ez történt a testületi ülésen

2021.12.04. 16:07

Finomhangoltak Nádudvar büdzséjén

A kisváros képviselő-testületének csütörtöki ülésén több döntés is született.

Jövőre folytatódik az Emőd-tó környékének felújítása | Fotó: Marján László

Módosították az önkormányzat idei költségvetését: a bölcsődében és a szociális szolgáltatóközpontban dolgozók ágazati pótléka mellett a korábban elnyert pályázati támogatásokat és helyi döntéseket építették be 39 millió forint összértékben, így a büdzsé csaknem 3,8 milliárdra növekedett. Saját szervezeti és működési szabályzatát módosította, míg a helyi közművelődés szabályairól új rendeletet alkotott a testület. Az előző évhez hasonló összegben erősítették meg az önkormányzat és a Nádudvari Településfejlesztési és Városgazdálkodási Nonprofit Kft. folyószámlahitel-keretét.

Nádudvar 16 hazai és uniós finanszírozású projektben érintett. A turisztikai rendezvénytér, a régi városháza kiállítóterme, a gyermekorvosi rendelő felújítása, valamint a Zöldváros projekt elemei befejeződtek, és kialakították a fürdőben a vizes játszóteret. További projektek még megvalósítás alatt vannak: hamarosan új út épül a temető felé, de folytatódik az Emőd-tó környékének a rehabilitációja és a Jókai utcai kilátó renoválása is.

Jövőre folytatódik az Emőd-tó környékének felújítása | Fotó: Marján László

A 2. számú fogorvosi körzetben rendelő dr. Püsök-Kocsis Erzsébet praxisjogának eladásához járult hozzá a grémium, jövő márciustól a tervek szerint dr. Koch Krisztián látja el a körzetet.

A jövő évi Start közmunkaprogramokban 75 fő foglalkoztatásával mezőgazdasági, helyi sajátosságokat felölelő és szociális programra pályáz az önkormányzat.

Marján László

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában