fotókkal

2020.08.28. 13:35

Száz debreceni kisgyermek iskolakezdését könnyítette meg a református szeretetszolgálat

Közös énekléssel egybekötve adták át a tanszercsomagokat.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdette nyári tanszergyűjtő akcióját, amelynek köszönhetően 100 debreceni kisgyermek kapott iskolatáskát és tanszercsomagot az új tanévhez.

A pénteki adományátadó eseményen elsőként Oláh István, a szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke szólt a családokhoz. – Nagyon fontos, hogy bennünket összeköt Jézus Krisztus és Istennek a szeretete – emelte ki Oláh István. Hozzátette, ezért is vannak jelen ezen az átadáson, mert szeretnék ezt a jézusi szeretetet megtapasztalni és átélni.

Jobb adni

– Jézus szeretetéhez pedig hozzátartozik, hogy egymás életét segítjük és támogatjuk – hangsúlyozta. Oláh István elmondta, a „jobb adni, mint kapni” közmondás vezeti őket, és örülnek annak, hogy adhatnak. Szerinte az emberek a mai világban inkább maguknak gyűjtenek, azonban vannak jó szándékú keresztyén emberek, akik adni szeretnének. Ezt bizonyítja az is, hogy több mint 100 kisgyermek kaphat iskolatáskát és tanszercsomagot. – Legyünk hálásak azért, hogy vannak olyan emberek, akik szeretnek benneteket, és hajlandók adni azért, hogy nektek könnyebb legyen – szólt a felszólalása végén a családokhoz a kuratóriumi elnök. Az esemény közös áhítattal és énekléssel folytatódott, majd megkezdték az adományok átadását.

GCS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában