra ajánlják fel.

debreceni vsc, hayk hovakimyan, dvsc, loki, közlemény, máté csaba, dvsc közlemény
A Debreceni VSC keretében is történhet változás
Forrás: Czinege Melinda/Nemzeti Sport

Az egyik vezető lett a bűnbak a Debreceni VSC-nél?

Az edzői stáb munkáját a fehérvári bajnoki és a mezőkövesdi kupamérkőzés után, összességében értékeli a klubvezetés, a játékosok felé támasztott követelményekkel összhangban lévő, komoly elvárásokat világosan jelezték a szakembereknek.

Ugyanakkor a szakmai stáb szabad kezet kapott abban, hogy ha bármilyen szakmai vagy egyéb okból kifolyólag szankciót alkalmazna, a vezetők támogatni fogják őket.

A Debreceni VSC vezetősége arról is döntött, hogy átalakítja a klub szervezeti struktúráját, így hétfőtől a sportigazgatói feladatokat más konstrukcióban oldják meg.

Ennek megfelelően az eddigi sportigazgató, Hayk Hovakimyan – elismerve és megköszönve a Lokiért az elmúlt 2 és fél évben végzett értékes munkáját – nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóként folytatja a jövőben, írják.

Elégségesek-e ezek a döntések?

A kérdés már csak az, ez meghozza-e a várt eredményességet, illetve a paksi mérkőzés után rendkívül dühös szurkolók haragját csillapítják-e ezek a döntések?

Hiszen ne feledjük, egymás után 4 bajnokin maradt pont nélkül a kiesőhelyre süllyedt DVSC, és következik egy fehérvári, illetve egy ferencvárosi „kirándulás”, ahol egyik meccsen sem a Lokinak áll a zászló.

Máté Csaba első 3 bajnoki mérkőzésére a hajdúságiaknál óriási jóindulattal talán lehetett azt mondani, hogy nüanszokon múlott a pontszerzés, de a Paks elleni zakó vállalhatatlan, egy újabb mélyütés a szurkolóknak az újpesti és nyíregyházi szégyen után. Nyilván dőreség lenne csak a vezetőedző nyakába varrni az eredménytelenséget, a bajok valószínűleg mélyebbről gyökereznek.

Az NB I. jelenlegi állása:

  1. Ferencvárosi TC    8    7    –    1    15–5    21
  2. Puskás Akadémia    9    7    –    2    16–8    21
  3. Paksi FC    9    6    1    2    20–12    19
  4. MTK Budapest    9    6    –    3    15–9    18
  5. Újpest FC    10    5    2    3    15–7    17
  6. Diósgyőri VTK    10    4    3    3    9–10    15
  7. ETO FC Győr    9    3    2    4    10–12    11
  8. Nyíregyháza Spartacus    10    3    1    6    13–19    10
  9. Fehérvár FC    10    2    3    5    11–19    9
  10. Zalaegerszegi TE    9    2    1    6    10–15    7
  11. Debreceni VSC    9    2    1    6    11–18    7
  12. Kecskeméti TE    10    1    2    7    6–17    5

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában