Szponzorált tartalom

2021.01.25. 14:54

Mi a különbség a hevítőrudak és az e-cigi között?

Hallottál már a hevítőrudakról és az e-cigiről? Tudod, mi a különbség közöttük, vagy te is egy kalap alá veszed őket? Most elmondjuk, hogy mik a legfontosabb dolgok, amik alapján meg tudod különböztetni őket.

Forrás: finomfust.hu

A cigi káros. És a hevítőrudak?

A cigaretta káros voltáról mindenki tud manapság, hiszen nem elég, hogy a dobozokon folyamatosan különböző rémisztő képekkel sokkolnak, de aki egyszer is próbálta, tisztában van a hosszú és rövid távú hatásaival. Mivel az égetés során különböző káros anyagok szabadulnak fel, így azt belélegezve a tüdőben lerakódik és nagy mértékű károkat okoz. Nem lehet eltekinteni attól, hogy a dohányzás és szövődményei az egyik leggyakoribb halálok.

Ezzel szemben a hevítőrudak 350 fokon hevítik a dohányt, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb a lehetősége annak, hogy bármilyen káros anyag szabaduljon fel, amit belélegezhetünk, hiszen nem képződik füst. Bár a nikotintartalma miatt nem lehet kijelenteni, hogy a dohányzás ezen formája egészséges lenne, de kevésbé káros, mint a hagyományos cigaretta. Ettől függetlenül nem károsítja a környezetet, hiszen passzív dohányzás sem jön létre a hevített dohány kapcsán. A füst hiánya pedig megőrzi a ruhánk friss és tiszta illatát is.

A legfontosabb különbségek az e-cigi és a hevítőrudak között

Bár sokan rávágnák, hogy nincs különbség, hiszen mindkettő hevítőkészülékkel működik, de ettől függetlenül óriási a különbség. Lássuk őket egyesével.

A hevítőrudak igazi dohányt tartalmaznak, amiből a hevítés hatására felszabadul a nikotin és a jellegzetes dohányíz. A nikotinnak hála függőséget okoz, és káros a szervezetre, így nem egészséges, de kevésbé mérgező, mint a hagyományos cigi. Ízesített variációban is elérhető a piacon. Kapható még nikotinmentes hevítőrúd egyaránt, aminek az alapja fekete vagy zöld tea, így nem tartalmaz nikotint, de a dohányzás illúziója megmarad.

Az e-cigi alapvetően nikotintartalmú liquideket tartalmaz, amiből a hevítés hatására felszabadul a nikotin. Ezek általában ízesített rudacskák, amiknél nem feltétlenül a dohány íze az, ami leginkább érzékelhető. Ebből következik, hogy inkább a nikotin bevitele a cél, de az is egy kicsit kevésbé káros módon. Ettől függetlenül nem biztos, hogy jobb egy liquidből készülő párát belélegezni a hagyományos, hevített dohány helyett.

Sokan úgy tekintenek a hevítőrudakra, mint a leszokás zálogára, de ez korántsem biztos, hogy így van. A hagyományos, dohánytartalmú hevítőrudak nem segítenek abban, hogy megszabaduljunk a nikotintól, így azok alkalmatlanok arra, hogy általuk szokjunk le.

A nikotinmentes hevítőrudak ellenben nem tartalmaznak nikotint, így ha valaki leszokott, de hiányzik a dohányzás élménye és mozdulata, akkor ez a legjobb választás.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában