Salakmotor

9 órája

Debrecenben dől el, ki lesz a vb ásza!

Az amerikai Sammy Halbert vagy esetleg más emelheti magasba a trófeát? A Speedwolf Debrecen szervezésében a Perényi Pál Salakmotor Stadionban ezúttal a flat track világbajnokság döntő futamát láthatják az érdeklődők.

Tóth Huba Elemér

A motorsport debreceni szerelmesei idén nem unatkozhattak, hiszen a Perényi Pál Salakmotor Stadionban rengeteg salakmotoros nemzetközi esemény szemtanúi lehettek. Szombaton délután pedig a szezon megkoronázása következik, a Gázvezeték utcai pályán a FIM flat track világbajnokság döntő futamát rendezik. Az esemény előtt a szervezők sajtótájékoztató keretein belül a Kölcsey Caféban osztották meg gondolataikat szerda délután.

Valódi kuriózumnak számító versennyel búcsúzik az esztendőtől a SpeedWolf Debrecen
Valódi kuriózumnak számító versennyel búcsúzik az esztendőtől a SpeedWolf Debrecen
Forrás: Napló-archív

Sokat fejlődtek, izgalmas lesz a Speedwolf Debrecen utolsó versenye is

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője felidézte, hogy négy éve rendezték meg az első flat track világbajnoki futamot, és már eljutottak oda, hogy a sorozat utolsó versenyét a cívisvárosban bonyolítsák le. – Óriásit fejlődött a sportág, a mezőny színesedett. Noha még gyerekcipőben jár, de reméljük, a közeli jövőben széles rajongótábora lesz. 

Felemelő, hogy ismét Debrecenbe jön a motorsport szakma krémje

– hangoztatta Baráth Norbert.

Adorján Zoltán, a magyar salakmotorsport legendája, a Speedwolf Debrecen tiszteletbeli tagja szerint is rengeteget fejlődtek az utóbbi időben a versenyzők, ezáltal a futamok még látványosabbak. – Próbáltam a flat tracket, hihetetlenül nehéz. Még akkor is, ha nem annyira gyors, mint a salakmotor. Mindig van előzés, csata, még az ötéves unokámnak is tetszik, rendkívül közönségbarát. 

A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is nagyon látványos versenyre számíthatunk, fokozza a tétet, hogy a vb-cím sorsa is most dől el. Annál jobb egy verseny, minél több a szurkoló, remélem, sokan kilátogatnak

– üzent Adorján Zoltán.

Szegedi Máté, a Speedwold szakmai tanácsadója végül elmondta, hogy a flat tracket minden motoros versenyző kipróbálja, aki komoly eredményt akar elérni a saját szakágában, mert kimondottan sokat lehet belőle tanulni. 

Szombaton tizennégy nemzet huszonkét versenyzője áll rajthoz. A világbajnokságot az amerikai Sammy Halbert vezeti, a csapatok közül a KTM áll a legjobban, de még lehet változás. A magyar színeket Biel Richárd képviseli majd.

A verseny napján 11.30-tól rendezik a hivatalos edzést, 13.45-kor kezdődik a versenyzők bemutatása, majd 14 órától az első futam startját nézheti meg a közönség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában