Krimi

2024.08.20. 06:30

Tragédia a Detian vízesésnél: rengeteg turista zuhant egymásra, egy ember meghalt

Egy turista meghalt, és többen megsérültek, miután egy népszerű kínai turistalátványosságnál meghibásodott a mozgójárda.

MW

A Detian vízesés népszerű turistalátványosság Kínában

Forrás: AFP

A dél-kínai Kuanghsziban található Detian vízesésnél történt halálos baleset következtében feltehetően 60 turista sérült meg - írja cikkében a Travelo.hu.

A kínai-vietnámi határ között található vízesésnél található a  Varázsszőnyeg nevű attrakció: a turistákat egy mozgójárda viszi fel a hegyre, miközben gyönyörködnek a lélegzetelállító kilátásban. 

Augusztus 10-én, a tragédia napján a felfelé haladó szalag visszafelé kezdett csúszni, aminek következtében az emberek összetorlódtak és egymásra estek. 

A helyi hatóságok azonnal intézkedtek, megkezdték a hiba kivizsgálását, valamint segítséget nyújtottak a sérült utasoknak és családtagjaiknak.

Megszólaltak a szemtanúk

Egy szemtanú a Global Timesnak beszélt a látottakról:

Hirtelen megállt és elkezdett lefelé csúszni. Az elöl és hátul lévő tömeg a tehetetlenség miatt összeütközött és egymásra torlódott. Ekkor mindkét oldalon eltörtek a biztonsági panelek is.

2023 januárjában már történt itt baleset, amikor a mozgójárda hirtelen nagy sebességgel kezdett lefelé ereszkedni. Akkor néhány ember könnyebben megsérült, de nagyobb baj nélkül távoztak, a Varázsszőnyeget pedig két órán belül megjavították és újraindították.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!