Szerdai színes hírek

2024.06.26. 08:56

Gyerekként találkozott Ronaldóval, az Eb-n válogatott focistaként nézett szembe vele (videó)

Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Forrás: X/Twitter

Gyerekként találkozott Ronaldóval, az Eb-n válogatott focistaként nézett szembe vele 

Tizenegy évvel ezelőtt, 2013-ban Cristiano Ronaldo meglátogatta a Dinamo Tbiliszi akadémiáját Grúziában.

A portugál kiválóság szerda este a németországi Európa-bajnokságon több olyan georgiai labdarúgóval csapott össze, akikkel találkozott annak idején – közte Hvicsa Kvaracheliával is – írja a Nemzeti Sport.

A 11 éves esetről a posztot itt tudja megtekinteni:

Egyébként Ronaldóék nagyon simán kikaptak Georgia ellen a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában. Ezzel a magyar válogatottnak is búcsúznia kell a tornától, mivel csak Horvátország zárt nála kevesebb ponttal harmadikként.

A szaxofonos srác, akit az Eb miatt már minden német ismer

Andre Schnura szaxofonos a német rajongók tömegeit hozza őrült hangulatba a válogatottjuk mérkőzései előtt. A partiarc igazán tudja, hogy mitől döglik a légy: a Bundesliga Insiders információja szerint a zenésznek három hónappal ezelőtt még alig 2000 rajongója volt az Instagramon, nem úgy most, amikor ez a szám már jóval 230 ezer fölé kúszott.

De ki csodálkozik ezen, ha ilyen fergeteges hangulatot tud teremteni a szurkolók között fellépő szaxofonos: 

Zűrök vannak a török válogatottnál, veszélybe kerülhet a magyar továbbjutás

Sajtóhírek szerint a csapat edzője

Montella valósággal zaklatja Arda Gülert, a Real Madrid ifjú csillagát. 

Pedig Törökországnak szerda este vagy pontot, vagy pontokat kellene szereznie Csehország ellen ahhoz, hogy a magyar válogatott a négy legjobb csoport harmadik egyikeként továbbjuthasson az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe. (Vagy – amire azért kevés az esély – legalább három góllal ki kéne kapnia.) 

Már az előző meccsről is lerítt, hogy valami nincs rendben a török csapatban. A grúzokat elsőre magabiztosan (3-1) verték, de a portugálok ellen (0-3) árnyékai voltak önmaguknak – írja a Metropol. A futballőrült ország népe és a sportsajtó szinte egy emberként támadt az olasz szövetségi kapitányra, amiért utóbbi találkozón csak 0-3-nál cserélte be az elsőn álomgólt lőtt szupertehetséget, a 19 éves Arda Gülert. (ugyanígy tett a szintén 19 éves Juventus-sztárral, Kenan Yildizzel is).

A vádak szerint Montella személyes okokból valósággal zaklatja a Real Madrid ifjú csillagát. 

Terjed róluk egy edzésen készült videó, amelyen látszik: Güler éppen fölvett volna egy megkülönböztető trikót az egymás elleni játékhoz, mire Montella elvette tőle és másnak adta – a tini pedig megszégyenülten, tanácstalanul álldogált, majd láthatóan értetlenül félrevonult a csapattól külön tréningezni.

A portugálok elleni meccs után Montella és a török szövetség elnöke, Mehmet Büyükeksi is Güler fáradtságával és az abból következő sérülésveszéllyel magyarázta a játékos pihentetését. 

Így vigasztaltak meg a magyar szurkolók egy skót fiút (videó)

Mint arról már hazánkban mindenki tud, vasárnap este a magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Skóciát a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportmérkőzésén. Nemrég egy új videót osztottak meg arról, ahogy a magyar szurkolók megvigasztalták az egyik elkeseredett skót srácot.

Az angol válogatott játékosai kisétáltak a szurkolókhoz, nem erre a reakcióra számítottak (videó)

Bár Anglia csoportelsőként biztosította be helyét a legjobb 16 között, a szigetországi szurkolók nem lehettek maradéktalanul elégedettek, ugyanis három meccsből mindössze egyet tudtak megnyerni és csupán két gólt rúgtak. A lefújás után Gareth Southgate és csapata kisétált a szurkolókhoz, megköszönve a biztatásukat, ám a csalódott drukkerek cserébe műanyag poharakat dobáltak feléjük – írja az Origo.

Megértem őket. Én nem fogok meghátrálni, és a legfontosabb most az, hogy a szurkolók se hátráljanak ki a csapat mögül. Megértem a negatív hangokat velem kapcsolatban, és jobb, hogy velem szemben teszik ezt, mint a játékosokkal. Ugyanakkor egyetlen csapatnál sem láttam, hogy ezt kapták volna a szurkolóiktól a továbbjutás után

– mondta Southgate, aki kijelentette, hogy nem foglalkozik a kritikákkal.

England v Slovenia - EURO 2024
Angol szurkolók az Anglia-Szlovénia meccs előtt
Fotó: Emin Sansar / Forrás: AFP

Hiába volt teljesen ötlettelen az angol válogatott, Harry Kane szerint mégis fejlődtek az első két meccshez képest.

Jobban játszottunk, mint az előző két találkozónkon, a labdás játékban is jobbak voltunk. Igaz, a befejezéseknél akadtak még gondjaink. Az utolsó érintés, passzok nem jöttek össze. A szlovénok nagyon jól védekeztek és így megnehezítették a dolgunkat, de voltak bőven helyzeteink

– nyilatkozta a Bayern München válogatott támadója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában