Pályán a Loki

2019.05.10. 14:36

Szenvedéllyel kell játszania a DVSC-nek

A debreceniek szombaton a bajnok Ferencváros otthonában lépnek fel, pontszerzési kényszerben.

Fotó: Kovács Péter

Nem úgy alakultak a múlt hétvége eseményei, ahogyan azt a DVSC játékosai remélték, ugyanis a Kisvárda elvitte a három pontot a Nagyerdei Stadionból. A váratlan fiaskó azt jelentette, hogy a lokisták megnehezítették a dolgukat a bronzéremért folytatott harcban. Az ott elhullajtott pontokat szombaton 19 óra 30 perctől a Ferencváros otthonában kellene pótolniuk.

Pótolni a pontokat

– Sajnos a kisvárdaiak elleni meccset elbuktuk, annak ellenére, hogy mi szereztük meg a vezetést – nyilatkozta a Naplónak Varga Kevin, a Debrecen középpályása. – Ezzel nehezebbé tettük a helyzetünket, de ezen már hiába rágódunk, inkább a Fradi-meccsre koncentrálunk minden idegszálunkkal – mondta a labdarúgó.

A zöld-fehérek edzője, Szerhij Rebrov nyilatkozatában arra utalt, hogy esetleg a korábban kevesebb szerepet kapó játékosait is játszani szeretné. „Bajnokként léphetünk pályára az utolsó hazai mérkőzésünkön, ennél többet nem kívánhatnánk. Ez a hátralévő két találkozó remek alkalom arra, hogy azok is értékes játékperceket kapjanak, akik eddig kevesebbet játszottak. A Debrecen szempontjából rendkívül fontos lesz a mérkőzés a Groupama Arénában, hiszen tudjuk, hogy komoly harcot vívnak a dobogó harmadik fokáért, és biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni a három pontért. Nekünk azonban az a dolgunk, hogy boldoggá tegyük a szurkolóinkat, és szépen búcsúztassuk stadionunkat a szezontól” – mondta az ukrán mester a DVSC elleni bajnoki rangadóról.

Mentálisan erősnek lenni

Varga Kevin szerint mindegy, milyen összeállításban áll ki az FTC. – Szerintem akik eddig kevesebbet játszottak, még jobban meg akarják mutatni, hogy lehet rájuk számítani, úgyhogy ez nem lehet előny számunkra. Ráadásul a keret minden egyes tagja kiváló futballista, úgyhogy tartalékos Ferencváros nem létezik. Ennek ellenére győzni szeretnénk a Groupama Arénában, a csapat bizonyította már, hogy vannak nagyszerű erényei. Ott van példának a hétközi két BL-elődöntő, ahol láthattuk, hogy a mentális erő milyen messzire repíthet egy csapatot.

„Nekünk is szenvedéllyel, mindent beleadva kell futballoznunk, és akkor sikeresek lehetünk a Ferencváros stadionjában is”

– zárta a beszélgetést a cívisvárosi szélső, Varga Kevin.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában