hétköznapi hőstettek

2020.02.18. 21:00

Jótékonykodó korcsolyázók

Az esemény célja az volt, hogy az egyetemi polgárok mellett a debreceni családok figyelmét is felhívják az adományozás fontosságára.

Fotó: Matey István

Adományozással egybekötött korcsolyázást rendezett február 18-án, kedden 18 órától a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén.

Nem ez volt az első ilyen kezdeményezés a Debreceni Egyetem részéről, de a Sporttudományi Intézet és az iroda, illetve a város közös szervezésében mégis ez volt az első olyan esemény, ahol a hallgatóknak és a teljes egyetemi polgárságnak szerették volna felhívni a figyelmét arra, hogy nem csak karácsonykor és egyéb jeles napokon, hanem a hétköznapokon is érdemes a rászorulókra gondolni. – Amikor az egyetem közösségformálásról és építésről beszél, akkor a sport ügyet a Debreceni Egyetem kiemelt helyen kezeli, hiszen ez az egyik legfontosabb eszköze a közösségépítésnek. A sporton keresztül lehet az egyetemen nemcsak tudásanyagot elsajátítani, hanem olyan személyiségjegyeket fejleszteni, amit később magukkal visznek majd az egyetemisták mondta Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója.

Szellemi adománynak is örülnek

– Számomra megható ez az esemény, hiszen mint tudjuk, nemcsak karácsony tájékán szükséges segíteni. Az adomány a Mester utcai telephelyre, a fogyatékkal élők fiatal közösségéhez fog kerülni – mondta Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója. Kiemelte: stabil és állandó támogatásra van szükség az év minden napján, valamint tárgyi adományokon kívül szellemi adományoknak is nagyon örülnek a fiatalok.

GyT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!