Együttműködés

2024.09.10. 16:18

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a Száhel-övezetben kezdődik Magyarország biztonsága

A magyar kormány közös terrorellenes együttműködése Csáddal stratégiai fontosságú nemcsak Magyarország, de egész Európa számára - jelentette ki a honvédelmi miniszter, miután a Magyar Honvédség víztisztító képességét, valamint magyar gyártású drónokat mutatott be Mahamat Idriss Déby Itno csádi elnöknek kedden, a Bálna Honvédelmi Központban.

MW

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond az első magyar gyártmányú Lynx KF-41 gyalogsági harcjármű átadásán a Rheinmetall Hungary Zrt. zalaegerszegi gyárában 2024. július 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: a déli irányból érkező migráció jelenti ma az egyik legnagyobb biztonsági fenyegetést Európa számára. Ennek egyik kiváltó oka a 

terrorizmus, amely ellen Magyarország és Csád közösen szándékozik fellépni, ezt erősíti a hétfőn aláírt stratégiai partnerségi megállapodás is. 

A Száhel-övezet egyik utolsó stabil állama Csád, ahol a magyar kormány támogatja a szomszédos szudáni fegyveres konfliktus elől menekülők nagy száma miatt kialakult humanitárius válsághelyzete feloldását. 

Emellett támogatja még a gazdasági fellendülést, valamint a terrorizmus elleni hatékony fellépést is

 – mondta a Honvédelmi Minisztériumnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában