Sport

2007.12.20. 01:38

Sportcsillagok Gálája

<p>Szávay Ágnes teniszezőt és Talmácsi Gábor motorversenyzőt szavazták meg a magyar sportújságírók az év legjobb sportolóinak.</p>

A Sportcsillagok Gáláját 50. alkalommal rendezték meg az idén. Szerdán este a Budapesti Kongresszus Központban a legjobb férfi és női sportolók mellett az edzőket, a szövetségi kapitányokat és a csapatokat is díjazták. A jubileumi rendezvényen köszöntötték az elmúlt 50 év legjobbjait is, így több mint 150 olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló vett részt az eseményen.

A férfiak között Talmácsi Gábor motorversenyző nyert, aki idén gyorsasági motoros világbajnoki címet szerzett a 125 kcm-es kategóriában. A másodiknak Horváth Viktor öttusázót, míg harmadiknak Kulcsár Krisztián kardvívót szavazták meg a sportújságírók. A tavalyi győztes Cseh László idén a hatodik helyen végzett a szavazatok alapján.

Szávay Ágnes lett az év női sportolója. A fiatal teniszező először kapta meg a díjat. A második helyen Kovács Katalin kajakozó, míg a harmadikon Csomor Erika triatlon-bajnok végzett. A tavalyi győztes Nagy Tímea idén nem került be a legjobbak közé.

A csapatoknál a világbajnok férfi kardválogatott nyerte az elismerést. A Nemcsik Zsolt, Decsi Tamás, Lontay Balázs és Szilágyi Áron összetételű négyes az Európa-bajnok női asztalitenisz csapatot előzte meg. A harmadik helyen a Kozmann György-Kolonics György kenu kettes végzett.

Az edzők között Kuhárszky Zoltán, Szávay Ágnes edzője végzett az élen. Őt követi a tavalyi első, zsinórban hatszoros győztes Fábiánné Rozsnyói Katalin, a női kajakosok edzője. A harmadik helyen Kulcsár Győző vívóedző végzett.

A szövetségi kapitányoknál a tavalyi győztes, Angyal Zoltán nyerte a díjat. A kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya ezzel ötödjére érdemelte ki az elismerést. A szavazás második helyezettje Kemény Dénes, a férfi vízilabda, a harmadik pedig Nébald György, a vívók kapitánya lett. A negyedik helyen Várhidi Péter, a magyar labdarúgó válogatott kapitánya végzett.

A szövetség emellett posztumusz év sportolója díjat ítélt Puskás Ferencnek és Papp Lászlónak is, akik életükben sohasem kapták meg az elismerést.

Az Év Sportolói díj helyezettjei, 2007:
férfiak:
1. Talmácsi Gábor (gyorsasági motor)
2. Horváth Viktor (öttusa)
3. Kulcsár Krisztián (vívás)
nők:
1. Szávay Ágnes (tenisz)
2. Kovács Katalin (kajak-kenu)
3. Csomor Erika (triatlon)
edzők:
1. Kuhárszky Zoltán (tenisz)
2. Fábiánné Rozsnyói Katalin (kajak-kenu)
3. Kulcsár Győző (vívás)
szövetségi kapitányok:
1. Angyal Zoltán (kajak-kenu)
2. Kemény Dénes (vízilabda)
3. Nébald György (vívás)
csapat:
1. férfi kard-válogatott
2. női asztalitenisz-válogatott
3. Kozmann György, Kolonics György (kenu kettes)

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!