Szponzorált tartalom

2020.10.13. 14:28

Borsófőzelék és minden, ami zöldborsó

A borsófőzelék gyerekkorunkban kétségkívül egy megosztó ételnek számított. Van, akinek a kedvence volt, de akadt olyan is, aki már a látványát sem bírta. A zöldborsót azonban nemcsak főzelék formájában fogyaszthatjuk, hanem számtalan más formában is.

Forrás: ALH

Miért hasznos ez a zöldség?

A zöldborsó nem véletlenül jelentős zöldség: az egyik legősibb kultúrnövénynek tekinthető, feltételezések szerint Északnyugat-Indiából származik. Rendkívül tápláló és vitaminokban gazdag: B1-, B2- és C-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaz. Oldódó és nem oldódó rostok is találhatók benne, kalóriatartalma alacsony, koleszterint pedig nem is tartalmaz.

Egy gyorsan növekvő egynyári növényről beszélünk, amelyet február-március környékén ajánlott elvetni. Hamar szüretelhető, mindössze 11-12 hét szükséges a beéréséhez. Sokak szerint frissen, önmagában a legízletesebb ez a hüvelyes finomság. Ha ősszel is szeretnénk zsenge borsót szedni, vessük el nyugodtan júniusban is.

Bolti kínálat és otthoni tárolás

Természetesen sokak számára nem megoldható az otthoni termesztés, de a piacok és a boltok borsókínálata mindig rendelkezésükre áll. A téli időszak beköszöntével a saját termesztőknek is az üzletekre kell hagyatkozniuk. Azonban, ha még sikerül friss borsóhoz jutnunk a piacon, fontos, hogy a választásnál legyünk körültekintőek! Figyeljünk a hüvely szárára, ugyanis ha az kissé száraz, a borsószemek sem lehetnek frissek.

Arra is ügyeljünk, hogy a borsót hüvelyesen legfeljebb két napig tanácsos tárolni a hűtőben. Persze könnyen lefagyaszthatjuk, illetve a boltokban is megtalálhatjuk ilyen formában. Így nem kell azon aggódnunk, hogy nem élvezhetjük egész éven át a borsószemek édes ízét. Nemcsak fagyasztva, de készételként is találkozhatunk ezzel az ízletes zöldséggel, a POLCZ kínálatában például számos ételben is szerepel alapanyagként. Országosan több száz üzletben is rálelhetünk a borsós finomságokra, illetve online, a POLCZ webshopjából is megrendelhetjük. Ezeket az ételeket nemcsak mikróban, hanem a tűzhelyen is megmelegíthetjük egy edényben, így főzés nélkül, akár 2 perc alatt is finom ebédet vagy vacsorát kapunk.

Ne ragadjunk le a borsófőzeléknél!

A zöldborsó számtalan változatos formában elkészíthető, a levesektől kezdve a főzelékeken át a különféle köretekig. Rizzsel összekeverve rizibizit, különböző zöldségekkel párolva finom zöldségköretet készíthetünk belőle. Ha már ráuntunk a krumplipürére, érdemes kipróbálnunk borsót pépesíteni, amivel szintén egy ízletes köretet kaphatunk. Számos klasszikus ételkülönlegességből sem hiányozhat, például a brassói aprópecsenyéből sem.

Ha már a klasszikusoknál tartunk, ki ne imádná a nagymamák házi főztjét? A POLCZ Zöldborsós csirke rizzsel finomsága éppen úgy hat, mintha csak azt ennénk. Nemcsak ebben a készételben, de a Lecsós pulykagombócban és a Zöldséges lencseraguban is élvezhetjük a borsó ízét. Utóbbi egy igazi krémes-zöldséges fogás a POLCZ kínálatában.

Ha nincs kedved a főzéssel bajlódni, és szívesen megkostólnál egy klasszikus zöldborsós finomságot, próbáld ki a POLCZ ételkülönlegességeit!

 

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!