Szponzorált tartalom

2020.11.18. 14:54

Téli dekoráció

A leghűvösebb hónapokban kapják a legnagyobb hangsúlyt a dekorációs elemek. Ez otthonunk belterületére mindenképp igaz, de a külterületi megoldásokról se felejtkezzünk el.

Ezeket a díszítéseket leginkább a karácsonyi ünnephez kötjük, és főként a világítástechnikai elemekben nyilvánulnak meg. A világítások segítségével lehet a legkönnyebben színt varázsolni a téli fehérségbe, fényt hozni a hosszú, sötét órákba, vagy látványosabbá tenni a szent ünnepet. Persze a dekorációs világítások már korábban a helyükre kerülhetnek, és tovább is fent maradhatnak.

Fotó: ledenvilagitasod.hu

Mintavilág

A díszítőelemek világában is hódít a természetesség jegye. Igyekszünk környezetünket a leginkább naturális stílusú elemekkel ékesíteni. Ezen dekorációs elemek legfőbb előnye, hogy bármilyen stílussal, lakberendezési jelleggel jól megférnek. Sőt a természetes elemek akár más stílusú dizájnelemekkel is jól megférnek, nem fognak kilógni a sorból. Persze a minták tekintetében leginkább az ízlés a döntő. Ezért javasolt mindenkinek azt választani, amely megjelenésében a leginkább hozzá illik. Annak a stílusú elemnek a fényjátékát fogja a legszebbnek találni.

Természetesen jégcsap

A jégcsap egy tipikusan a hideg hónapokhoz köthető mintavilág. Eredetileg kifejezetten házak homlokzatának a díszítéséhez használták, mára szélesebb körben elterjedt. Az ablakok, ajtók környékének dekorálását is egyszerűen megoldhatjuk ezekkel. A modern karácsonyi világítások között találod a legjobb téli megoldásokat. A jégcsapok napjainkban már otthonunk belterületén is megjelennek. A jégcsap a kandalló felett vagy a folyosókon is impozáns megoldás lehet. Merészebbek akár teljes függönyöket is helyettesíthetnek világítós jégcsapokkal.

Hangulat és fények

A dekorációs világítások fokozzák a hangulatot és a látványt. A világítástechnikai megoldásokban az a legjobb, hogy sosem lehet túl sok. Egyrészt külső megjelenésükkel mindig stílusosak. Fényük a helyzetnek megfelelően szabályozható, tehát ki- és bekapcsolható vagy szabályozható a fényerősségük. Így fényerejükkel zavaróak sosem lesznek, de állandó látványos díszítőelemek lesznek otthonunkban vagy annak környékén.

A téli világítások között a jégcsapok mellett akadnak még fényfüggönyök, fényhálók, fényfüzérek és fénykábelek, sőt meteorok is. Egyszóval minden, ami szem-szájnak ingere.

A kültéri világítás megoldások között már sok napelemes kivitel is található. Ezek legfőbb előnye az egyszerű szerelés mellett a nulla üzemeltetési költség. A nappali órákban begyújtott fény energiájából akár egy éjszakán át is képesek világításukkal dekorálni. A legtöbb világítótest multifunkcionális, így elhelyezéséről magad dönthetsz. Annyit kell csak figyelembe venned, hogy azt kültéri vagy beltéri használatra tervezték-e.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában