Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.16. 16:29

Nem eshetnek ki a lemaradók!

<p>Miskolc - A kormány segítséget nyújt a hátrányban lévő régióknak, hangoztatta a miniszter. Miskolci állomására érkezett tegnap az „Érték és felelősség" című konferenciasorozat.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/ertek-es-felelosseg-budapesten/cn/boon-news-em_01-20071116-040137"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Érték és felelősség Budapesten </B></A></p>

Miskolci állomására érkezett pénteken az „Érték és felelősség" című konferenciasorozat. Két szervezője a Táncsics Alapítvány és a Friederich Elbert Stiftung. Ez utóbbi alapítvány budapesti képviseletének vezetője, Michael Ehrke nyitóbeszédében úgy fogalmazott: nem véletlen, hogy Miskolcra jöttünk önök közé, hiszen tanácskozásunk témája az újraiparosítás és annak városi teendői. Meggyőződésem, hogy a problémás régiókat nem lehet csak a piaci törvényeknek kitenni, hanem a politikának is támogatnia kell azokat. Hisz sehol nem lesz magától Szilikon-völgy.

Nem eshetnek ki

A gondolatsort Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter folytatta, aki a kormányzat álláspontját tolmácsolta a témában. Mint fogalmazott, egy-egy régiót a tenniakarás, az együttműködés, a tudás emelhet föl. Miskolcon azonban nem csupán az egyetem tudásbázisára van szükség, hanem az önkormányzat, a döntéshozók, a civil szervezetek és a gazdasági szereplők tudására is. A miniszter kiemelte: a kormány nem akarja, hogy budapesti hivatalokban dőljön el, milyen stratégiát válasszon Miskolc, azt a városnak kell kitalálnia. A kormány azonban segít a hátrányban lévő régióknak, mert bár komoly a verseny, de nem eshetnek ki a lemaradottak.

Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora az intézményt bemutató előadásában hangsúlyozta: az egyetemnek 1166 oktató-kutatója van, s erre a jelentős kutatási potenciálra számítania kell a gazdaságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!